Okategoriserad

Exklusivt: Theodor Berggren möter internationellt motstånd på BOB 8

Theodor Berggren kollage

Battle Of Botnia 8 närmar sig med stormsteg och Kimura kan nu avslöja en av galans proffsmatcher. Norrlandsfightern Theodor Berggren kommer ta sig an internationellt motstånd.

Theodor Berggren går match på Battle Of Botnia 8

Berggren genomförde sin professionella debut 2021 i samband med Fight Club Rush 10. Då stod proffsdebutanten Tobias Wallberg för motståndet. Avslutet kom via slag, redan 1:36 in i drabbningens första rond. Därefter besegrades Ebrima Faal via en rear-naked choke. Även det avslutet kom i fightens första rond. Den senaste matchen ägde rum i maj, förra året. Då åkte Berggren på karriärens, hittils, enda förlust. Christian Stigenberg tog hem segern i matchen via enhälligt domslut. Berggren har inte tävlat sedan dess på grund av en benskada.

Nu väntar en match mot Berggrens mest erfarna motståndare hittills i form av Finlands Markus Mäki-Ventelä. Finländaren har gått 2-2, sett till sina fyra senaste matcher och han står med ett totalt matchfacit som lyder 5-5-0. Likt Berggren är han bekväm både stående och på marken. Han verkar dock inte hysa något intresse av att gå till domslut. På tio matcher har poängdomarna endast behövt involveras vid ett enstaka tillfälle. Han är även inbokad för en match mot Patrik Pietilä i november.

Battle Of Botnia 8 2023 äger tum den 9 december i Thorén Arena i Umeå.

Battle Of Botnia 8: Preliminärt matchkort

  • Andreas Ståhl vs Max Denner (titelmatch i weltervikt)
  • Mattias Henriksson vs Tobias Söderberg
  • Theodor Berggren vs Markus Mäki-Ventelä
  • Emma Schiöler vs Nadja Eriksson (A-klass)
Föregående artikel

UFC bryter med USADA – Conor McGregor kan återvända tidigare

Nästa artikel

OFFICIELLT: Khamzat Chimaev möter tidigare mästaren under UFC 294

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök