15 June, 2024
Nyheter

Exklusiv segerintervju med Moein Ahmadi – ”FCR kommer alltid vara i mitt hjärta”

Av

Simon Tingberg

12/09/2023
Moein Ahmadi

Under helgen så ägde Fight Club Rush 17 rum i Uppsala. Kimura var på plats och fick en segerintervju med Moein Ahmadi.

Moein Ahmadi besegrade Daniel Karlsson

Senast vi fick se Moein Ahmadi i buren så var det under FCR 15 då han förlorade genom TKO mot Bellator veteranen Patrik Pietilä (12-12). En match där han också drog på sig en fotskada. Nu var Ahmadi tillbaka och besegrade Daniel Karlsson (2-2) genom submission (giljotin) i den första ronden. Kimuras Simon Tingberg kunde efteråt intervjua vinnaren som berättade om känslan att nu vara tillbaka som vinnare.

Det känns jätte bra. Att göra comeback efter min senaste skada som jag fick inne i buren. Att dessutom komma två viktklasser högre på två veckors notis och vinna i den första ronden. Det känns amazing.

Matchen mot Karlsson gick i catchvikt 80 kg.

”Det här är min familj”

Moein som var omringad utav coacher och lagkamrater under intervjun berättade om det fantastiska stödet.

Det här är min familj. En del har familj hemma. Jag har två familjer. Hemma har jag min mamma och min bror. Men dom här runt mig dom är mina bröder. Och när dom står bakom mig så kan jag verkligen inte falla ned. Varje gång jag faller så bouncar jag tillbaka.

Ahmadi representerar Kraft i Stockholm.

Vill ta nästa steg i karriären

Vidare berättar Ahmadi att han vill hålla sig aktiv och i framtiden tävla utomlands och kunna leva på MMA.

Min plan är att köra två matcher till i år. Sedan förhoppningsvis hitta match utomlands. Kanske Bellator eller Cage Warriors. Jag vill leva på MMA. Oavsett om det är i Sverige eller utomlands. Jag vill leva på det här det är min plattform. Den organisation jag kan få bäst kontrakt med. FCR kommer alltid vara i mitt hjärta. I love FCR dom är grymma.

Bland dom fighters som gått från FCR till Cage Warriors finner vi Amir Malekpour, Samuel Bark, Daniel Karlsson, Tobias Harilla och Wasiu Adeshina. Alexander Lööf är även bokad att göra sin debut i Cage Warriors.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök