Exklusivt: Simon Kölle har bytt förlag och ger ut den mest heltäckande boken om MMA i mars 2013

Jaser Davari

Simon Kölle är inte bara vår chefredaktör på Kimura.se utan han är nu också författare av världens första heltäckande bok om MMA, som dessutom har med unikt material om svensk MMA. Då Simon skrivit på för ett nytt förlag valde jag att göra en intervju med honom om boken.


Reklamblad för boken med arbetstiteln ”MMA! – Myter, fakta, möten”. Sirwan Kakai kommer med denna bild pryda omslaget.

Benjamin Nyman, Kimura.se: Hur kom det sig att du valde att skriva en bok om MMA?

Simon Kölle: -Jag blev ombedd av läsare och när jag började göra research och läsa alla de böcker som finns på engelska så insåg jag att stora delar saknades. Det saknades också ett mer heltäckande verk men mest av allting saknades en beskrivning av hur MMA kom att bli godkänt i Sverige.

Jag gjorde omfattande research och kontaktade ett förlag som älskade idén direkt. Förlaget hette BTJ Förlag och jag hörde med just dem då jag fått reda på att det på biblioteken i Sverige efterfrågades böcker om kampsport och inte minst MMA.

Vad heter boken?

-Arbetstiteln är ”MMA! – Myter, fakta, möten”.

Boken är uppdelad i tre delar. Kan du berätta mer?

-Det stämmer. Del 1 handlar om MMA, helt enkelt vad MMA är för något och dess historia. Jag försöker i den delen berätta sådant som inte alla redan känner till, men även regler osv. Jag gjorde en massa research, intervjuade bortåt 200 fighters och ledare och samlade på mig bilder.

I den andra delen så beskriver jag MMA i världen. Det är först och främst MMA i USA (mest UFC förstås), men också mycket om Japan. Jag går även igenom MMA i Europa samt övriga världen del för del. Det här krävde många samtal och intervjuer med allting från tyska arrangörer som arrangerade ”galor” i fabrikslokaler till en hel räcka av diskussioner fram och tillbaka med ett gäng engelsmän som på 90-talet tvistade om vem som tog MMA till England osv. osv. Jag försöker ta med alla aspekter av MMA och inte bara matcherna utan även om den ekonomiska biten, media osv.

I den tredje delen av boken så står Sverige i fokus och där berättar jag bland annat om tjejer som tränar MMA, om svenska utövare, om hur Sverige fick MMA att bli godkänt, om svenska galor etc. Det här är en viktig del och som skulle varit helt omöjlig utan ovärderlig hjälp av George Sallfeldt och August Wallén. Jag har under bokens skrivande blivit insatt i sådant som endast en mycket liten klick personer känner till och att de låter mig skriva om det i boken ska jag givetvis vara väldigt tacksam för.

I den tredje delen går jag in på annat också inom den svenska scenen såsom mediebilden, klubbar, proffs, galor, spetsmedia och inte minst företagen som skapar olika MMA-relaterade kläder/utrustning.

Vad hände? Skulle inte boken kommit nu i våras?

-Det stämmer bra. Jag hade skrivit ett första utkast som behövde redigeras och uppdateras, men förlagets vikarierande förlagschef såg helst att jag skrev om boken i en helt annan stil. Det hela slutade med att jag lämnade förlaget och blev kompenserad. Den ordinarie förlagschefen och jag kom väldigt bra överens så det var trist, men jag tänkte inte låta någon komma in och ändra fokus och stil hur som helst. Att boken dock behövde redigeras och stramas åt rådde det ingen tvekan om.

Det som skedde då var att jag var en ”free agent” igen och dels så började förlag höra av sig till mig och jag hörde också själv av mig till de största förlagen som finns i Sverige. Bonniers var intresserade och jag åkte karusell mellan deras olika underförlag och hamnade tillsist på Fitnessförlaget. Då boken inte är någon träningsbok passade det dåligt och det var vi överens om. Jag bollades då runt ett par varv till där mellan olika personer tills dess jag tillsist tappade intresset (drog ut så mycket på tiden). Natur och Kultur var också intresserade, men utan att ha läst en rad av boken bestämde de sig på ett förlagsmöte att de helt enkelt inte vågade ge ut boken. De sa det inte rakt ut men det var helt och hållet uppenbart att det var där skon klämde. De försökte köra med att de inte ger ut böcker om idrotter och hobbys, men nio böcker om ridning och hästar har de ändå lyckats ge ut genom åren. Det handlade helt enkelt om ett för kontroversiellt ämne.

Att ge ut boken själv var aldrig något alternativ och jag började tröttna på förlag som var rädda för att ge ut boken då Sportförlaget visade intresse. Sportförlaget har som talesätt: ”Alltid först… Alltid nytt… Alltid bäst…” och de är ett marknadsledande förlag inom idrottslitteratur vilket förstås är bra. Sportförlaget samarbetar med många klubbar, förbund och idrottare som de bland annat sponsrar. Sportförlaget ger också ut böcker om speciella personligheter utanför sportens värld.

I slutet av september besökte jag förlaget, som ligger i Västerås, och vi kom bra överens. Här hade jag hittat några som vågade ge ut boken och var villiga att satsa.

Så när kommer boken ut nu då?

-Boken kommer ut i samband med Svenska Budo & Kampsportsförbundets gala ”Kampsportsgalan” den 24 mars (2013). SB&K backar upp boken och kommer se till att den för en billigare penning erbjuds till förbundets medlemmar osv. Men det är långt ifrån bara därför jag vill ge ut boken i samband med Kampsportsgalan 2013. Nej, Jonathan Broberg på SB&K har betytt mycket i arbetet med boken. Han har försett mig med material, varit ett bollplank och faktiskt var han en av de första som läste synopsis. Utan SB&K och Svenska MMA Förbundets uppbackning skulle det här inte gått att genomföra så smidigt.

Kan du avslöja någon hemlighet som du kommer avslöja i boken?

-Nja. Dels så får jag inte gå ut med en del förens boken släpps och annat planerar jag att släppa lite då och då på Kimura.se och i Sportbladet. Det jag dock kan säga är att George Sallfeldt suttit ned med mig under många timmar och gått igenom alla detaljer. Jag har även fått ta del av en mängd material som man aldrig skulle hittat annars. George Sallfeldt skriver bokens förord och det är jag väldigt stolt över.


Simon Kölle i sitt esse, i MMA Panelen.

Stämmer det att stora organisationer tagit del av en del av din bok?

-Hehe, du är välunderrättad Benjamin. En mycket stor organisation har fått läsa lite av en del av mitt material och det i formen av en rapport. Det är en del idrottsministrar och dylikt som har läst den rapporten vilket ju är kul.

Häftigt. Hur tror du boken kommer sälja?

-Jag är i grunden rätt cynisk (dock inte bitter) och såvitt jag förstår är det här inte direkt den tiden då faktaböcker går åt som smör i solsken, men jag skriver inte boken för att enbart sälja för då skulle jag kunnat försöka vara så kontroversiell som möjligt bara. Nej, jag skriver den för att ge en så ärlig och övergripande bild av MMA som bara är möjligt. Förhoppningsvis så kan både hardcore fans och nya intresserade av sporten få ut massor av den. Jag tror också boken potentiellt skulle kunna få många läsare internationellt vilket öppnar för översättningar. Boken kommer säljas på nätet, i butiker och på galor.

Är det en bok som syftar till att hylla och försvara MMA?

-Jag vill ge en så ärlig bild som möjligt av MMA. Jag insåg det direkt att fakta som presenteras i boken kring skador, regler och dylikt måste vara helt och hållet korrekt. Jag har läst all tillgänglig forskning kring skador i MMA och tar upp både de som är motståndare till sporten samt de som är för den. Diskussionen kring MMA:s vara eller icke vara är dock inte någon stor del av boken, men det finns förstås med.

Hur lång tid lägger man ner på att skriva en sådan helomfattande bok, känns ju inte som ett projekt för morgonkaffet?

-Nej inget projekt för morgonkaffet helt sant. Själva skrivandet kanske jag nästan borde lagt mer tid på än jag gjort. Mycket tid har jag lagt på research, referensgrupper, intervjuer osv. Det är ett jättelikt projekt och att se det i bokform sen i mars kommer vara lite bitterljuvt för det är verkligen omöjligt att få med allting. Jag har medvetet valt att ta ett närmast för stort fokus, men det är så jag vill ha det.

Men du frågade om tid. Ja det tog först ett år och då hade jag ett utkast som behövde en hel del redigering. Det jag håller på med nu och fram till jul är att redigera och lägga till/dra bort partier. Det är verkligen en fråga om Kill Your Darlings. Jag tog en paus från boken när det blev problem med BTJ Förlags vikarierande förlagschef och då tappade jag lite sugen. Jag gick också igenom mycket tufft privat och valde att låta juli och augusti vara så gott som MMA-fria. Nu i oktober har jag återtagit arbetet igen och under november/december kommer jag trappa upp är det tänkt. Så totalt blir det väl 1,5 år ungefär. Puh.


Kölle, en mångsysslare inom MMA.

Vad var det svåraste för dig personligen när du samlade in all information till boken?

-En bra fråga. Jag tyckte det svåraste var att välja vad som ska komma med. Sporten är fylld av anekdoter och historier. Jag väljer att ha med ordet ”Möten” i bokens titel då det verkligen rör sig om många möten med personer och föreställningar. All info finns ”därute” men att samla den i sin helhet var rätt omfattande.

Men det absolut svåraste och det som gör boken helt unik är delvis sammansättningen men också delen om Sverige. Det fanns några (vilka kommer fram i boken) med unik inblick som tänkte skriva en bok om hur det gick till i Sverige när MMA blev tillåtet. Den boken var planerad lite löst till 2017. Nu har snacket gått att de inte kommer göra det och all information lämnades därför över till mig. Jag är ytterst tacksam för det och för alla som hjälpt till.

Obligatorisk följdfråga. Vad var det roligaste med att samla in all information?

-Jag är ju ett fan av sporten också och har lärt mig fruktansvärt mycket. Det var massor som var spännande. Att prata doping och uppgjorda matcher med japanska PRIDE-fighters, att få inblick i hemligt material, att hitta historiska guldkorn som ingen samlat i samma bok tidigare osv. är några av de roligare ögonblicken.

Har du stött på något motstånd ifrån någon/några under tiden du skrev?

-Jag fokuserar inte på bakåtsträvarna, men javisst har jag det. Det har ringt en del personer, jag har fått mail och frågor har dykt upp och förläggare har velat förändra materialets presentation. Det är många som inte riktigt vågat ta i materialet då det är kontroversiellt. Jag räknar det till sju förlag som utan att ens ha läst boken inte vågat ge ut den.

På ett sätt är ju det motstånd, men äh. Det säger bara att boken behövs ännu mer. Det finns ju ingen sådan här bok. Nu blev det inte Sveriges första bok om MMA, men det har å andra sidan aldrig skrivits någon sådan här omfattande och heltäckande bok förr i ämnet så det spelar mindre roll.

Jag har valt att tacka nej till debattprogram som ringt mig och velat ha med mig. Istället har jag rekommenderat andra. Jag är redo att ta debattera när boken är ute.


George Sallfeldt gästar MMA Panelen.

Om du inte får berätta något från boken, kan du ge oss en rolig historia som skedde under tiden du skrev?

-Oj, svårt. Det har hänt mycket kul. Att en världsomspännande MMA-organisation hörde av sig och ville ha delar av mitt material var förstås kul och att sen höra hur de använt sig av det var inte helt fel.

En annan sak jag aldrig kommer glömma var när George Sallfeldt höll något som närmast kan kallas en omfattande föreläsning för mig med extremt mycket detaljer. Mötet varade i tre timmar drygt och jag var helt vimmelkantig efteråt.

Avslutningsvis så var det personligen väldigt kul på UFC Sweden då några helt för mig främmande journalister från England och Italien började diskutera det faktum att min bok skulle komma ut. MMA-scenen är verkligen liten. Precis som världen i stort. Ibland.

Betta redan nu på Alexander Gustafsson (1,50) vs. Shogun Rua (2,45) på Unibet

Följ oss på facebook för snabba nyheter

0
Dana Sad
Dana Happy
Chase Sherman vs. Rashad Coulter

Inför UFC on ESPN 22 – Doldisen går all-in efter att ha fått en andra chans

Erik Eidissen

Efter tre raka förluster bröt UFC kontraktet med Chase Sherman (15-6-0) i september 2018, men amerikanaren fick en ny chans av organisationen och har nu fyra raka segrar. Med vind i seglen slutar han nu sitt jobb som brandman för att kunna gå all-in på MMA-karriären.

Chase Sherman går all-in på MMA-karriären

Chase Sherman fick en tuff start på UFC-karriären. Det blev förlust i hans två första matcher i organisation, och efter fem förluster på de sju första matcherna valde UFC att bryta kontraktet med amerikanaren i slutet på 2018.

Sherman fortsatte i sin MMA-karriär i den bra mycket mindre MMA-organisationen, Island Fights, där han fick ny fart på karriären med tre raka KO-vinster på mindre än ett halvår. Under sin tid hos den mindre organisationen lärde sig Sherman att livet är mer än vad som händer i oktogonen.

”Life goes on. I learned that after my first time. I thought fighting and being in the UFC was all I can do, and it put this enormous amount of pressure on me. I realized life goes on after that. If they cut me, they cut me and I’m in the same boat I was before.”

Nu är Sherman tillbaka i UFC och har valt att satsa allt på MMA-karriären efter en imponerande KO-seger mot Isaac Villanueva (19-10-0) i UFC-comebacken i maj 2020. Amerikanaren har fram tills nyligen jobbat deltid som brandman för att få ekonomin att gå ihop, men har nu valt att satsa 100% på UFC-karriären.

”It was a really tough decision, but unfortunately, where I live, in Mississippi, I’m the only guy in the entire state in the UFC, so the bodies just really aren’t there to compete at this level, and I kind of learned that the first go round in the UFC”, sa Sherman på mediadagen inför UFC on ESPN 22. “I can’t go train somewhere for two months and still be on with the department, and so they understood, you know, and I have a job whenever this is all said and done. But it’s 10 years into this, you know what I’m saying? I’m married to the game, man. This is my life, and I can always be a firefighter.”

”Go chase your dreams”

Efter att ha slutat som brandman valde Sherman att flytta till Colorado för att börja träna med Elevation Fight Team, tillsammans med bland andra Justin Gaethje (22-3-0), Cory Sandhagen (14-2-0) och Curtis Blaydes (14-3-0-1 NC). Shermans kollegor på brandstationen stöttade beslutet att gå all-in på MMA-karriären.

“I’ll have a job when I’m done, and those guys still support me. Half of them were like, ‘Dude, what the hell are you still doing here? Go. Go chase your dreams.”

På lördag får vi se om satsningen har gett resultat, när han möter den före detta titelinnehavaren Andrei Arlovski. Tungviktsmatchen är den tredje sista fighten på huvudkortet som startar 04.00, natten till söndag.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor inför UFC 194

Conor McGregor frias från anklagelserna om sexuella övergrepp

Erik Eidissen

Conor McGregor (22-5-0) är inte längre misstänkt för de sexuella övergrepp han blev anklagad för i samband med en incident i Corsica i september 2020. Enligt amerikanska TMZ saknas bevis och utredningen läggs därför ner.

Conor McGregor frias från anklagelserna

I september förra året anklagades Conor McGregor för att ha utsatt en kvinna för sexuellt övergrepp under en familjesemester i franska Corsica. UFC-stjärnan blev då utfrågad av fransk polis, men släpptes samma dag och blev inte anhållen för något brott.

För en månad sedan valde fransk polis att lägga ner ärendet, och igår gick TMZ ut med nyheten om att McGregor blev frikänd. Nedan följer brevet från fransk polis, översatt till engelska av TMZ.

The examination of the present proceedings does not justify any criminal prosecution since:

— The facts or the circumstances of the facts of the proceedings could not have been clearly established by the investigations.

— The pieces of evidence are therefore not sufficient for the offense to be constituted and for criminal prosecution to be engaged.

McGregor försöker rentvå sitt namn

McGregor och hans anhängare har alltid nekat till anklagelserna, och McGregors manager, Audie Attar, gick ut hårt i media när anklagelserna kom ut.

”I am irate and putting out a warning loud and clear: Conor McGregor is not and will not be a target for those seeking to score a headline or a payday.”

Incidenten i Frankrike var inte första gången McGregor anklagats för sexuellt övergrepp. Irländaren var anklagad för tre olika övergrepp under 2019 och jobbar hårt för att rentvå sitt namn efter att ha hamnat i trubbel flertalet gånger de senaste åren. Detta kan såklart vara en av anledningarna till McGregor tog så allvarligt på Dustin Poiriers anklagelser tidigare i veckan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Rose Namajunas med Weili Zhang i cirkel

Rose Namajunas försvarar sitt anti-kommunistiska uttalande om Weili Zhang

Anton

Den forne stråviktsmästarinnan i UFC Rose Namajunas har kommit ut och försvarat hennes uttalande gällande den regerande titelhållaren i divisionen i Kinas Weili Zhang. Efter att ha föreslagit att hon hellre skulle vara död än kommunist, har Namajunas gått ett steg längre och understryker sin politiska position.

Rose Namajunas jagar kommunister

”Thug” Rose Namajunas (9-4) är på krigsstigen inför hennes kamp mot UFCs kinesiska stråviktsmästarinna Weili ”Magnum” Zhang (21-1). De två drabbar samman under UFC 261 i slutet av denna månaden, i vad Namajunas tycks försöka göra till en politiskt laddad strid. Tidigare under veckan hänvisade Rose till sin motståndare med en gammal amerikansk slogan som lyder ”better dead than red” eller ”bättre död än röd”, ett anti-kommunistiskt uttryck som har sitt ursprung i Kalla Krigets kaotiska dagar.

Syftet tycks först ha varit att få Zhang, vars hemnation Kina är ett land som erkänner sig som en kommunistisk stat, ur balans. Nu fortsätter dock Namajunas att vidare utveckla sin tillsynes avsky för kommunismen, när hon ifrågasätter vad som verkligen är kinesiskans politiska åsikter.

”Personliga erfarenheter” av förtryck

I en intervju med ESPNs MMA-journalist Ariel Helwani förklarar Rose Namajunas att hon inte har mycket till övers för kommunismen som ideologi och politiskt system. Enligt Namajunas skall hon ha vad hon beskriver som ” personliga erfarenheter” av kommunismen, och hänvisar till en dokumentärfilm om Litauens nationella basketlag under Sovjet-tiden. namajunas, vars familj härstammar från Litauen, skall enligt 28-åringen ha lidit mycket under kommunistiskt styre.

My opinions are based on my experiences. It’s not something I looked up on YouTube. This is an actual reference to a documentary. If you’re confused about any of my opinions, you can watch the documentary, and you could get a good idea as to what my family had to go through, the reason I’m in the United States today, the reason that I do mixed martial arts, all of that stuff. I’d probably have a really different life if it wasn’t for just everything in that documentary, how Lithuanians had to struggle with communism oppression.

”Thug” Rose går sedan in på en längre utläggning i bästa McCarthy-stil om hur hon finner motivation i att gå match mot någon som möjligen kan bära på goda åsikter om kommunism.

The reason I brought it up and referenced it is the reporter suggested that I had animosity towards past opponents, and that’s what maybe caused some motivation in those fights. And this one, there’s no animosity therefore there’s a lack of motivation. But that can’t be further from the truth. Number one: I don’t have any animosity towards anyone. Obviously I’m not perfect, I’m a sinner, I have emotions. But when I’m fighting there’s no emotions towards that person, it’s just the outward manifestation of my inner demons that I have to face every day. So that’s number one: no animosity towards anybody. This is not directed towards Weili as a person.

At the same time, I’m motivated for this fight more than ever. This fight, this is my history, this is where I come from, and these are the demons that I have to face every day. So yeah, I dunno. That’s just how I feel about it and if there’s any confusion, watch the documentary. I really encourage people to do that. It’s something I’m very thankful for because going through all that and knowing all the history, it reminds me why freedom is so important, especially in this day and age where my grandfather had to pass away in the hospital by himself and people are dying alone in hospitals without their family members. We should have the freedom to be with our families. That’s just my opinion, but it’s based on facts and it’s based on experience, not just something that I came up with.

Är Zhang kommunist?

Namajunas tar ett kapitel direkt ur historieboken om USAs ”Red Scare”-fenomen när hon igråfasätter vad hennes kinesiska motståndare verkligen tycker om kommunismen. Avslutningsvis ger Rose en kort och koncist lektion i Namajunas-statsvetenskap, och personifierar amerikanernas bild av sig själva genom att påstå sig leva i frihet, justice and liberty.

I don’t know what her beliefs are. But here’s the thing, and maybe this is a question we can ask her: can we really even know what she really believes? She may be being told what to say, I don’t know? Do we actually know what she believes? With Communism, you can’t freely have an opinion, you can’t criticize your government. I can talk about America and how imperfect it is and how there’s lots of stuff messed up about us, and I’m very grateful for that freedom.

Är Weili Zhang kommunist? Oavsett svaret, kommer det ha någon utgång på titelmatchen de två emellan den 27 april?

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Stephen Thompson

Stephen Thompson vägrar se boxningsmatchen mellan Jake Paul och Ben Askren

Anton

UFC-welterviktaren Stephen Thompson kommer inte att se den stundande boxningsmatchen mellan Youtube-stjärnan Jake Paul och tidigare MMA-mästaren Ben Askren. Enligt Thompson, är hela föreställning pinsam.

Stephen Thompson betackar sig för Paul vs. Askren

Nu till helgen kommer den länge omtalade boxningsmatchen mellan Youtubes Jake Paul (2-0, 2 KOs Boxning) och den pensionerade MMA-veteranen ”Funky” Ben Askren (19-2, 1 NC MMA) att gå av stapeln i Atlanta, Georgia. De två kommer kliva in i ringen under en gala som även ser den forne tungviktsmästaren i UFC Frank Mir (19-13) göra sin boxningsdebut. Likväl kritiserad som i vissa kretsar hyllad, är Paul vs. Askren en tillställning som kommer dra åt sig flera ögon. Ett par som dock inte kommer bevittna spektaklet till hör den tidigare titelutmanaren i UFCs welterviktsdivision Stephen ”Wonderboy” Thompson (16-4-1).

Vägrar, vägrar och vägrar att se matchen

I en intervju med den amerikanska kampsportssajten MMAFighting.com berättar Stephen Thompson att han helt ut kommer att vägra se Jake Paul och Ben Askren dansa omkring i ringen. Enligt ”Wonderboy” kommer hela evenemanget vara en alltför pinsam upplevelse att bevittna, och han kommer att undvika att tillhöra dess åskådare.

I refuse. I refuse. I refuse to watch that. It is kind of cringe. I think it’s kind of cringe. The YouTube people, the people who are just in it for the entertainment—which, everybody’s watching for the entertainment—but as an athlete, that shouldn’t even make sense. That shouldn’t even make sense to me.

Askrens arv står på spel

Enligt Thompson kommer matchen inte göra något annat än att tära på Askrens arv inom MMA.

I think it would just hurt Ben Askren’s legacy. I know some other guy, Paul’s brother Logan tried to get the fight with Floyd Mayweather. I think it would just hurt their legacy.

Dock ser han fördelen i matchningen för Jake Paul, och erkänner att det finns ett högt underhållningsvärde i kampen. Trots att han inte tänker se mötet mellan Paul och Askren, har Thompson ett par önskemål han vill se spelas ut i ringen under lördagsnatten. Bland annat hoppas han på att Askren kastar boxningens regelbok åt fanders, och greppar tag om sin 23-årige motståndare, för att sedan drämma ner honom i canvasen.

As an athlete, I don’t think it makes sense, but as entertainment, as a fan of the game, and me being a YouTuber as well, those guys are making moves. The Paul brothers are making moves. So hats off to those guys, but I just want to slap ‘em. I want to slap ‘em. I do. I hope that Ben Askren goes out there—I know it’s boxing—but picks him up and slams him, gets disqualified, and looks at him and says, ‘That’s real fighting.’

Så Stephen Thompson kommer inte att sitta ner framför Tv-soffan för att se helgens boxningsmatch. Gäller det samma för Kimuras kommentatorsfält?

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Eddie Alvarez med Oscar De La Hoya i cirkel

Eddie Alvarez hoppas boxas mot Oscar De La Hoya till sommaren

Anton

Den tidigare lättviktsmästaren i UFC och nu ONE Championship-fightern Eddie Alvarez säger sig föra samtal med den forne världsmästaren i boxning Oscar De La Hoya om en potentiell match de två emellan. Enligt Alvarez skall de två ha diskuterat att mötas i ringen under sommaren.

Eddie Alvarez vill trä på sig boxningshandskarna mot Oscar De La Hoya

Eddie ”The Underground King” Alvarez (30-8, 1 NC) tycks vilja följa i fotspåren av sin forne motståndare Conor McGregor (22-5 MMA, 0-1 Boxning) och testa lyckan i boxningsringen. Enligt Alvarez, som innan sin tid i sin nya organisationen ONE Championship bland annat höll lättviktstiteln i UFC, skall han föra ”seriösa samtal” med den en gång hyllade boxningsstjärnan Oscar ”Golden Boy” De La Hoya (39-6 30 KOs). Tydligen skall de två ha i planerna att ta upp till kamp i boxningsringen under sommaren.

Titel och boxning i tankarna för Alvarez

I en intervju nyligen med den amerikanska sportjätten ESPN beskriver Eddie Alvarez hur han har pratat med Oscar De La Hoyas team gällande en match i ringen de två emellan. Trots att han är helt inställd på att erövra lättviktsbältet i ONE FC, säger sig Alvarez även hålla dörren på glänt för en potentiell boxningsdebut i väntan på en titelmatch.

Recently we’ve been hearing from Oscar De La Hoya’s guys. Look, I’m fixated on the ONE Championship belt. I’m laser, laser-focused on making history and getting my world title, but I feel like there’s going to be a lull. The champion Christian Lee is going to sit for a little bit. I think he’s having a baby.

Alvarez ser sig prestera väl i ett sådant scenario, som han beskriver som en fantastisk möjlighet.

If that happens, Oscar De La Hoya and them guys have been reaching out and, hell, I’d love to get in there and mix it up with him. That would be a hell of a fight. I’ve got everybody here in Philadelphia backing me. The whole of Philadelphia boxing to back me up to get in there and mix it up with that guy. It would be a dream come true, and I actually think I’d do pretty damn good against him. So I’d be crazy excited about that if them guys figured that out.

Att även Eddie Alvarez har börjat kasta blickar mot boxningsringen bör inte komma som någon överraskning. Ända sedan Conor McGregor tog sig an Floyd Mayweather (50-0, 27 KOs) i 2017, har rykten kring MMA-fighters i boxningsmatcher blivit vardagsmat allehanda kampsportsfans. Nu när både ”Funky” Ben Askren (19-2, 1 NC) och Frank Mir (19-13), två tidigare MMA-mästare, skall debutera i ringen till helgen, finns det än mer anledning för Alvarez att spekulera.

När det kommer till det motstånd som möjligen skulle vänta honom i De La Hoya, måste det sägas att den nu 48-åriga ”Golden Boy” inte gått en kamp sedan 2008, där han i sin senaste match förlorade mot legendaren Manny ”Pac Man” Pacquiao (62-7-2, 39 KOs).

 

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Dustin Poirier och Conor McGregor

Dustin Poirier ber om ursäkt till McGregor: ”I jumped the gun”

Erik Eidissen

Tidigare i veckan hängde Dustin Poirier (27-6-0-1 NC) ut Conor McGregor (22-5-0) för att inte ha uppfyllt sitt löfte om att donera pengar till Poiriers välgörenhetsorganisation, The Good Fight Foundation. Nu backar Poirier och ber istället irländaren om ursäkt.

Dustin Poirier backar från sina anklagelser mot McGregor

Conor McGregor valde i förra veckan att ”dra sig ur” matchen mot Poirier, efter att denne anklagat honom för att inte hålla sitt löfte om att donera pengar till Poiriers välgörenhetsorganisation, The Good Fight Foundation. Idag gick dock Dana White ut med nyheten att matchen trots allt kommer att ske, precis som de flesta redan förutspått.

Kort efter Dana Whites uttalande valde Poirier att gräva ner stridsyxan – i alla fall för den här gången. I ett uttalande via Twitter bad Poirier om ursäkt till McGregor, och medgav att det var ett misstag att hänga ut McGregor offentligt.

”1-1 July 10th we will settle the score! Excited for the Trilogy with @TheNotoriousMMA but wanted to address this first. I am very passionate about my charity as you all know. I jumped the gun, and took private matters between Conor & my foundation public. My mistake, we live, we learn. Spreading positivity & doing good is my goal! I feel like I have brought a negative energy, and personal opinions into something I am working hard on that gives people a reason to cheer and smile. I will take this in stride and continue to fight the Good Fight. New Goal coming soon, and it is a BIG one. Thank you to all who is involved and all the supporters who believe in our vision. #fightthegoodfight”.

”Vill veta exakt var mina pengar tar vägen”

McGregor har tidigare sagt att han ”vill veta exakt var mina pengar tar vägen” och att detta var anledningen till att han inte betalat välgörenhetsorganisationen. MMA-världen var delad kring vem som hade rätt eller fel, och många misstänkte att ordkriget bara var ett PR-trick för att öka hypen runt fighten.

McGregor har ännu inte svarat på Poiriers ursäkt.

Poiriers tweet i sin helhet:

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Blachowicz vs Teixeira UFC266

Jan Blachowicz möter Glover Teixeira på UFC 266

Erik Eidissen

Jan Blachowicz (28-8-0) andra titelförsvar är bokad. Efter att ha besegrat Israel Adesanya (20-1-0) möter nu polacken UFC-veteranen Glover Teixeira (32-7-0) på UFC 266 den 4:e september.

Jan Blachowicz möter Glover Teixeira på UFC 266

Tidigare idag annonserade Dana White att Jan Blachowicz andra match som mästare är bokad. Polacken kommer att möta brasilianaren Glover Teixiera den 4:e september på UFC 266. Platsen för eventet är ännu inte spikad.

Blachowicz tog över bältet i lätt tungvikt efter att ha knockat Dominick Reyes (12-2-0) på UFC 253. 38-åringen lyckades sedan försvara bältet när han mötte obesegrades Israel Adesanya tidigare i år, och får nu alltså chansen att försvara bältet mot sin än mer rutinerade kollega, Glovier Texiera.

Texiera har gått en titelmatch tidigare, men misslyckades att vinna bältet när han mötte Jon Jones (26-1-0-1 NC) i april 2014. Efter förlusten i titelmatchen gick Texiera in i en lite tyngre period, men studsade tillbaka 2019 och har nu fem raka segrar.

De två senaste segrarna kom mot två andra topp-5-utmanare, i Anthony Smith (34-16-0) och Thiago Santos (21-9-0), vilket resulterade i att Glover nu får en andra chans att bli mästare.

Sista chansen för Glover Teixeira

Mycket talar för att detta blir sista chansen för Texiera, som hunnit bli 41 år och är inne på sluttampen av sin karriär. Direkt efter att fighten annonserades gick Texiera ut på Twitter för att visa sin glädje över möjligheten.

 

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul och Justine Paradise

Jake Paul anklagas för sexuellt övergrepp

Daniel Schälander

TikTok-profilen Justine Paradise släppte för några dagar sedan en video på Youtube där hon anklagar Jake Paul att ha förgripit sig på henne vid en fest hemma hos Youtubern.

Justine Paradise anklagar Jake Paul för sexuellt övergrepp

I en video på Youtube berättar 24-årige Justine Paradise om hur Jake Paul ska ha tvingat henne till oralsex vid en hemmafest under sommaren 2019. Övergrepp ska ha skett i samband med en hemmafest hos Jake där de två inledningsvis ska ha kysst varandra under kvällen. Men när Justine ska ha sagt nej efter att Jake velat ta det längre så ska han ha tvingat sig på henne mot hennes vilja och tvingat henne att utföra oralsex.

I thought he would stop if I didn’t want to do anything else, because that’s normal. That’s what you do.” berättar Justine i videon. Till slut ska Jake ha sagt ”If nothing is going to happen, then what’s the point?” innan han ska ha tvingat sig på Justine.

I couldn’t tell him to stop, he just shoved himself in me, he didn’t ask for consent or anything. That’s not okay. On no level at all is that okay.

Har väntat med att tala ut

TikTok-profilen ska ha väntat med att tala ut om händelsen då hon blivit fotad och skrivit på ett avtal om tystnadsplikt innan hon fått komma in i huset. Det är dock svårt att förbi se tajmingen då Jake är planerad att möta MMA-mästaren Ben Askren i en boxningsmatch natten till söndag. I videon tillägget hon att hon tillslut valde att tala ut för att hjälpa andra tjejer som kan komma att hamna i liknande situationer med Jake.

[I spoke out] for the girls who will be in my place. For the girls who are just going to hang out with their friends but they end up meeting him. For the girls who maybe want to hang out with him. Now you know, and even if you don’t believe me, at least it’ll be in the back of your mind when you meet him.

I videon visar hon även upp bilder från huset och påstådda meddelanden från Jake som bevis för att styrka sin historia. Men det är föga troligt att detta skulle kunna leda till åtal eller fällande dom då det i slutändan är ord mot ord.

Jake Paul har via sin advokat nekat till anklagelserna.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
UFC 264 Conor McGregor vs Dustin Poirier

Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3 sker inför fullsatt arena

Anton

UFC har kommit ut och meddelat om att det tredje mötet mellan lättviktarna Dustin Poirier och Conor McGregor kommer äga rum inför publik. De två har varsin seger med sig från de två tidigare matcherna, där Poirier var den som senast vann via TKO i början av detta året.

Poirier och McGregor möts en tredje gång

Det tycks som om ”Notorious” Conor McGregors (22-5) ord på Twitter tidigare under veckan om att hans tredje möte med Dustin ”The Diamond” Poirier (27-6, 1 NC) inte skulle bli av var just bara ord. UFC har nu via sitt Instagram-konto officiellt bekräftat att ”rubber”-matchen de två lättviktarna emellan kommer att bli av som förväntat under galan planerad till den 10 juli, UFC 264. Därtill kommer publik att närvara under tillställningen.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ufc (@ufc)

Inte ovilliga att försöka vinna något på den rådande osämjan mellan McGregor och Poirier, föreslår organisationen att de två kan göra upp i oktogonen.

Let’s settle it in the Octagon…

Dana White på Instagram

UFCs ständigt hårlöse president Dana White var snabbt ute med sin entusiasm på sociala medier efter bekräftandet av matchen för att meddela om att UFC 264 kommer äga rum i Las Vegas inför en fullsatt arena. Trots att den rådande pandemin fortfarande skördar offer för var dag som går, ställer White & Co. in sig på att leverera Poirier vs. McGregor 3 inför betalande åskådare. Evenemanget planeras ta plats i T-Mobile Arena, som har en publikkapacitet på upp till 20,000.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dana White (@danawhite)

What’s up everybody! UFC president Dana White here. I am so happy to finally be able to say ’Vegas is back’. This summer Las Vegas is back open for business, and on July 10th UFC 264 will be at the T-Mobile Arena here in Vegas, at 100% capacity. Ladies and Gentlemen, that’s 20,000 fans, and this card will be headlined by the third fight between Dustin Poirier and Conor McGregor! Tickets go on sale this week, so log on to AXS.com, and get your tickets now! July 10th, UFC 264, T-Mobile Arena here in Las Vegas! Finally, Vegas is open again and you know you’d been wanting a bad-ass weekend in Vegas. So, do not miss it!

Transkb. Kimura.se

Utöver Poirier vs. McGregor 3 kommer även ett topprankat möte i welterviktsdivisionen mellan de två tidigare titelutmanarna Gilbert ”Durinho” Burns (19-4) och Stephen ”Wonderboy” Thompson (16-4-1) äga rum under galan. Det tycks nu dock som oundvikligt att ”The Diamond” och ”Notorious” kommer att mäta sig med varandra för en tredje gång. Med 1-1 i matchfacit sinsemellan, går det att förutspå en segrare den här gången?

 

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC Vegas 24: Se Robert Whittaker vs. Jared Cannonier

Anton

Nu har UFC lagt upp mellanviktskampen mellan Robert Whittaker och Jared Cannonier på Youtube. De två möttes i oktober förra året i en match som Whittaker vann via enhälligt beslut. Whittaker möter Kelvin Gastelum i huvudmatchen under helgens UFC Vegas 24.

Robert Whittaker besegrar Jared Cannonier på poängkorten

Den forne mellanviktsmästaren Robert ”The Reaper” Whittaker (22-5) är mitt uppe i sin andra frammarsch genom divisionen i hopp om att återerövra sitt bälte. Sedan förlusten av tronen mot den regerande mästaren Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (20-1) i oktober 2019, har Whittaker tagit sig två raka vinster, i vilka han besegrat två våldsamma primater i engelsmannen Darren ”The Gorilla” Till (18-3-1) och amerikanen Jared ”The Killa Gorilla” Cannonier (13-5).

Nu till helgen kommer den nummer 1 rankade australiensaren att gå sin första match för 2021, när han möter Kelvin Gastelum (16-6, 1 NC) i huvudmatchen under UFC Vegas 24. Inför sammandrabbningen med Gastelum, har UFC publicerat Whittakers senaste seger i oktogonen till Youtube. Det var Cannonier som fick erfara en förlust mot ”The Reaper” i oktober 2020, som via enhälligt beslut med relativ enkelhet kunde presentera ”The Killa Gorilla” med sin första förlust i mellanviktsdivisionen.

Se matchen Robert Whittaker vs. Jared Cannonier i videon ovan!

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.