19 June, 2024
Nyheter

Exklusiv intervju med supertalangen Vilda Ekhorn inför MTFL

Av

Alexander Clausson

08/08/2023
Vilda Ekhorn

Sedan en tid tillbaka har det stått klar att Vilda Ekhorn kommer gå sin första proffsmatch under Muay Thai For Life: Unite Against Cancer. Nu vet vi även vem som kommer stå för motståndet.

Vilda Ekhorn inför Muay Thai For Life: Unite Against Cancer

I slutet av oktober ställs den 23-åriga Ekhorn mot Norges Anne Line Hogstad på Partille Arna. Under ett samtal med Kimura berättade hon om hur det kommer sig att hon tar steget över till proffsscenen just nu.

Jag har bara längtat efter att få gå proffsmatch, så det var ett lätt steg. Jag vill ju lyckas i en karriär som proffs och komma ut i världen och fightas på de största galorna. Något jag tar med mig från IFMA speciellt är tempot. Det går så otroligt snabbt och eftersom man måste tänka poäng får man iväg mycket saker på kort tid. Jag gillar ändå sån fighting när det går snabbt och det har ju vart otroligt bra för konditionen.

Ekhorn har blivit både världsmästarinna och nordisk mästarinna under IFMA.

Anne Line Hogstad har gått matcher i ONE Championship

I samband med proffsdebuten väntar ett tufft motstånd. Hogstad har gått två matcher i ONE Championship och hon har gått 1-1 i organisationen. Hon är även tvåfaldig världsmästarinna under ISKA.

Vilda delade med sig av sina tankar om den kommande motståndaren.

Jag ser på min motståndare som en stark och erfaren tjej. Inför mina matcher tänker jag dock inte så mycket på motståndaren och vad hon har för game utan jag tänker utifrån mig själv, det jag är bra på och vad jag vill få ut. Så vi har ingen gameplan anpassad efter motståndet oftast utan utifrån mig själv och vad jag vill komma med. Så det kommer bli en snabb och hård match som förhoppningsvis är lite mer teknisk än vad jag kan få fram i IFMA-matcher.

Sedan tidigare står det klart att MMA-fightern  Zvonimir ”The Croatian Sensation” Kralj kommer gå match på Muay Thai For Life: Unite Against Cancer.

”Vill tillbaka till Thailand”

Trots att proffsdebuten är bokad väntar ytterligare fighter innan dess. Bland annat ett svenskt mästerskap.

Innan MTFL har jag ju SM och U23 World cup i Turkiet som jag ser mycket fram emot. I december ska jag även gå EM som U23. Nästa år hoppas jag på någon eller helst några proffsmatcher utomlands och även en plats i landslaget, så jag kan köra EM och VM som senior. Mest av allt skulle jag vilja gå proffsmatcher utomlands och kanske slåss om något bälte. Jag vill tillbaka till Thailand något nästa år också.

På den kommande MTFL-galan väntar även en match mellan Linus Bylander och Kim Falk.

”Aldrig något tjafs eller jämförande”

Avslutningsvis berättade Ekhorn om sina tankar kring den svenska thaiboxningsscenen och hur utvecklingen har sett ut under de senaste åren.

Jag tycker det är sjukt kul att thaiboxningsscenen växer och att vi har många olika och bra mediasajter som lyfter svenskarna. Det är många duktiga thaiboxare som nu också kan få gå lite proffsmatcher inom Sverige, eftersom det har vart lite större galor den senaste tiden. MTFL är jättebra på det sättet att det är ordentligt uppstyrt, med bra sändning på DAZN.

Utöver MTFL kan vi även se proffsmatcher i organisationer som Zone Pro League och STHLM Fight Night på svensk mark.

Ekhorn reflekterade även kring hur attityden kring kvinnliga och manliga utövare skiljer sig inom thaiboxningen i jämförelse med exempelvis fotboll.

En till sak om den svenska thaiboxningsscenen. Att jag tycker det är sjukt coolt att kvinnor och män värderas lika högt. Både fighters, tränare och domare. Det är liksom aldrig något tjafs eller jämförande. Typ som det kan vara i fotbollen! Hur mycket man jämför herrar och damer av någon anledning. Det älskar jag med svensk thaiboxning! Även internationellt på de stora scenerna, men mest i Sverige.

Muay Thai For Life: Unite Against Cancer äger rum den 28 oktober och kommer sändas på DAZN. Vinsten från galan kommer doneras till cancerfonden.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök