Okategoriserad

Exklusiv intervju med Samuel Bark inför OKTAGON 50

Samuel Bark

Sveriges Samuel Bark är tillbaka för sin nästa match. På lördag ställs han mot Vladimír Lengál under OKTAGON 50. Ta del av Kimuras exklusiva intervju i artikeln nedan.

Samuel Bark – ”Han är som farligast i första ronden”

Senaste gången vi såg Bark var i samband med OKTAGON 39 i februari, tidigare i år. Då ställdes svensken mot den superhajpade Losene Keita och förlorade via slag i matchens tredje rond. Dessförinnan varit mycket aktiv under sin tid som professionell MMA-fajter.

Proffsdebuten ägde rum i oktober, 2021, under Wolf Fight Promotion 3. Bark stod för ett av de snyggaste debuterna i svensk MMA-historia genom att avsluta Baysangur Makaev via ett flygande knä i matchens första rond.

Under 2022 gick han sju matcher under loppet av ett kalenderår. En bedrift som ingen annan proffsfajter har lyckats med tidigare. Fem vinster blev det under året och den enstaka förlusten kom mot den ständigt farliga Alexander Lööf via ett delat domslut.

2023 har dock inte varit ett lika aktivt år. Enligt Bark beror det på att arbetet med det nystartade gymmet Sammon Decker Muay Thai & MMA har tagit upp mycket tid. Svensken menar att uppstarten på gymmet i Halmstad har gått bra och att de första månaderna har flutit på fint. Klubben delar lokalen med två andra kampsportsföreningar.

Under samtalet med Kimura vill Bark ogärna prata om sin senaste förlust, eftersom det lätt blir att vältra sig i bortförklaringar. Efter påtryckningar ger han ändå en förklaring.

Jag tycker att man ska vara förberedd när man kliver in i buren för en fajt. Jag var inte förberedd inför matchen mot Keita och därför blev resultatet som det blev.

På lördag möter han Lengál. En tjeckisk fajter som har gått 12-0-0 som boxare, men även tävlat inom kickboxning och thaiboxning. Hans MMA-facit lyder 6-1-0. Bark delar med sig av sina tankar om motståndet.

Alltså det är svårt att säga, det är väldigt svårt att säga Jag tänker desto längre tid matchen går, desto större chans har jag att ta hem segern. Han är en bra boxare och är som farligast i den första ronden. Om vi går in i rond två har jag stor chans att ta hem segern.

Även bark har en lyckad karriär inom thaiboxning bakom sig. Bark och Lengál möter varandra på galans huvudkort.

”Jag kanske blir knockad”

Bark berättar att han har en match kvar på kontraktet med OKTAGON efter helgens gala. Svensken märker inte av själv att han fajtas i en av Europas största organisationer, men är medveten om att många kollar på galorna.

Det är bra. Jag får större exponering om jag sätter ett flygande knä i OKTAGON än om jag gör det på Wolf Fight Promotion i Sverige.

Bark vill inte sia för mycket om framtiden eller spekulera kring aktivitet under 2024.

Det går inte att säga. Jag kanske blir knockad på lördag eller så vinner jag. Vi får se hur saker utspelar sig. En returmatch mot Keita kanske kan vara något. Han går match för titeln mot Tysklands Niko Samsonidse på lördagens gala. Jag får kolla in den.

Avslutningsvis vill Bark hälsa till sina fans i Sverige att det vore roligt om så många som möjligt vill kolla in hans match på lördag.

”Samon Decker” står nu med ett totalt matchfacit som lyder 8-2-0.

OKTAGON MMA 50 drar igång 19:00 på lördag och sänds via DAZN eller som PPV på organisationens hemsida.

Föregående artikel

Power Slap större än Taylor Swift på sociala medier

Nästa artikel

Så stor chans har fajters från olika organisationer i UFC

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök