Exklusivt: Papy Abedi om matchen mot Besam Yousef i Globen

Jaser Davari

Kimura.se kunde för en kort stund sedan bekräfta nyheten om att welterviktarna tillika svenskarna Papy Abedi och Besam Yousef möts i den kommande UFC-galan i Globen den 6 april. Här följer en exklusiv intervju med Abedi om den stekheta matchningen.

Har du någon relation till Yousef?
– Vi har snackat lite tidigare om träning och så via nätet. Sen var vi båda i Las Vegas på utbildning hos UFC, och då umgicks vi lite också. Besam är en ganska trevlig kille, säger Papy Abedi till Kimura.se

Har du  funderat på honom som motståndare tidigare?
– Nej, jag har inte funderat på honom som motståndare. Utan jag har hela tiden varit sugen på att möta Rick Story, som jag skulle ha mött tidigare. Jag bad min manager kolla upp det, men tydligen har Story fått en annan match.

När blev matchen klar?
– Jag fick reda på det idag faktiskt. Min manager ringde och berättade.

Skulle man kunna beskriva matchen som Stockholm mot Göteborg?
– Vi kanske är från Sverige båda två, men vi kör inte på samma klubb. Jag vet inte om det är Stockholm mot Göteborg, utan det är Papy mot Besam.

Tror du, med tanke på era tidigare resultat, att förloraren blir sparkad från UFC?
–  För min egen del tror jag det är så. Jag fick ett kontrakt på fyra matcher och har förlorat mina två första. Oftast brukar UFC släppa folk som förlorat två raka, men på något sätt har de fattat tycke för mig och gett mig en till chans. Jag vet inte varför. Kanske för att jag ställde upp och körde mot Thiago Alves i min debut.

Ser du Yousef som ett enklare motståndare än Rick Story?
– Nej, alla som är i UFC är bra. Man kan inte underskatta någon. Jag har inte hunnit planerat något ännu, jag får snacka med grabbarna på Allstars om förberedelserna.

Detta blir ju en historisk match med tanke på att två svenskar möts för första gången i världens största MMA-organisation. Hur känner du för det?
– Jag har tänkt på det faktiskt. Jag var förste svensk att tävla på ett huvudkort i UFC, och nu deltar jag i första hel svenska fighten i UFC. Många kommer vara spända på att få se den här matchen. Alla får köpa biljett så fort som möjligt. Det kommer bli en grym match.

Unibet erbjuder Jose Aldo (1,35) mot Frankie Edgar (3,00)

För att delta i våra facebook tävlingar rörande UFC Sweden, gilla oss på facebook här

0
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett