17 June, 2024
Nyheter

Exklusiv intervju med Patrick Thomsen inför Muay Thai For Life 8.0

Av

Cornelia Strandberg

17/05/2024
Patrick Thomsen

Muay Thai For Life 8.0 på Rondo närmar sig med stormsteg. Vi har tagit kontakt med arrangören Patrick Thomsen inför galan.

Patrick Thomsen inför Muay Thai For Life 8.0 – ’Alla kommer komma nära sporten’

Den 25:e maj är det dags för nästa upplaga av MTFL. Den här gången i en ny lokal för organisationen Vad ligger bakom valet av ny fightingarena?

MTFL:s grundkoncept är kvalitativ idrott i en snygg inramning och det har vi verkligen lyckats med på våra tidigare galor i Partille Arena. Men förutom att Rondo ligger mitt i Göteborgs centrum så kommer den nya arenan ge publiken på plats en mycket intimare upplevelse. Rondo är verkligen den en av de mest optimala fightingarenorna i hela Sverige, vart man är sitter eller står så kommer alla besökare komma väldigt nära sporten. Sen har jag faktiskt arrangerat på Rondo tidigare, 2019 arrangerade jag SM i thaiboxning där och det var väldigt uppskattat.

Vidare beskriver Thomsen Rondo som en lokal där besökaren kommer få en känsla av att befinna sig på ett Colosseum.

Senast var eventet i Stockholm och gången före hade du samarbete med cancerfonden. Vad blir speciellt med MTFL 8?

Vårt senaste i event i Stockholm blev en succé och innan dess gjorde vi publikrekord på Muay Thai For Life: Unite Against Cancer. MTFL 8.0 kommer att bli en fantastisk föreställning, produktionskvaliteten blir bara maffigare och maffigare och det finns inte en sak som gör MTFL speciellt. Hela MTFL konceptet gör varje gala till en helt unik upplevelse.

Utöver Partille har organisationen även anordnat event i Malmö och Stockholm.

’Som ONE Championship’

Hur skulle du beskriva kvällens matchkort?

Kvällens main event med Anton Sjöqvist och Youssef Assouik är en match vi annars hade kunnat se på ONE Championship eller på Lumpinee Stadium. Här har vi två utav världens absolut bästa thaiboxare som tillsammans har över 150 matcher. Det kommer smälla på rejält i en match där allt kan hända. Kvällen börjar med ett lokalt derby med 5st förmatcher. Vi har samlat ihop fighters från Göteborgsområdets bästa klubbar som nu får en chans att visa vad de går för. Efter underkortet så bjuder vi på sex stycken proffsmatcher, där med eller mindre alla fighters är nationella mästare eller till och med världsmästare. Som Ewin Ates och Youseff Assouik.

Vidare lyfter arrangören fram namn som Poramin ”Bobbo” Atsa, Janet Kling, Amir-El Dakkak, Sam Ghoroghi  och Mattias Lundkvist, som är svensk mästare i tungviktsklassen. Även den svenska MMA-veteranen Zvonimir Kralj kommer gå match i samband med eventet.

Är det någon match som du själv tror blir extra spännande?

Alla matcher vi sätter upp på MTFL är matcher vi som själva tror eller rättare sagt vet kommer bli underhållande för publiken på plats och i TV rutan hemma. Men jag ser verkligen fram emot att se Anton ´Pain City´ Sjöqvist mot Assouik. Och supertungviktsmatchen med Zvonne vs. SM-mästaren Mattias från Uppsala kommer att bli spännande. Och alla inbitna thaiboxningsnördar som jag själv är kommer verkligen uppskatta matchen mellan Sam Ghoroghi och Sam Wingqvist, här kommer vi att få se ett blodigt shackspel där den med högst fight IQ avgör vem som kammar hem vinsten.

Hur går det till då du matchar fighters?

Ett fightcard för mig är som en symfoni eller som en 7-rätters Michelin middag. Det behöver starta med en amuse bushe, något får igång publiken och öppnar deras sinnen. Under kvällens gång vill vi ha matcher som underhåller, uppvisar sportsmanship och mer än något annat så vill vi ha fighters som ger sitt allt i ringen. Det är väldigt många fighters som skriver till oss och vill tävla på MTFL. Det är väldigt glädjande och hedrande att vi har blivit en populär och attraktiv plattform där fighters vill visa upp sig. Vi handplockar dock de fighters som vi tror bäst på, fighters som är lätta att ha och göra med, de som är ödmjuka i livet men skoningslösa i ringen.

I slutet av augusti återvänder organisationen till Stockholm för ett nytt event. I december återvänder organisationen till Göteborg

’Handlar mer om en fight month än fight week’

Det är ju inte många veckor kvar, vad är kvar att göra innan klockan slår första rond?

Fight week är välkänt begrepp men för mig som promotor handlar det mer om Fight Month. Visserligen blir det lättare att arrangera galor ju mer rutinerade vi blir men alla galor är unika events med unika utmaningar. Så här i slutskedet handlar det mest om att släcka bränder och marknadsföra galan.

Den 25:e maj är ju en populär eventdag i Västsverige i år. Vad erbjuds publiken på MTFL som sticker ut från de andra?

En makalös upplevelse som innefattar ett väl genomtänkt fightcard med flera av världens bästa thaiboxare och en produktion som slår alla andra fightingevents i Sverige med hästlängder. Rondo-Liseberg, en av Göteborgs mest anrika nöjeskrogar kommer att erbjuda mat och dryck till alla gäster. På MTFL 8.0 kan du dricka bärs, bubbel, käka oxfilé eller vegoburgare och mingla med våra inbjudna kändisar medan vår DJ spelar grym musik mellan matcherna. Som jag nämnde tidigare, MTFL 8.0 kommer att bli ett intimare och exklusivare evenemang i jämförelse med våra tidigare galor med ett begränsat antal biljetter. Som grädde på moset får även alla biljettköpare fri entré till Lisebergs nöjespark den 25:e maj så publiken kan spendera dagen på Liseberg och avsluta kvällen på Sveriges mest omtalade thaiboxningsgala.

Här kan läsaren ta del av biljetter till det kommande eventet.

Läsaren kan kolla in matchkortet här nedan.

Samma datum som den ovannämnda galan väntar K1 galan Parken Fight Night i Skurup. Kolla in Kimuras intervju med arrangören Björn Ljungdahl här. Kolla också in Kimuras intervju med Pelle Bånghäll inför Westcoast Battle 16 på samma datum.

Den ursprungliga tanken var att även MMA-galan Superior Challenge skulle gå av stapeln i Stockholm på samma datum. Den galan har dock ställts in. En nyhet som Kimura var först med att rapportera om.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök