17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Exklusivt: Martin Corney efter snabbt avslut på Battle of Botnia 10

Av

Vincent Aasa

19/06/2024

Den 8 juni inträffade Battle of Botnia 10 i Luleå. Martin Corney var förste proffsfajter att gå match på kortet. Det blev match för Svensken mot Finlands Leevi Heino. Där hittades ytterligare ett snabbt avslut för Svensken. 

Avslutet kom i första

Martin Corney var snabbt en av de mer hypade A-klasserna under sin tid i Amatörnivå. Med vinst mot en känd amatörfajter vid namn Anton Ringvall, var det sista vi såg av Svensken innan det blev dags för steget till professionell nivå. Corney’s professionella debut gick inte vägen för Svensken och det blev förlust mot en finsk fajter vid namn Waltteri Hakkinen. Men i följd av Svenskens prestationer efter förlusten, så har det nu blivit två raka segrar för Corney. Den senaste kom nu på Battle of Botnia 10. Svenskens senaste vinst blev via ett avslut mot Finlands Leevi Heino. Avslutet kom efter 2 minuter av matchen på grund av en rad slag till magen som satte spår för avslutets början.

Kimuras Vincent Aasa hade möjligheten att intervjua den lyckliga Svensken hans andra raka vinst.


Kände att han hade ”a chip on my shoulder”

Efter starten på proffskarriären hade inletts med en förlust, så studsades fajtern tillbaka rakt in i vinstkolumnen med två raka vinster som inte lämnats till domarnas beslut. Det blev två avslut som kom i den första rundan. Fajtern berättar på om förlusten la någon tyngd inför kommande matcher.

Efter min första förlust kände jag att jag hade, vad ska man kalla det? ”A chip on my shoulder”, skulle man nog kunna säga på Engelska. Jag hade någonting att bevisa för jag vet att jag var bättre än min första prestation. Nu ska jag bara gå in och fortsätta visa hur bra jag är liksom.

Corney’s moståndare, Leevi Heino, har etablerat sig som en väl erfaren amatörfajter. Det blev 6 vinster och 6 förluster på amatörnivå för Heino. Corney stod för första motståndet på proffsnivå för fajtern. Svensken berättar nu hur det kändes att välkomna honom till proffsnivå på sättet han gjorde.


Ja alltså det blev ju ett bra välkomnande. Nä, men alltså motståndare spelar ingen roll för mig. All respekt till honom för att han tog matchen. Jag har inget agg mot någon motståndare. Det spelar ingen roll. Folk är bara i min väg det är det.

Den Svenske fjäderviktaren berättar om hur träningen såg ut inför matchen på Battle of Botnia 10.

Jag ökade bara intensiteten på allt jag gör inför matchen. Mer än det gjorde jag inget mer speciellt. Samma vanliga för att bli bättre på det jag gör.

Efter förgående svar fortsätter intervjun med en fråga om hur det kändes då Svensken golvade sin motståndare.


Oj, haha, jag såg att han var skakad och sen tänkte jag.. Nu, nu jävlar kör vi! (uppföljt av skratt)

Detta var Svenskens tredje fajt på proffsnivå. Hans tidigare två var för den Västeråsbaserade organisationen; Fight Club Rush. Det blev en förlust och en vinst. Nu senast en vinst på den Norrländska organisationen Battle of Botnia. Svensken svarar på vad kommande planer är. Ifall det blir en återkomst på FCR eller om de Norrländska fansen får se han gå match här igen.

Vi får se vad som kommer härnäst. (hörnan tillägger att de har en bokad på Fight Club Rush) Jaha, vi kanske har en bokad i September på FCR. Vi får se hur det blir.

Avslutningsvis tillägger Corney att han vill bli den bästa möjliga fajter han kan bli.


Jag vill bli så bra jag kan bli och förhoppningsvis kan jag bli bäst i världen.

Martin Corney har ett perfekt amatörmatchfacit, enligt tapology, på 5-0. På proffsnivå har det hittills skrapats ihop ett matchfacit som lyder 2-1. Båda vinsterna kommer via avslut i första rundan av matchen.

 

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul mot Mike Perry
Allt inför Jake Paul mot Mike Perry: Tider & matchkort
🥊 Influencer-stjärnan möter bare-knuckle-mästaren
Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen

Här kan du söka!

Search