Nyheter

Nya matchbokningar för FCR 16 – Andreas ”Bane” Gustafsson är klar

FCR har börjat släppa matchningar för sin sextonde gala. Bland annat står det klart att Andreas ”Bane” Gustafsson är säkrad för den kommande galan.

Andreas ”Bane” Gustafsson tillbaka på FCR

Andreas ”Bane” Gustafsson är klar för FCR 16 i Västerås. Svensken har lyckats återhämta sig från karriärens första förlust med två raka vinster. Senast vi såg honom var på KSW i Polen där han med enkelhet avslutade David Hosek i första ronden.

2020 annonserade Gustafsson att han skulle gå i pension, något som kom som en chock efter den stora framgång han plöjt som proffs. Men med FCR 14 var han återigen redo för att gå match, vilket ledde till hans idag två raka segrar.

Hittills har ingen motståndare blivit officiell för Gustafsson.

Zoran Milic vs. Rohullah Yousofi

På huvudkortet ser vi två av landets mest lovande flugviktare mötas i en garanterat spännande match. Zoran Milic möter Rohullah Yousofi på FCR 16. Detta är andra gången matchen bokas.

Milic (3-1) är en återkommande fighter på FCR-galorna men har på senare tid fått flera matcher inställda. Bland annat var det tanken att han skulle gå ett returmöte mot Jonny Touma. När de två möttes första gången slutade det med ett krig som av er läsare blev framröstat som årets näst bästa svenska match.

Yousofi är har under sin fyra matcher långa karriär vunnit två och förlorat två. Nu siktar på att vända till en positiv trend med chans att påbörja sin första vinstsvit i proffskarriären.

Nabbe Malki går sin andra proffsmatch

En av de fighters med absolut störst support på den lokala MMA-scenen i Sverige är Nabbe Malki (1-0). Från Stockholm har han Hammarbyfansen med sig. Trycket i arenan vid dennes debut var stort och nu är han redo för sin andra match som proffs.

Mot honom ställs Ebrima Faal (0-2). Med en Muay Thai baserad stil hoppas han vända den negativa trenden med 2 av 2 förluster som proffs.

Liam Pitts tillbaka – över ett år sedan debuten

Liam Pitts (1-0 amatör) skulle egentligen gå sin andra match på senaste FCR, men blev tvunget att hoppa av kort intill på grund av sjukdom. Nu är influencern klar för sin andra amatörmatch.

Pitts möter motståndaren han skulle mött på FCR 15. Göteborgsfightern Enes Ahmemulic hoppade på kort notis in efter att Pitts tänkta motståndare hoppat av. Men när matchen sedan föll ihop stod Ahmemulic utan motståndare på matchdagen. Nu bokas mötet om mellan de två för FCR 16.

Tillfälligt matchkort

  • Andreas Gustafsson vs. TBA
  • Zoran Milic vs. Rohullah Yousofi
  • Nabbe Malki vs. Ebrima Faal
  • Amir Malekpour vs. TBA
  • Liam Pitts vs. Enes Ahmemulic

Biljetter till eventet går att köpa här.

Föregående artikel

Tre nya matcher klara för Wolf 7 i Jönköping

Nästa artikel

Israel Adesanya hånade Alex Pereiras son efter vinsten – ”Jag är småsint”

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök