20 June, 2024
Nyheter

Exklusivt: Sadibou Sy om PFL:s satsning – ”Kommer skaka om”

Av

Alexander Clausson

24/01/2024
Sadibou Sy vinner

Under det gångna året gick Sveriges Sadibou Sy återigen långt i PFL MMA:s turnering för welterviktare. Nu berättar stjärnan om det kommande året för Kimura.

Sadibou Sy stod för årets knockout 2023

Sy gick 3-1-0 inne i buren under den gångna året och gick återigen till finalen i samband med PFL MMA:s welterviktsturnering. Till skillnad från 2022 blev det dock ingen vinst under 2023. 37-åringen föll mot Magomed Magomedkerimov i finalen via en guillotine choke i drabbningens tredje rond.

Under det förra årets grundsäsong stod dock Sy för ett av 2023 års grymmaste avslut. I en drabbning mot Shane Mitchell landade han en  spinning wheel kick som avslutade matchen. Läsaren kan ta del av det ovannämnda avslutet i klippet nedan.

Kimuras medarbetare har utsett Sys knockout till ’Årets knockout 2023’ för den pågående upplagan av Kimura Awards.

”Jag förbereder mig för nästa säsong”

I en kommentar tackar svensken för utmärkelsen, men när också en förhoppning om att kunna överglänsa avsluter under 2024.

Det är otroligt kul att vinna utmärkelser för någonting man har gjort inne i buren. Så det är någonting som jag är väldigt glad och stolt över, och jag kommer alltid kunna bära med mig det. Nu är det bara att toppa den knocken.

Sy berättar även att han kommer dela i årets säsong av PFL MMA, som inleds under våren.

Jag förbereder mig för nästa säsong av PFL som nog startar i april nån gång. Jag ser otroligt fram emot det otroligt mycket.

Svensken ger också en kommentar kring sina tankar om det storsatsande PFL MMA. Bland annat har organisationen köpt upp Bellator MMA och hela organisationens stall av fajter.

Jag tycker de jättekul att PFL MMA har köpt upp Bellator MMA. Som fajter är det jättebra att det finns flera bra organisationer, så vi har mer möjligheter att fajtas. Jag tror att detta köp kommer skaka om mycket i fajting-världen.

Sy står med ett totalt matchfacit som lyder 16-7-2.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök