Nyheter

Exklusiv segerintervju med Robin Roos

Robin Roos 2

Superior Challenge 26 ägde rum i Stockholm under helgen. Kimura var på plats och fick en segerintervju med nye mellanviktsmästaren Robin Roos.

Robin Roos är ny mellanviktsmästare

Robin Roos tog hem Superiors vakanta mellanviktsbältet då han besegrade britten Kevin Fryer (8-4) genom TKO i den andra ronden. Den senaste som hade bältet var Robin coach Nico Musoke (16-5-1). Kimuras reporter Simon Tingberg kunde senare intervjua den nye mästaren som beskrev segern som karriärens största bedrift.

Det måste det vara. Det är mitt första pro bälte. Och som jag sagt tidigare det betyder väldigt mycket för mig att den som haft det här bältet tidigare är min coach Nico. Han har hjälpt mig jätte mycket han stöttat mig rejält. Det är många som har hjälpt mig i min karriär och som jag är tacksam för men Nico är den som slipat på det sista som lett till där jag är idag.

Superior Challenge 26 toppades av en match där Bellator MMAs Karl Albrektsson klev in i buren mot Ederson Cristian Macedo. Den förstnämnda tog hem segern via slag i drabbningens första rond.

Motståndaren bjöd upp till fight

Robin hade tydligt det taktiska övertaget matchen igenom. Men mellanviktsmästaren ville ändå ge motståndarens beröm för dennes tuffhet i buren.

På något sätt så lyckades han undvika min jabb riktigt bra. Jag har tränat mot många långa killar som han men han lyckades undvika jabben bra. När jabben är borta så dock benen kvar och då prickade jag med lowkicken istället. Men han gjorde det bra. Jag trodde att han skulle göra som alla andra och dyka på en gång men han bjöd på fight och det respekterar jag honom för. Jag sa det till honom också att vilket hjärta han har som står med mig. Jag menar han måste ju ha sett mina matcher och sett mitt stående.

Robin inledde matchen lugnt till en början men skruvade upp tempot rejält i den andra ronden. Detta var en del av hans gameplan berättade Robin.

Det var lite planen. Nico sa till mig att Robin du behöver inte gå all in i första. Håll distansen jabba och din tid. Jag skulle bygga momentum och sedan skada honom med lowkicksen. Tre stycken in så ser man att det gjort skada.

Roos har vunnit fem av sina senaste sex matcher.

Lowkicksen är ett farligt vapen

Robin har genom sin karriär framgångsrikt använt sig utav lowkicks och det är allmänt känt att svensken har hårda sådana. På den ironiska frågan på vad han skulle göra om lowkicksen blev förbjudna så är svaret enkelt.

Haha jag hoppas inte det för då skulle jag få byta sport.

Superior Challenge förväntas återvända i mars, 2024.

Tackar fansen

Vad som sker härnäst återstår att se berättar den nye mästaren men han kommer absolut att försvara sitt bälte i framtiden. Avslutningsvis så vill han även tacka fansen.

Helt ärligt så vet jag inte men jag kommer absolut att försvara bältet. Tack för att ni supportar utan er skulle vi inte kunna hålla på. Jag uppskattar alla som skriver till mig och alla som kommenterar. Ni och min familj och alla som supportar mig.

Roos står nu med ett totalt matchfacit som lyder 7-4-0.

Föregående artikel

VIDEO: Mike Perry och Eddie Alvarez utbyter kroppsslag efter intensiv staredown

Nästa artikel

Daniel Bergström går huvudmatch under Wolf Fight Promotion 9

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Sök