Videor

Exklusivt videoreportage med Oliver Enkamp inför helgens Bellator 296

Av

Alexander Clausson

11/05/2023
Oliver Enkamp

Till helgen smäller det i Paris, Frankrike. Bellator 296 går av stapeln och Kimura har intervjuat Oliver Enkamp inför svenskens match på galan.

Oliver Enkamp ställs mot Luca Poclit

En av Sveriges största internationella MMA fighters återvänder under fredagen för att gå sin femte match under Bellator MMAs flagg. Fyra vinster och en förlust har det blivit för 31 åringen. Samtliga vinster har kommit via avslut och i sin senaste match ställdes Enkamp mot Mark Lemminger. Segern kom via en inverterad triangel-strypning. Efter vinsten belönades Enkamp med Kimura Awards för ”Årets Submission” 2022. Innan tiden i Bellator MMA gick Enkamp två matcher i UFC. Båda drabbningarna resulterade dock i förluster för svensken. Enkamp står med ett totalt matchfacit som lyder 11-3-0.

På fredag ställs Enkamp mot Moldaviens Luca Poclit. 33 åringen har endast hunnit med en match i Bellator MMA. Han tog dock hem segern i den via en sällsynt Lucanator Choke. Poclit förlorade sin professionella debut, men har tagit hem åtta raka vinster sedan dess.

I galans huvudmatch väntar en mellanviktsdrabbning. Den ständigt farliga nederländaren Gegard Mousasi tar sig an Englands Fabian Edwards. Den sistnämnda är lillebror till UFCs regerande welterviktsmästare Leon Edwards.

”Jag hoppas på ett tre ronders krig”

Under en intervju med Kimuras Hugo Lindström delade Enkamp med sig av sina tankar inför matchen.

Jag hoppas alltid på ett tre ronders krig, vilket kanske är tvärtemot vad de flesta fighters säger. För att när jag tävlar så är det ett kvitto för mig själv på vad jag har tränat på den senaste tiden och hur mycket bättre jag har blivit. Så jag vill få så mycket cage time som möjligt och få ut allting ur kroppen, och lära mig så mycket som möjligt. För att göra mig ännu bättre till nästa match. Men eftersom jag också är en opportunist så håller jag inte tillbaka för att jag ska gå tre ronder. Jag försöker avluta vid varje tillfälle jag har. Av mina vinster i Bellator nu så är tre förstarondsavslut och den sista är sistarondsavslut. Men alla är på avslut liksom. Jag hoppas på ett tre ronders krig.

Även brodern Jesse Enkamp, som kommer agera sekond i samband med Bellator 296, deltar i videoreportaget.

Nedan kan läsaren ta del av videointervjun i sin helhet.


I Sverige går den ovannämnda galan att se gratis och exklusivt på Pluto.tv. Sändningen drar igång 21:00 på fredag och användaren behöver inte registrera sig för att använda tjänsten.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök