Nyheter

Exklusivt: Mohamad Habal inför återkomsten till buren

Mohamad Habal 1

Matchkortet inför Battle of Botnia 9 börjar ta form. Senast ut är en proffsmatch mellan Mohamad Habal och Khalil Karruri.

Mohamad Habal går match på Battle of Botnia 9

29-åriga Habal inledde sin professionella karriär 2018 och åkte då  på två raka förluster. Den senaste fajten ägde rum så långt tillbaka i tiden som 2019. Under en intervju med Kimura berättar Halal om vad frånvaron har berott på.

Fem år borta från tävlande är en lång tid, men jag har inte varit borta från MMA-sammanhang. Jag har aldrig slutat träna. Dessvärre har skador och livet ibland kommit i vägen mellan mig och mitt tävlande. Det har inte inneburit att jag inte haft som mål att komma tillbaka till tävlingssammanhang. Tiden är rätt för mig nu och jag har inte ens reflekterat att det har varit fem år sedan jag gick match sist. Jag blickar nu framåt och ser fram emot att få tävla för Battle of Botnia i Boden!

Habal utgår från Redline i Malmö.

”Det här året är mitt år”

Den proffsdebuterande Karruri kommer stå för motståndet. 24-åringen har synts till på galor som Fight Club Rush och Allstars Fight night. Under sitt samtal med Kimura delar Habal med sig av sina tankar kom talangen.

Han är duktig. En ung och hungrig kille som är på väg upp. Men jag är bättre. Det är inte svårare än så. Jag tror matchen kan utspela sig vart som helst, jag tror på mina skills och de jag har runt mig!

Vidare berättar Habal om sina planer för den resterande delen av 2024 och hintar även om en potentiell match mot Tobias Söderberg (1-1-0).

Det här året är mitt år. Jag vill tävla tre gånger om allt går som vi planerat. Jag och Tobias Söderberg har pratat om att vi vill mötas. Jag tycker han är grym och att våra stilar matchar varandra bra. Skulle vara kul att få till den matchen längre fram!

Battle of Botnia 9 går av stapeln den 24:e februari i Boden på Boden Energi Arena och drar igång 18:00. Eventet kommer även sändas på Aftonbladet Plus.

Battle of Botnia 9: Preliminärt matchkort

 • Theodor Berggren vs Dorin Paladi (proffs)
 • Daniel Karlsson vs Mika Kuronen (proffs)
 • Mohamad Habal vs Khalil Karruri (proffs)
 • Ida Rääf vs Nadja Eriksson (A-klass)
 • Ludwig Lindefors vs Petteri Ronkainen (A-klass)
 • Emma Schiöler vs Sani Brännfors (A-klass)
 • Jesper Zejlon vs Teemu Kumpulainen
 • Manne Hampusson vs Tatu Kinnunen
 • Fabian Misk vs August Jacobsson
 • Asadollah Amiri vs Alireza Aholami
Föregående artikel

Pannie Kianzad klar för returmatch i UFC

Nästa artikel

Exklusivt: Fight Club Rush berättar om stora jubileumsgalan

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

  Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök