Mads Burnell

Exklusiv intervju med Mads Burnell inför helgens Bellator 276

Alexander Clausson

I samband med helgens Bellator 276 kommer Danmarks Mads Burnell kliva in i buren för att ställas mot Ádám Borics. Drabbningen utgör eventets huvudmatch. Kimura har intervjuat Burnell inför drabbningen.

Mads Burnell vill gå titelmatch innan årets slut

Burnell har tillhört Bellator MMA sedan 2020 och 28-åringen har hunnit med tre matcher i organisationen. Samtliga har slutat med vinster och dansken är numera rankad som delad tvåa i organisationens fjäderviktsdivision. Helgens motståndare Borics befinner sig på samma placering.

Under en intervju med Kimura delade Burnell med sig av hur han förberett sig inför matchen och vad han har för tankar om sin kommande motståndare.

Jag har tränat på Xtreme Couture sedan den 28 december. Jag har tränat med killarna där. Borics är självklart en bra fighter för han befinner sig i den position som han gör. Han har en typisk östeuropeisk kickboxningsstil. Självklart är han en bra fighter. Jag kommer vinna den här matchen. Hur jag kommer vinna vet jag inte, men jag kommer kliva in i buren och vara mig själv.

Vid en vinst i samband med helgens drabbning kommer en titelmatch troligtvis inte vara långt borta. Organisationens fjäderviktsmästare A. J. McKee (18-0-0) kommer ställas mot den förstarankade Patricio ”Pitbull” Freire (32-5-0) i en returmatch härnäst. Den drabbningen kommer äga rum i samband med Bellator 277, som går av stapeln i mitten av april. Burnell ser den fighten som avgörande för vad som väntar honom härnäst.

Det beror på vad som händer mellan A.J. och Pitbull. Om Pitbull vinner kommer dom säkert möta varandra för en tredje gång. Det beror på. Jag vill gärna möta båda två. Båda utgör varsitt unikt pussel för mig att lösa. Pitbull är en legend i sporten och A.J. är en superstjärna just nu. Jag vet inte vem av dom som utgör den svåraste matchen. Jag vill vinna helgens match och fightas för titeln senare i år, men jag kan inte fokusera på det nu. Jag behöver kliva in till helgen och göra en bra match.

Trots att Burnell endast har gått tre matcher i organisationen har han redan gått en delad huvudmatch och nu till helgen väntar danskens första huvudmatch under Bellator MMAs flagg.

Jag tror definitivt att Bellator MMA och stor tilltro till mig som fighter. Jag skrev kontrakt med organisationen för ett och ett halvt år sedan och jag går redan huvudmatcher och bra fighter. Bellator MMA behandlar mig bra.

Mads Burnell

Mads Burnell vill se en Bellator-gala i Danmark

Burnell gick tre matcher i UFC under perioden 2017-2018. Dansken förlorade kontraktet och lämnade organisationen efter en vinst och två förluster. Någon större skillnad ser han dock inte mellan de två största namnen inom sporten.

Det är egentligen bara namnet som är skillnaden mellan UFC och Bellator MMA. Båda organisationerna fungerar som välsmorda maskiner.

Burnell är inte den enda skandinaven som det går bra för i Bellator MMA. Landsmannen Søren Bak har tagit hem två raka vinster och svenskarna Oliver Enkamp och Karl Albrektsson har gjort sig till väletablerade namn. Nu vill Burnell se en Bellator-gala på hemmaplan.

Jag försöker övertyga dom om att komma till Danmark. Jag är säker på att biljetterna till eventet hade sålt slut direkt. Särskilt eftersom vi har mig, Søren, Albrektsson och Enkamp. Dessutom kan dom plocka in lokala fighters på kortet också. Danmark är i mitten av Europa och det är lätt att ta sig till Köpenhamn från runt om i Europa. Dom danska fansen har suktat efter ett Bellator-kort på dansk mark. Jag hoppas verkligen att Bellator kommer komma till Danmark i framtiden. Hellre förr än senare.

Burnells totala matchfacit lyder 16-3-0. Bellator 276 äger rum natten till söndag, svensk tid. Galan äger rum på The Family Arena i St. Louis, Missouri.

+14
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett