Sasha Mamaha och Alexander Pistolov

Fan stormar buren under könsmixad match mellan bloggerska och porrstjärna

Elin Sundqvist

Domaren på Epic Fighting Championship hade fullt upp när bloggerskan Sasha Mamaha och porrstjärnan Alexander Pistoletov möttes i en bisarr MMA-match.

Fan springer in med hoppspark

Sasha Mamaha är en bloggare med över 100 000 prenumeranter på Youtube. Hon mötte i helgen den ryska porrstjärnan och sångaren Alexander Pistoletov i en MMA-match som skulle gått tre ronder.

Efter att Pistoletov framgångsrikt dominerat matchen med sin grappling, jobbade han hårt för en submission i tredje ronden. Ett Mamaha-fan rusar då in med en hoppspark mot Pistolev. Fanet suger sedan tag i Pistoletovs ryggtavla och vägrar släppa.

Domaren får hjälp av säkerhetsvakter för att slita bort fanet, och när matchen återupptas avslutar Pistoletov Mamaha på submission.

Matchen tar en udda vändning

Efter en lång diskussion går Pistoletov med på en fjärde rond, trots att han redan segrat. Än mer överraskande är att den fjärde ronden leder till domslut där vinsten slutligen tilldelas bloggerskan Sasha Mamaha.

The Mirror uppger att galan fortsatte med bland annat en fyrmanna-match mellan olika kvinnliga stjärnor, och porrstjärnan Elena Berkova som även kandiderade till president år 2018.

Kändismatcher och transpersoner

Kampsportsvärlden har senare tid fått ta del av allt fler kändismatcher, inte minst genom youtubern Jake Paul. På den svenska scenen hade vi nyligen Victor de Almeida mot Joakim Lamotte i en thaimatch på Bulldog Fight Night 9, där både Lamotte och de Almeida öppnade upp för fler matcher i framtiden.

Mer kontroversiella har kanske diskussionerna kring transpersoner så som Fallon Fox varit. Fox föddes som pojke, men identifierade sig som kvinna och genomgick det medicinska könsbytet år 2006.

2013 sökte Fox MMA-licens och mötte den kvinnliga fightern Tamikka Brents 2014. Matchen slutade i ett brutet orbital-ben för Brents och kritik riktades bland annat mot licensutgivningen.

-4
Dana Sad
Dana Happy
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett