Exklusivt: Lång intervju med Sirwan Kakai

Han är vid 23 års-åldern redan en av Europas bästa bantamviktare och rider för tillfället på en åtta matcher lång segertrend. Av dessa matcher har bara en motståndare klarat tiden ut. Jag syftar givetvis på svenske toppfightern Sirwan Kakai från Gävle. Kakai som sedan en tid tillbaka tillhör den högt ansedda MMA-klubben American Top Team i Florida är för en kort period nu tillbaka i Sverige. Kimura.se mötte upp Kakai i Gävle för en längre intervju om livet på andra sidan Atlanten, UFC och en hel del därtill.

Jag hade stämt möte med Sirwan under lördagseftermiddagen, bara en dag efter att han flugit hem från USA. Vi möttes upp utanför hans pappas hus på Sadelvägen i Säter och tog en biltur mot city. Medan vi traskade mot ett kafé för att genomföra intervjun slogs jag av att Sirwan bar på ett par tunna Converse-skor i den täta snön. Hela hans garderob är nämligen i Göteborg, berättade han kort efter. Tjocka vinterjackan han var iklädd i hade han dessutom lånat av sin pappa. På plats i kafét beställde han en sallad och vi satte oss ned på en plats avskild från alla julstressade människor. Mina första frågor gällde relationen till pappan.
– När jag började träna så hatade min farsa MMA.  Men nu är han väldigt intresserad och säger att jag måste träna hårdare, han låtsats om att han vet någonting (haha).

Inte så olikt andra föräldrar ville pappa Kakai att sonen skulle välja en mer traditionell yrkesbana.
– Min farsa har alltid varit sån att han inte tänker efter innan han pratar. Ibland har han sagt att jag aldrig kommer klara det, att jag kommer få stryk, eller bli handikappad. Han ville att jag skulle börja plugga istället. Men nu när han sett att jag är på väg någonstans så tror han på mig.

Till skillnad från många andra fighters hade inte Sirwan satsat på någon sport innan han började med MMA. Med tanke på hur långt han kommit ställde jag nyfiket en fråga om hur all tävlingslust kanaliserades innan han började att fightas.
– Då spelade jag helt ärligt mycket datorspel. Min personlighet är som sådan att om jag ska göra något så gör jag det till hundra procent. Jag är ganska extrem. Även om det gällde datorspel så ville jag vara bäst. Jag minns när vänner var nära att bli lika bra som mig så satt jag uppe till fyra på nätterna. Ibland gick jag och la mig i sängen några timmar för att lura föräldrarna, sedan gick jag upp och lirade tills skolan började. Sova gjorde jag i skolan.

– När spelperioden var över så testade jag att göra mitt yttersta i plugget i början av gymnasieperioden. Det gick ganska bra där, men jag tyckte att det var så jäkla tråkigt. Det var inte min grej.

Kort därefter såg Kakai en affisch för en nybörjarkurs i MMA. Snabbt riktades istället allt fokus på att bli bäst på att fightas.
– Två av mina bästa vänner var brottare och boxare. När jag såg affischen tänkte jag att om jag börjar på MMA kan jag slå båda. Min filosofi har alltid varit att alla människor har en talang, och när jag började träna så sa jag till mig själv att jag ska bli bäst på det här.

– Jag hade en tränare i Gävle som berättade för mig att jag inte är någon fysisk jättetalang, och att om jag ville bli bäst så kan jag inte göra som alla andra. När han sa det klickade det i huvudet och jag förstod att jag måste jobba hårdare än alla andra. Jag hela tiden velat tävla, och när jag blivit bäst på ett gym har jag sökt mig till en nytt. Det är så min motivation återskapas hela tiden.

Så ditt mål är att bli bäst på ATT?
– Jag försöker alltid slå mina träningspartners. Men vi har inte så mycket folk i min viktklass på klubben, utan jag kör mycket mot fjäderviktarna istället. Dagen jag kan slå dem så kommer jag ha bältet i UFC. Så bra är killarna här.

Vilka sparras du mot främst?
– När Brad Pickett är där så sparras jag självklart mot honom. Sedan finns det också flera okända talanger som jag vet kommer bli mästare i 66 kg. Till exempel Mirsad Bektic, som förutspås bli en stor stjärna i USA. Han är på väg upp och är riktigt bra. Annars tränar jag med Dustin Poirier, Nik Lentz, Yves Edwards, Marcus Brimage, Cole Miller, Din Thomas, Mike Brown, Bubba Jenkins och många fler.

Hur väl klarar du brottningen mot till exempel din klubbkamrat Bubba Jenkins?
– Jag har väldigt bra brottning. Men i ren brottningsmatch skulle jag inte ha en chans. Min anti-brottning har blivit mycket bättre och jag är långt, långt, mycket bättre än många på just det. När jag kom till ATT och brottades mot världsklassbrottare så förstod jag hur mycket mer som finns att lära. Jag tror inte folk riktigt förstår. En NCAA-mästare som Jenkins med bara tre proffsmatcher i MMA skulle kunna rensa ut en hel division i Sverige enbart genom sin brottning.

Tror du svenska fighters måste träna mer i USA för att kunna hävda sig internationellt?
– Det beror på vilken fightingstil du har och vilken viktklass du tävlar i. Ju lägre ner man kommer i viktklasserna, desto mer teknisk måste man vara. I min viktklass är det otroligt svårt att vinna matcher, alla är fysiskt starka, tekniska och atletiska.

Hela intervjun flöt på bra och undertecknad behövde inte ens följa upp alla frågor. Istället var Sirwan väldigt öppen och talade mycket passionerat. Trots sin ringa ålder känns han som en väldigt mogen och lagom ödmjuk person. Egenskaper han säkerligen hade användning för när han överraskande nobbades av UFC, när organisationen kom till Sverige för första gången.
– Jag började äta havregrynsgröt i en hel vecka för att jag lagt alla pengar på träningen. Jag började min träning redan innan jag blev signad för UFC. Så säker var jag på att komma med.

Sean Shelby

Berätta varför du var så säker på att få gå match på galan?
– Så här var situationen. Sean Shelby (UFC-matchmäklare) hade ringt ATT och frågat ifall jag var villig att möta Brad Pickett om de signade mig. Shelby vet att vi är bra vänner och UFC gillar inte att ha för mycket fighters från samma klubb i samma viktklass. Eftersom de ringde för att fråga om en sådan sak så trodde jag de var nära att kontraktera mig. Även min manager Manos (Terzitane) berättade att jag var nära. Men det största tecknet på att jag skulle till UFC var när jag coachade Pickett mot Renan Barao i England. Då frågade jag om Shelby om de är på väg till Sverige. Han sa då att de hade velat ha mig länge, men att viktklassen är full på grund av många som kommit in via ”short notice”-matcher. Att komma in på den vägen för mig och köra i USA hade krävt två månader av pappersarbete. Men Shelby ville att jag skulle fortsätta köra och att de håller koll på mig. När jag sedan hörde att de skulle till Sverige så blev jag helt säker på att min chans skulle komma. Men det blev inte så.

– Det var nog hel del politik bakom det också. Det är jag helt säker på. All cred till Bessam (Yousef) för att han fick gå match där, men jag tror självklart det fanns politik bakom det. Antingen det eller så har en jävligt grym manager. Eller så är det som Shelby berättade, att viktklassen är full. Det kan också vara en kombination av båda delarna.

Hur mådde du rent psykiskt efter detta?
– Grejen var att jag hade sagt till mina föräldrar och alla mina vänner att jag skulle få kontrakt. Jag var redo mentalt och tyckte jag förtjänade att få tävla i UFC. Men, att jag hade sagt till alla att jag skulle bli signad var det som kändes värst. Dessutom var det under den tiden riktigt tufft ekonomiskt.

Har du hört något mer från UFC?
– Nej. Det enda jag hört är att de kommer tillbaka till Sverige under 2013. Men jag tar det inte för givet att jag kommer vara med då. Verkligen inte. Jag blir ganska lätt motiverad, så jag har använt hela den här grejen till att jobba hårdare. Att visa hur bra jag är.

Hur skulle en match mot Pickett sluta?
– Det skulle jag inte ens vilja tänka på. Han är min bästa vän. På träning gör jag det bra mot Brad, men i match med små handskar så blir det mycket, mycket, svårare. Hans stil passar bättre i match, han går mycket framåt för att knocka

Brad "One Punch" Pickett

Hur ser du på att fightas för Bellator då?
– Nej, de har väldigt knepiga kontrakt, vilket kan göra det svårt att komma till UFC sen. Men däremot har ATT kollat upp möjligheten för mig att gå match i Japan. Det är även tänkt att jag ska gå en match i USA, för att få ut mitt namn där.

Sirwan är helt inställd på att hamna i UFC. Det är bara så. Jag ställde frågan om han funderat över att kanske gå ner en viktklass, eftersom det är större behov av flugviktare i UFC. Sirwan väger som mest 71 kg och jag tänkte att han rent teoretiskt skulle kunna klara bantningen om den gjordes korrekt.
– Det skulle jag kanske kunna. I så fall skulle jag komma in direkt, inget snack om saken. Men jag känner att jag vill ha en lång karriär. Skulle något gå snett så är dock ett byte av viktklass min backup-plan.

Sirwan berättade vidare om hur mycket hjälp han får av ATT rent ekonomiskt. Allt från boende, mat till läkarkostnader. Han är otroligt tacksam för möjligheterna han fått, och det faktum att klubben tror så starkt på honom.
– Innan jag kom till ATT så hade jag på slutet otroligt svårt med ekonomin eftersom jag inte jobbade vid sidan om. Efter att jag varit på ATT ett par gånger ville de att jag skulle flytta hit. Nu har jag kontrakt med dem och det känns skönt att ha det stödet. Jag är en av några få unga fighters som är på väg upp och som de tror på väldigt mycket på.  En person som betyder mycket och är som en mentor för mig för därborta är huvudtränaren Ricardo Liborio. Även om jag inte skulle lyckas är jag säker på att han skulle finnas där för mig ändå.

– En annan person jag vill lyfta fram och som också betyder mycket för mig är Joakim Engberg på GBG MMA. Jag vill gärna få över honom till ATT några månader varje år för att hjälpa mig. Det är en person vars råd jag litar på oerhört mycket på.

När mitt möte med Sirwan led mot sitt slut började jag beta av några av de kvarstående frågorna i mina anteckningar. Den första frågan handlade om det finns någon där ute som han ogillar och verkligen vill möta. Jag förväntat mig inte ett konkret svar – men det fick jag.
– Ja, Mike Easton. Han vill jag möta. Hans personlighet är så dryg, när han pumpar upp sig själv inför match och så. Jag tror han gör så för att han är svag mentalt. Som i hans senaste match när han mötte en bättre kontringsboxare, då vågade han inte pressa framåt och vinna. Han vill jag sätta på plats.

Mike "The Hulk" Easton

Oj, okej. Härligt. Men är det något personligt mellan er?
– Folk tycker han är bra, och det kanske han är, men jag vet att jag är bättre. Han är kanske snällaste killen i världen, men… Jag ska inte säga mer, jag är inte ens i UFC.

Är det en match du skulle vilja ta i en eventuell UFC-debut?
– Visst, på pappret är det en tuff match för mig och att han har mer erfarenhet. Först behöver jag bevisa att jag är på hans nivå, men faktum kvarstår att jag tror jag kan ta honom. Det är bara vad jag tror.

Sämsta matchen du gjort?
– Min första match (enda förlusten) räknar jag inte ens då jag var så ny i gamet. Min sämsta prestation var mot brassen Claudemir Souza på The Zone. Jag underskattade honom och var lite ringrostig.

Om du fick föra över en enda fighters förmåga till dig själv i ett datachip alá Matrix. Vem skulle du välja då?
– José Aldo. Jag tror inte folk förstår vilken otrolig atlet det är. Jag kan se att han är otroligt fysiskt begåvad, otroligt explosiv och har en otrolig känsla för tajming. Han får faktiskt inte tillräckligt med cred. Det var någon som skrev om det i en krönika (av Pontus Tillberg) på Kimura.se och jag håller med. Folk brukar nämna Jon Jones, men han vinner för att han är fysiskt stor, bra brottare och att konkurrensen i hans viktklass inte är så hög.

Slutligen, har vi ännu sett den bästa versionen av Sirwan Kakai i buren?
– Nej, absolut inte. Jag är som bäst när jag får fightas hårt och ligger under. När det blir en riktig fight. Det är inte fight för mig när jag ligger på topp och vinner, utan mer av en uppvisning.

Sirwan Kakai nästa match väntas ske senare i vår på Royal Arena 3 i Danmark mot en ännu okänd motståndare.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

Gilla oss på facebook för snabba nyheter

 

0
Dana Sad
Dana Happy
ufc sverige

UFC ryktas återvända till Sverige under sommaren

Lilla Sverige verkar få sin femte UFC-gala, och det redan detta halvår.

Enligt MMA-journalisten Farah Hanoun kommer UFC att återvända till Sverige den 1:a juni i år. Det framkommer dock inte vart platsen för galan kommer att vara.

Källor till Kimura.se bekräftar uppgifterna, men meddelar att inget är klart för tillfället utan att man befinner sig i planeringsstadiet.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
officiell

UFC 237: Antônio Rogério Nogueira möter Ryan Spann

En lätt-tungviktsmatch skall vara klar mellan Antônio Rogério Nogueira och Ryan Spann. Detta rapporterar brasilianska Combate.

Antônio Rogério Nogueira är numera 42 år gammal och har tävlat som proffs sedan 2001. Han är en PRIDE -och UFC-veteran som har hunnit med att gå 31 matcher som proffs. Han gick sin senaste match mot Sam Alvey under ’ UFC Fight Night: Santos vs. Anders’ och vann genom teknisk knockout i rond två. Han har ett MMA-facit på 23-8 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout, sex genom submission samt nio vinster genom domslut.

Ryan ”Superman” Spann har endast gått en match under UFC-fanan och är upplockad ur Dana White’s Tuesday Night Contender Series. I serien ströp han ut Emiliano Sordi genom giljotin vilket säkrade hans UFC-kontrakt. I sin UFC-debut ställdes han mot Luis Henrique Barbosa de Oliveira under ’UFC Fight Night 137 – Santos vs. Anders’ och vann genom domslut. Han har ett MMA-facit på 15-5 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, tio genom submission samt två vinster genom domslut.

UFC 237 äger rum den 11 maj på Arena da Baixada i Curitiba, Brasilien. Endast två matcher är officiella för galan och de kan ni ta del av nedan.

Matchkort

  • Titelmatch i stråvikt: Rose Namajunas (c) vs. Jéssica Andrade
  • Lätt-tungvikt: Antônio Rogério Nogueira vs. Ryan Spann
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dubbelbild Conor-McGregor Donald-Cerrone

Donald Cerrone vs Conor McGregor? ”April 13 or July 6th – just waiting to…”

UFC-veteran Donald Cerrone kunde genom sin egen Instagram förtälja att hans nästa match kommer äga rum antingen under UFC 236 den 13 april eller den 6 juli.

En match mot Conor McGregor är vad som tidigare har ryktats, frågan är om kontraktet han skriver på är för irländaren.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

April 13 or July 6th 🤷🏼‍♂️ just waiting to 🖋📑

Ett inlägg delat av Donald Cerrone (@cowboycerrone)

Titelmatch?

Matchen har ryktats fram -och tillbaka. I en Instagram-post från Donald Cerrone är det möjligt att matchen kan vara om interimbältet i lättvikt.

Cerrone gick sin senaste match mot Alexander Hernandez under ESPN+ 1 i januari. Han vann genom knockout genom huvudspark och slag. Han har nu två raka vinster och ett MMA-facit på sammanlagt 35 vinster och 11 förluster. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt 10 genom knockout, 17  genom submission samt 8 genom domslut.

McGregor gick sin senaste match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229. Det var en match han förlorade genom neck crank i rond fyra. McGregor har ett MMA-facit på 21-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 18 genom knockout, 1 genom submission samt 2 vinster genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 236 Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum

Video
UFC 236: Israel Adesanya ryktas möta Kelvin Gastelum om interbältet

En titelmatch om interimbältet i mellanvikt mellan Israel Adesanya (16-0 MMA, 5-0 UFC) och Kelvin Gastelum (16-3 MMA, 10-3 UFC) ska enligt MMA-journalisten Brett Okamoto vara klar för UFC 236.

Whittaker på borta på obestämd tid

Detta innebär att den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittakers skada är så pass allvarlig att han inte kan tävla under den närmaste tiden. Whittaker skulle ha mött Gastelum på UFC 234, men timmar innan galan ställdes matchen in. Whittaker hade drabbats av bråck under matchdagen och var tvungen att genomgå en akutoperation.

Gastelum ”bekräftade” uppgifterna, på ett subtilt sätt, via ett Twitter-inlägg.

April 13th , of 2013 I was crowned the Winner of The Ultimate Fighter of season 17.
It only makes sense that on the 13th of April, the entire journey comes around and it makes a full circle.

Gastelum

Den 27-årige Gastelum vann den 17:e upplagan av dokusåpan, The Ultimate Fighter, där han i finalen besegrade Uriah Hall. Gastelum gick sina första matcher i welterviktsklassen, men efter flera viktmissar gick han upp till mellanvikt. Där har han endast en förlust på sina sex matcher, en submissionförlust mot Chris Weidman. Sedan den förlusten har Gastelum radat upp två vinster, först en KO-vinst mot Michael Bisping och senast en domslutvinst mot Ronaldo ”Jacare” Souza.

Adesanya

Adesanya har sedan UFC-debuten i februari förra året gått hela fem matcher där han vunnit två av dem via avslut och fått fyra post-fight bonusar. Den 29-årige nyzeeländske/nigerianske Adesanya har 16 vinster som MMA-proffs med hela 13 avslut via KO/TKO. I sin senaste match besegrade Adesanya den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva via domslut, efter tre underhållande ronder.

UFC har ännu inte bestämt platsen för galan, men datumet för UFC 236 är satt till den 13:e april.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Det var Rose Namajunas eget beslut att försvara sin titel i Brasilien på bortaplan

Det var nog många som undrade varför UFC bokade Rose Namajunas titelförsvar mot Jessica AndradeUFC 237 som går i Brasilien. Att ge utmanaren hemmaplan kan tyckas vara aningen märkligt.

Nu verkar det emellertid vara så att det var Namajunas eget beslut att ta matchen i Brasilien istället för Las Vega. Detta var i alla fall vad hon sa till Ariel Helwani på hans Ariel Helwani’s MMA Show.

“That’s just how I perform best, you know?”

“I think it’s just a great opportunity.

“I wanted to fight in Brazil [rather than Las Vegas in March]. They had told me March 2 at first so I was getting ready for that anyways. But of course, more time is always better but sometimes you can have too much time and it can be like you’re overtrained and stuff. I took this break for a reason, obviously to heal up and stuff. I’m just looking to get back in there no matter what.”

Namajunas fortsätter med att relatera detta till hennes tid i Indonesien där hon tvingades in i en levnadssituation som var obekväm som hon sedan lärde sig hantera.

UFC 237 går av stapeln den 11 maj och då är det 13 månader sedan mästarinnan försvarade sitt stråviktsbälte mot den forna mästarinnan Joanna Jedrezjczyk på UFC 223. Namajunas är som sagt den nuvarande mästarinnan i damernas stråvikt i UFC, en titel som hon tog från Joanna på UFC 217 i november 2017. Rose var också deltagare i fighting-såpan The Ultimate Fighter, säsong 20 och kom så långt som finalen, vilket hon då förlorade mot Carla Esparza. Idag har hon ett record på 6-2 i UFC.

