17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Exklusivt: Johanna Persson efter världsmästartiteln

Av

Alexander Nilsson

07/07/2024
David Lehnberg och Johanna Persson

Johanna Persson, som utgår från Gävle, gick en viktig match för titeln under CFS 19 under lördagskvällen.

Sveriges Johanna Persson ny världsmästarinna

Sverige har en ny ISKA-världsmästare i 50.5 kg-klassen. Igår kväll skrev Johanna Persson (28-7) från Gävle Muay Thai historia när hon tog sig an den obesegrade Alex Rose (10-1) från Storbritannien i en spektakulär kamp om ISKA-bältet. Kolla in Kimuras intervju med Persson inför matchen här.

Matchrapport


Matchen ägde rum på den legendariska arenan York Hall i London under CFS 19-galan. Persson, som har erfarenhet från stora scener som Super Champ, Fairtex Fight Night och Allstars Fight Night, visade prov på enorm styrka och skicklighet genom att dominera sin motståndare i fem intensiva ronder.

Trots att Rose inledde den första ronden starkt, vilket gav den svenska publiken på hemmaplan en kort period av nervkittlande spänning, lyckades Johanna snabbt vända matchen till sin fördel. Efter de inledande minuterna av matchen, där Rose försökte sätta press, tog Johanna kommandot och behöll det resten av vägen. Johanna visade särskilt sin överlägsna förmåga i clinchen, där hon effektivt neutraliserade Roses attacker och kontrollerade ringen med precision. Brittiskan fick knappt några utrymmen att manövrera på, vilket gjorde att Johanna kunde dominera varje aspekt av matchen.

När domarens beslut tillkännagavs stod det klart att Johanna Persson hade vunnit på enhälligt domslut. Med detta imponerande resultat tog hon stolt med sig ISKA-bältet hem till Gävle, vilket markerar en betydande triumf för svensk Muay Thai.

Johanna Persson – ’Känns fantastiskt!’


Kimura ringde upp Persson för att ställa lite frågor till den nyblivna världsmästarinnan.

Hur känns det att vara den nya ISKA-världsmästaren i 50.5 kg-klassen?

Det känns såklart helt fantastiskt! Vi har jobbat för det här och det känns lite svårt att greppa att det jag har sett framför mig i flera veckor blev till verklighet. Det är mycket hårt arbeta från min sida men också från många andras. Jag har ett fantastiskt team och framförallt en coach som gör det här möjligt för mig. Jag är ensam i ringen men det är många som är med mig.

Kan du berätta om dina tankar och känslor under matchen, särskilt efter den första ronden när Alex Rose startade starkt?


Vi hade en plan om att jag skulle ta det lugnt i första ronden och inte göra för mycket utan känna på henne lite och vagga in henne i en falsk trygghet. Sedan var det bara släppa på det. Vi hade planerat rond för rond och jag följde den. Jag skulle arbeta på min distans och göra det jobbigt för henne eftersom hon är en teknisk fighter. Jag litade på mig själv och vårt arbete vilket gjorde att jag kunde slåss som jag ville och göra det jag älskar!

Du dominerade i clinchen under hela matchen. Var detta en del av din strategi inför fighten?

Ja, en del av planen var att söka clinchen och arbeta i den.

Vad betyder den här segern för dig personligen och för Gefle Muay Thai?


Det betyder otroligt mycket eftersom det ligger så mycket arbete bakom. Förhoppningsvis ger det ringar på vattnet och att de som vill träna thaiboxning i Gävle inser att det vi gör på vår klubb är i världsklass.

När får vi se Johanna Persson i ringen nästa gång?

Tidigare än ni kan ana. Kan inte säga mer än så just nu då det är många som sliter och drar i mig, men vem jag ska möta, när och vart bestämmer min coach.

Svenskan står nu med ett matchfacit på 28-7-0.


Johanna Persson

David Lehnberg – ’Världsmästarinna innan, under och efter tävling’

Kimura passade även på att ställa huvudtränaren David Lehnberg några frågor.

Vad var din första reaktion när domarens beslut tillkännagavs och Johanna blev utnämnd till ISKA-världsmästare?

Glädje för Johannas fantastiska bedrift och en oerhörd tacksamhet att hon vågar lita på det vi gör. Jag visste att vi hade en solid gameplan inför matchen som vi nött i 8 veckor och att om Johanna bara följde den skulle det gå vägen.


Hur har Johanna utvecklats som fighter under förberedelserna inför denna titelmatch?

Framförallt har hon utvecklat sig själv och har fått en djupare förståelse vad det är jag vill att hon ska ta med sig in i matchen. Jag upplever att hon kan ändra sin ’stil’ på detaljnivå och vara mer nyanserad i sin fighting mycket mer nu. Vi har jobbat detaljerat på specifika områden inför denna match och att våga följa den planen. Det tyder på en stor personlig utveckling.

Vilka utmaningar mötte ni under fight camp, och hur övervann ni dem för att nå denna framgång?

Förutom att Johannas träningspartner Patricia Axling orsakade ett cut på Johannas näsa sex veckor innan, som vi fick jobba runt, så var det inga egentliga utmaningar utöver det vanliga. Johanna är så oerhört professionell i sitt idrottsutövande och lever och andas Thaiboxning så att framgång följer är bara ett kvitto på att hon är världsmästarinna även innan, under och efter träning.


Det återstår att se vad som väntar härnäst för Persson.

Johanna Persson tränar David Lehnberg

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen
Khamzat Chimaev UFC-titlar
Khamzat Chimaev: Där och då återvänder jag – vill gå titelmatch
🥊 ”Finns ingen med mitt record som inte fått titelmatch”

Här kan du söka!

Search