18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Exklusivt: Fredrik Ljunglund om att vara fortsatt obesegrad

Av

Vincent Aasa

17/06/2024

Den 8 juni gick Fredrik Ljunglund match på Battle of Botnia 10. Det var Svenskens andra proffsmatch och det blev en vinst mot Robinsons profilen Erik Wahlrolen. 

Avslutet kom i första

Efter avslutet mot Erik WahlrolenBattle of Botnia 10, så har Fredrik Ljunglund nu kammat hem sin andra vinst på proffsnivå. Båda matcherna har kommit via ett avslut för Svensken. Ljunglund kom ifrån en vinst på debuten mot den hajpade thaiboxningsfajtern Kevin Mickelsson. En match som också var Mickelssons första proffesionell debut. I en intervju med Kimura efter matchen mot Mickelsson nämnde Ljunglund att han ville gå match på Fight Club Rush jubileumsgala; Fight Club Rush 20. Som var tidigare schemalagd för 8 juni.

Tuff för sin ålder


Kimuras Vincent Aasa tog ett snack med Svensken efter avslutet hittades. Där börjas det med hur tankarna rör sig att det blev en match på Battle of Botnia istället.

Det känns jävligt bra faktiskt. Jag var här på Umeå galan. På Battle of Botnia 8. Jag och Mangs (Viktor Mangs) var på träningsläger för Jiu jitsu. Vi kollade matcherna efteråt och upplägget såg ut att vara jävligt. Så jag såg bara fram emot att få köra här och jag är tacksam att jag fick det.

Svensken fortsätter att tillägga om en retur till Battle of Botnia.

Jag vill absolut tillbaka. Det är bara möjligheterna som avgör vad jag gör. Så japp, jag kommer gärna tillbaka.


Därefter reflekterar Ljunglund över prestationen mot Wahlrolen.

Det är svårt att säga. Det känns som att det gick så fort, men min plan var ju att försöka få matchen att stå upp och vara lite avvaktande. Han gick för slag och direkt efter försökte han ta ner mig. Och jag kände att jag har drillat in grapplingen. Den sitter som bärget för mig – i ryggmärgen. Så jag kunde stoppa hans ”takedowns” och bara vända position och ta ner honom helt enkelt. Då kände jag att jag kunde kontrollera matchen.

Planerna inledandes inför Battle of Botnia mot Wahlrolen berättas.

Jag tänkte att jag skulle gå in och köra mycket stående. Träffa min jabben, finta mycket, träffa med crossen, sen visste jag att han skulle försöka ta ner mig, så jag har tränat mycket på att ”sprawla”. Sen visste jag ju att jag har blivit så bekväm på marken så jag kan försvara mig mot attacker och så länge jag kunde ta mig upp igen på topp så är jag nöjd. Vilket också hände.


Svensken följer upp med att prata om sin motståndare.

Jo men han (Wahlrolen) är stark. Många kanske tänker att han är 40+ men man ska aldrig underskatta någon. Det spelar ingen roll vem det är. Jag visste att han är grym på marken. Jag har sett lite matcher. Han såg bra ut ikväll, men det var helt enkelt bara att jag såg lite bättre ut ikväll.

Ljunglund berättar om hur matchen kom till.

Jag tror att vi hade snackat litegrann med dem på Battle of Botnia, lite innan, och jag tror det var Tom som meddelade mig och frågade om jag ville gå match. Kanske någon månad efter mot Mickelsson. Och jag tänkte att det var i sommar och det var bra tid för att förbereda mig och då frågade han senare om jag ville möta Erik. Jag sa ja direkt. Det var ingen fråga om saken.


Erik Wahlrolen har ett matchfacit som lyder 1-2-0, men ett helt perfekt amatörfacit, enligt tapology. Där blev det 3 vinster för Svensken. Han kom senast från 2 raka matcher på Fight Club Rush.

Fredrik Ljunglund – ”Kort kväll”

Fredrik Ljunglund inledde sin professionella mma debut den 24 februari i år. Den avslutade Ljunglund i den första rundan med ett flertal slag. Nu har han bockat av match nummer två. Där blev det också en vinst via slag, fast via ground and pound. Ljunglund har nu ett matchfacit som lyder 2-0-0.

Lättviktaren berättar om hur tankarna rör sig genom att i följd av detta, vara fortsatt obesegrad.


Det känns jävligt skönt. Kort kväll. Det kan liksom inte bli bättre. Jag är glad.

Slutligen berättar Svensken att inga speciella planer finns just nu. Men långtidsplaner finns.

Just nu har jag ingen speciell plan på vad som kommer härnäst. Men självklart vill jag fortsätta köra. Om det blir mer söderut eller på BoB igen. Det kvittar för mig. Bara det liksom stämmer in på motståndare, tid och datum. Det är bara att köra för min del!

Jag vill dock komma till UFC. Det är drömmen. Jag vill visa att jag kan vara bäst. Men man måste ta flera steg innan man kommer dit. Nu är det bara att klättra, hitta bra motståndare som kan ta mig dit. Förhoppningsvis kommer jag fortsätta få avslut och då kanske jag kan få uppmärksammas. Det är ju också egentligen mina kortsiktiga mål. Fight to fight och vinna på ett bra respektfullt sätt.

I huvudmatchen på Battle of Botnia 10 stod organisationens fjäderviktsbälte på spel. Där kornades organisationens första fjäderviktsmästare någonsin. Kolla in det här.


Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search