Ni kan lyssna på hela intervjun med Ariel här ovan.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Paul Felder UFC Presskonferens

Paul Felder fick en kollapsad lunga under matchen mot James Vick

Paul Felders är stryktålighet, detta är något vi redan vet. Vi pratar trots allt om personen som lyckades ta sig igenom tre ronder med en bruten arm mot Mike Perry förra året på UFC 226.

I helgen var det dags för Felder att återvända till oktagonen efter skadan och det var nog många som undrade om ringrost eller annat efter så långt matchuppehåll. Han var som bekant matchad i helgens UFC Phoenix mot James Vick, en match som blev ett krig mellan båda herrarna, men som gick till seger för Felder enhälligt domslut. Ringrost verkar det inte finnas och om det nu skulle råka finnas någon enstaka individ som ifrågasätter ”The Irish Dragons” tuffhet så kan de nog sluta nu. Felder fick en revbensskada i tredje ronden och det visade sig på läkarundersökningen efter matchen att skadan även innebar en kollapsad lunga. De som haft en skada i revbenen vet hur det påverkar så väl andning som rörelser och lägg då på att du helt plötslig bara har en lunga kvar att andas med.

Felder’s manager, Brian Butler postade detta på Instagram:

Paul Felder själv svarade med detta på twitter:

Visserligen så har Felder rätt, vi har två lungor, men jag tror nog ändå vi kan komma överens om att mannen är något extra vad gällande stryktålighet. Felder har nu efter fem matcher fyra vinster, varav förlusten var mot Mike Perry, och sammanlagt är han 8-4 i UFC

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Kron_Gracie nävarna upp

Gracie-familjen hyllar Kron Gracie efter segern mot Alex Caceres

Det skrevs lite MMA-historia i Phoenix i helgen när Kron Gracie debuterade i UFC. Kron som är son till den legendariska Rickson Gracie gjorde inte bara debut i världens största MMA-organisation, han dominerade och vann även sin debutmatch mot Alex Caceres på rear-naked choke i första ronden.

Kron var bara 5 år gammal när hans farbror Royce Gracie gick match på UFC 4 och vann mot Keith Hackney. Detta var så långt bak som 1994, långt innan UFC var det UFC vi ser idag. De flesta vet nog historien och Gracie-familjen och deras involvering i skapandet av Ultimate Fighting Championship (Det vi idag kallar UFC). Det var både ett spektakel och en sorts marknadsföring för att marknadsföra Gracie Jiu-Jitsu i USA. Ett sätt att visa att deras kampstil kunde slå alla andra kampstilar. Detta var långt innan vi hade något som kallades MMA och då handlade UFC om stil mot stil. Idag är UFC något helt annat och har tagit en lite annan riktning än Gracie-familjens inledande visioner, men familjens skugga hänger ändå över hela märket.

Kron bar således hela sin familjs rykte på sina axlar när han gick in i oktagonen i söndagsnatt. Det handlade inte bara om att vinna, utan även att vinna med hjälp av jiu-jitsu. 2 minuter senare stod Kron där med händerna i vädret och segern mot Carceres är också något som hans familj prisar via sociala medier. Kron är nu 5-0 i MMA och 1-0 i UFC.

Det här skrev hans familjemedlemmar om segern

Royce Gracie:

“Kron did the perfect fight, showed the jiu-jitsu he trained his entire life, didn’t engage in an exchange of punches and kicks with his opponent, got a clean clinch and after he grabs you, man, it’s over. His jiu-jitsu is way better. If he’s able to keep this jiu-jitsu game, which is where he comes from, he’ll do great in his career.”


Kyra Gracie:

“It was very gratifying to see Kron in the UFC. He’s a fighter that knows how to fight under pressure, I remember the times he competed in jiu-jitsu with the whole crowd over him. His style is beautiful to watch, a finisher, and is very charismatic. He did the ideal game to take the fight to the ground with a simple and effective jiu-jitsu. He’s a gem for the UFC to work with and do good marketing. I root a lot for Kron’s success.”

Neiman Gracie:

“It was a great debut, a perfect fight that ended like his father’s. Couldn’t be better. I see a bright future ahead and root that he brings the belt in a near future, but no hurry.”

Roger Gracie:

“I think Kron had an excellent fight, a spectacular debut. He’s super talented and has everything to do great in the promotion. I think he has a brilliant career ahead of him.”

Rorion Gracie:

“Kron’s victory impresses me, but doesn’t surprise me. His pedigree is the best possible. Just like he did in competitive jiu-jitsu, I believe that the more he listens to his dad’s advice the better will be his chances of success in MMA.”

Robson Gracie Jr.:

“His debut was incredible, couldn’t be better. I’m very happy to see another member of the family, of Brazil, and especially of jiu-jitsu, in the main MMA promotion in the world. Having a Gracie back in the UFC motivates a lot. I believe he has a bright future because he will get more confident after each fight, and I do believe he can fight for the title in the future.”

Rickson Gracie var förstås också stolt över sin son.

En vinst är ett steg på vägen och det blir spännande och se hur långt Kron kan ta sig i UFC. Med tanke på hur matchen gick så kan vi nog räkna med att få se Gracie-sonen i oktagonen relativt snart igen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Cheick Kongos okarakteristiska utfall: ”I will fuck you up for real”

Den forne UFC men numera Bellator-fightern Cheick Kongo var inte sen med att utmana den nuvarande tung -och lätta-tungviktsmästaren i Bellator, Ryan Bader.

Den annars respektfulle Kongo hade ett par väl valda ord till mannen han hoppas blir sin nästa motståndare, Bader. Under post-fight presskonferensen för Bellator 216 stod en sammanbiten och i viss mån ilsken Kongo och raljerade om sin titelchans.

I had a great performance and I just beat the undefeated (former) champion, Vitaly Minakov. So the question is: Where’s my belt? Somebody used to hold my belt. The belt wasn’t made with heavyweights, but just light heavyweights. So I want to say something clear: Ryan, wherever you are, just come to give me the belt so I can make it easy for you. If not, I will fuck you up.

Frustrerad

I’m just a little bit tired and just frustrated. Today, (Coker) is (saying I’m the No. 1 contender). But four years ago, when I used to perform at the same time, I didn’t get the time so the title needs to be vacant. And Bader, just come, please, or I will fuck you up for real.

Cheick Kongo är en sann MMA-veteran. Han har tävlat på de allra största scenerna i MMA-världen och började sin proffskarriär redan 2001. Under sin 18 år långa MMA-karriär har han bland annat tävlat i UFC mellan åren 2006-2013. Under UFC-fanan hann tungviktaren gå 18 matcher där han vann 11 av dessa varav 6 vinster genom teknisk -eller ren knockout.

Efter att ha förlorat mot Roy Nelson under UFC 159, 2013, blev han släppt av UFC. Senare samma år skulle han skriva kontrakt med UFC-rivalen, Bellator. Han gjorde sin Bellator-debut under deras 102 gala och ställdes mot numera UFC-fighter, Mark Godbeer. Kongo lyckades vinna matchen i rond två genom teknisk knockout. Kongo har nu tävlat sammanlagt 14 gånger under Bellator-fanan och har vunnit 12 av dessa. I dags dato har han vunnit åtta matcher på raken.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Video
’Douglas Lima blir Michael ”Venom” Pages tuffaste test hittils’

Michael ”Venom” Page besegrade Paul ”Semtex” Daley under Bellator 216 genom ett enhälligt domslut. Segern innebar att MVP tar sig vidare i Bellators welterviktsturnering.

Panelen diskuterade MVPs nästa motståndare vilket blir Douglas Lima, den forne welterviktsmästaren i Bellator. Under gårdagens program anser de att Lima är snäppet vassare än Lima på alla sätt och att det kommer bli oerhört tufft för den karismatiske MVP.

Lyssna ovan.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy