Nyheter

FCR 4: Tobias Harila möter Lucas Tenorio – hela galan sänds på Kimura.se

Av

Vicktor Winquist

17/12/2018
fight club rush 4

Det är dags igen. Tobias Harila (4-1) kliver in i buren för sjätte gången och ställs i sin hemstad mot brassen Lucas Tenorio (5-7-1).

I maj i år gjorde Harila sin proffsdebut och har hunnit gå fem matcher(!). Han har vunnit fyra av dem och endast förlorat en, vilket var en returmatch mot Kenneth Evensen under Fight Club Rush 3.

För två veckor sedan avslutade Harila den serbiske fightern Nebojsa Bogdanovic via TKO på Collision Fighting League i Belgrad, Serbien. Förra veckan var det dags för Philip Rauburn (8-7), en BAMMA- och Cage Warriors-veteran, att få känna på Harilas knockout-power på AFN (Adrenalin Fight Nights) i den walesiska staden Swansea. Redan i rond ett går Rauburn i golvet och domaren bryter. Harila kan ni titulera sig som ny lättviktsmästare i AFN.

Harilas motståndare, en 22-årig brasse från Sao Paolo. Något mer erfaren än Harila och har besegrat sina motståndare på följande sätt, två vinster genom knockout, två vinster genom submisson samt en vinst genom domslut.

Två proffsdebutanter

Vidare på galan kommer två svenska MMA-talanger att debutera som proffs. Det handlar om Robin Roos och Andreas Gustafsson Berg.

Berg gick som ett tåg fram under VM i Bahrain för några veckor sedan. Svensken tog sig till final efter att han besegrade australiensaren Joseph Luciano genom submission i rond ett. I finalen ställdes svensken mot ryssen Dzhamal Medzhidov men föll kort. Ryssen vann genom enhälligt domslut, men Berg kan stolt visa upp en silvermedalj. I sin MMA-debut ställs han mot norrmannen Ole Magnor (2-5) i mellanvikt.

Norrmannen är bekant med Sverige och har bland annat tävlat på Superior Challenge men även den senaste upplagan av Fight Club Rush. Där ställdes han mot Allstars-talangen Khamzat Chimaev och blev utstrypt redan i rond ett.

Västerås-fightern Robin Roos gör sin proffsdebut efter VM i Bahrain. Det blev tyvärr ingen medalj för Robin, men nu är det äntligen dags för hans debut. Vem han möter vet vi inte i nuläget.

Kimura.se kommer att vara på plats i Västerås den 27:e januari och sända LIVE! På måndagens MMA-panel den 21:a januari kommer vi även gästas av tränare Jörgen Hamberg och Tobias Harila!

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök