Okategoriserad

Exklusiv intervju med vinnaren av ’Årets Proffsdebutant’

Naib Itayev

Kimuras läsare har korat vinnaren i kategorin ’Årets Svenska Proffsdebutant’ för Kimura Awards 2023. Ta del av en intervju med vinnaren i artikeln nedan.

Naib Itayev – ”Målet är att ta hem bältet till Sverige”

Efter en jämn omröstning har Naib Itayev utsetts till ’Årets Svenska Proffsdebutant’ av Kimuras läsare. Han tog hem segern med 39,1% av rösterna. Följt av Sevan Madenjian (2-0-0) på 35,11% och Erik Wahrolen (1-0-0) på 18,18%.

Under en exklusiv intervju med Kimura berättar Itayev, som har vunnit SM-guld i brottning både som junior och senior, om sin kampsportsbakgrund.

Jag är i grund och botten brottare och jag har slagits på gatan från jag var fyra år gammal. Min pappa körde mig till sina kompisar och lät mig brottas med deras söner. Han berättade för mig att om du inte vinner så kommer du inte hem. Jag har alltså tränat kampsport nästan hela livet kan man säga. Som amatör började jag träna på Västerås Fight Club.

Proffsdebuten gick av stapeln under Allstars Fight Night 3. Galan ägde rum i september, 2023, och Frankrikes Ibrahima Wade stod för motståndet. Även Wade genomförde sin professionella debut. Segern kom via domslut.

Jag är inte nöjd, för jag avslutade inte honom. Men en vinst är vinst. Nästa match kommer ni få se en helt annan nivå. I år vill jag gå så många matcher som möjligt och satsa 110%, samt ta hem vinster.

I framtiden vill  mellanviktaren, som representerar Allstars i Stockholm, ta sig till världens största MMA-organisation.

Målet är att sluta jobba helt och bara satsa på MMA och bli bäst i världen. Ta hem det där UFC bältet, som ingen annan har gjort, till Sverige.

Itayev står nu med ett totalt matchfacit som lyder 1-0-0 och han har ingen match offentliggjord i nuläget. Läsaren kan kolla in den ovannämnda debuten i videon nedan.

Kolla in tidigare vinnare av Kimura Awards

Nedan kan läsaren ta del av resultaten från föregående år.

2023 års vinnare av Kimura Awards

2022 års vinnare av Kimura Awards

2021 års vinnare av Kimura Awards

Röstmanipulering avgjorde resultatet i vissa kategorier och dessa omröstningar ogiltigförklarades. Kategorierna avgjordes istället av Kimuras medarbetare.

  • Årets Svenska Match: Jonny Touma vs. Zoran Milic
  • Årets Svenska Gala: Fight Club Rush 9
  • Årets Svenska Fighter: Khamzat Chimaev
  • Årets Svenska talang: Josefine Lindgren Knutsson
  • Årets Svenska Knockout: Samuel Barks flygande knä i samband med Wolf Fight Promotion 3
  • Årets Svenska Submission: Khamzat Chimaevs rear-naked choke mot Li Jingliang

2020 års vinnare av Kimura Awards

Föregående artikel

Så bettar iranier på MMA

Nästa artikel

Efter förvirringen – Viaplay berättar vad som händer med UFC-sändningarna

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök