Nyheter

Exklusivt: Då återvänder Andreas ”Bane” Gustafsson till buren

Av

Alexander Clausson

19/01/2024
Kollage med bilder på Andreas Bane Gustafsson Berg

Sveriges Andreas ”Bane” Gustafsson hade ett riktigt fint år under 2023 och under ett samtal delar han med sig till Kimura om sina tankar kring 2024.

Andreas ”Bane” Gustafsson klippte 15 kg inför årets match 2023

Gustafsson erhöll nyligen Kimura Awards för ’Årets match 2023’, efter sin fajt mot Finlands Toni Lampinen under Fight Club Rush 16. Galan ägde rum i juni, förra året, och ”Bane” tog hem segern via slag i matchens andra rond. Under sitt samtal med Kimura ser svensken tillbaka på matchen.

Jag ser tillbaka på matchen med glädje. Det var en riktig banger. Trots att jag gjorde en sjuk viktnedgång från 92 kg till 77 kg på två veckor så gick det ändå ganska bra. Jag ser självklart alla fel jag gjorde i matchen och det var många, men dom tar jag med mig och tar lärdom av. Men det var en riktigt rolig match, och det var bra att den blev som den blev ändå på grund av all uppståndelse efteråt.

”Bane ” är för närvarande under kontrakt med den polska stororganisationen KSW, där han har gått 1-1. Målet är fortfarande att tävla i världens största MMA-organisation i form av UFC.

Jag får erbjudanden hela tiden, men är fortfarande fast i kontrakt med KSW fram till juli eller augusti. Jag får tävla i andra organisationer om det är rätt och single fight deal, så det är ju bra i alla fall. Härnäst i min karriär kör jag på som vanligt. Försöker slåss så mycket som det går och strävar framåt. Jag vill ju så klart nå UFC en dag, men det är inget jag bara kommer sitta och ”vänta” på. Jag kommer försöka göra allt som krävs för att göra så bra ifrån mig och går det vägen så är jag där snart.

Gustafsson gick fyra matcher under 2023 och gick 3-1-0. I samband med sin senaste match avslutade han motståndaren via slag på tio sekunder.

Återvänder till buren i februari

”Bane” kan även avslöja för Kimura när han återvänder till buren nästa gång. En ny fajt stundar så snart som nästa månad.

En ny match är på gång i KSW i februari. Vi väntar på att skriva på pappret bara.

KSW arrangerar två galor under februari. KSW 91 på Home Credit Arena i Tjeckien KSW EPIC: CHALIDOW VS. ADAMEK på PreZero Arena i Polen. Den förstnämnda äger rum den 17:e februari och den sistnämnda går av stapeln den 24:e februari.

32-åriga Gustafsson står med ett totalt matchfacit som lyder 10-2-0.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök