Nyheter

Exklusivt: Nikolija Milosevic inför hennes match i Tahiti

Av

Vincent Aasa

23/04/2024
Nikolija Milosevic träff

Nikolija Milocevic, den svensk bantamviktaren från Göteborg, är nu spikad för ännu en återkomst i buren.

Nina Nikolija ”Queen Beast” Milosevic

Nikolija är en väl meritad kampsports utövare från Göteborg. Hon har tränat diverse olika kampsporter sen barnsben. Hon fick sitt svarta bälte i Karate redan vid 15 års ålder och gick därefter flertal matcher i thaiboxning under en period på åtta år.

MMA Karriär

Efter att ha fått ett smakprov på lite olika kampsporter så beslutade hon sig för att dyka ner sporten, MMA. Där har hon lagt ner enormt mycket av sin svensk-serbiske själ och efter 1,5 år. Där har hon plockat hem både SM-guld och dubbla VM-guld. Ett guld för Sverige och ett för Serbien.

Sett till amatörmatcher på galor som registrerats på Tapology har hon ett matchfacit på 12-1, därav en avslutningsprocent på 66,67%,  6 KO/TKOs varav 2 av vinst via rear-naked choke.

Nikolija Milosevic genomförde sin professionella debut i samband med Superior Challenge 26. Den galan ägde rum i november, förra året. Norges Cecilie Bolander stod för motståndet. Efter en jämn och innehållsrik match åkte Milosevic på en förlust via delat domslut.

Går match i Tahiti

Med en törst efter revansch fick hon ett erbjudande att inträda den Tahitiska buren då hon var i Thailand för träningsyften, vilket var ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till. Milosevic kommer gå match mot Tahitis egna Tehanahana Bernadino. Matchen kommer gå i flugvikt.

I en kommentar till Kimura berättar Milosevic om hennes tankar angående denna nya utmaning;

Jag har varit 100% fokuserad och gett allt jag har sedan jag fick kännedom om matchen. Jag är i min bästa form någonsin, och jag är redo för vad som komma skall

Matchen inträffar den 4 maj och är den näst sista matchen på kortet.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök