Nyheter

Exklusivt: Bartosz Wójcikiewicz inför viktiga titelmatchen

Bartosz Wojcikiewicz och Kenji Bortoluzzi

Bartosz Wójcikiewicz är klar för en titelmatch i Superior Challenge. Organisationens bantamviktsbälte står på spel när svensken välkomnar brasilianskt motstånd till Stockholm.

Bartosz Wójcikiewicz – ’Kommer mala ner honom’

Med ett matchfacit på 9-1-0 gör sig Wójcikiewicz nu redo för karriärens första titelmatch inom professionell MMA. Under en intervju med Kimura delade Stockholmaren, som föddes i Gdynia, Polen, med sig av sina tankar inför titelmatchen.

Jag tycker att det är bra tajming. Jag är där i min karriär nu. Jag är 29 bast. Jag har fajtats länge i organisationen och varit mest aktiv i den här viktklassen. Det är dags för mig nu, så jag kan använda det som katapult till större organisationer. Om man har ett bälte så ser det bra ut helt enkelt.

Brasiliens Vinícius Ferreira kommer stå för motståndet i den ovannämnda titelmatchen. Ferreira, som utfår från Portugal, har framförallt hållit till på den regionala scenen i just Brasilien och Portugal. 27-åringen kommer gå sin första match på svensk mark, och Wójcikiewicz spår ett avslut i den kommande drabbningen.

Han är väldigt aggressiv. En avslutare som kommer för att göra show. Han har många avslut. Mest på submission och några på knock. Han har kommit för att fajtas helt enkelt och jag tror bara att jag kommer vara för mycket för honom fysiskt. Jag kommer avsluta matchen i andra eller tredje ronden. Så som jag har utvecklats tekniskt stående, men också på marken med min brottning. Jag är mer komplett än vad han är. I slutändan tror jag att jag bara kommer mala ner honom. Jag kommer bara vara för mycket för honom rent fysiskt.

Ferreira kommer från tre raka vinster och står med ett totalt matchfacit som lyder 11-5-1.

’Jag behöver inte ha en Lamborghini’

Det närmaste året vill Wójcikiewicz hålla sig aktiv och det är mycket möjligt att vi får se honom tävla inom fler sporter än inom MMA under 2024.
Just nu är mitt fokus på Ferreira. Min plan framöver är att vara mycket mer aktiv framöver. Inte bara inom MMA utan även inom brottning och grappling. Bara för att hålla igång tävlingsandan och skapa rutin. Oavsett om det är MMA eller någonting annat, så vill jag bara tävla. Jag vill helst gå matcher inom MMA såklart. Helst två till tre matcher till i år.
Avslutningsvis delar Wójcikiewicz även med sig av sina tankar om framtiden.

Målet med min karriär är att komma till UFC. Jag vill bygga upp min klubb Forca Fighting. Inga konstigheter, jag vill till UFC. Vill kunna utvecklas och hjälpa människor runtomkring mig och hjälpa min klubb att växa. Jag vill ha ett liv där jag kan göra som jag vill. Jag behöver inte ha en Lamborghini och grejer, men jag vill kunna göra som jag vill utan att känna någon stress.

Wójcikiewicz gick sin senaste match i december, 2022. Då besegrades Brasiliens Carlos Abreu via enhälligt domslut.

Veteranmöte väntar i huvudmatchen

Superior Challenge 27 äger rum den 16:e mars, senare i år. Eventet äger rum på Annexet Arena i Stockholm. I galans huvudmatch väntar ett sant veteranmöte.

47-åriga Richard Nordstrand möter 45-åriga Papy Abedi i en mellanviktsmatch. Nordstrand är en femfaldig svensk thaiboxningsmästare och har plocket hem internationella K1-vinster mot namn som Pat Barry och Tsutomu Takahagi. Nordstrand har dock inte klivit in i ringen sedan 2013 i tävlingssammanhang.

Abedi är en MMA-fighter som har gått 10-4-0 i sin professionella karriär. Under perioden 2011 till 2013 gick Abedi fyra matcher i UFC. Den enda vinsten kom via delat domslut mot landsmannen Besam Yousef. Abedi har gått sina två senaste matcher under Superior Challenge flagg. Den senaste ägde rum 2017.

Föregående artikel

Damir Hadzovic kommer inte in i USA – helgens match inställd!

Nästa artikel

Alexander Volkanovski ’drack varje dag’ inför returmatchen

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök