Resultat

FCR 8: Jonny Touma besegrar Ilaz Zabeli via enhälligt domslut

Jonny Touma vinner

FCR 8 är i full gång och i huvudkortets första match ställdes Ilaz Zabeli mot Jonny Touma. Zabeli sökte sin första professionella vinst och Touma ville hålla sin nolla intakt, genom att ta hem sin andra raka seger. Nedan kan läsaren läsa om drabbningen och dess resultat.

Rond 1

Bantamviktarna mötte varandra direkt i burens mitt och avfyrade bensparkar mot varandra. Zabeli blandade sin striking mellan slag och sparkar, medan Touma fortsatte med sina bensparkar. Därefter fick den sistnämnda ner Zabeli på kanvasen och tog sidokontroll. Zabeli lyckades med en reverse och tog Toumas rygg på kanvasen. Touma försökte förbättra sin position, men Zabeli hamnade då i full mount och fick in fina slag på motståndaren. Touma gav återigen upp ryggen och Zabeli avfyrade ytterligare ground and pound på Touma.

Touma lyckades vända på situationen i rondens slutskede, men lyckades inte åstadkomma någon större skada på Zabeli.

Rond 1 gick till Zabeli, enligt undertecknad

Rond 2

Den andra ronden inleddes med stående striking. Båda fighters utbytte slag med varandra, men det såg ut som att de tyngsta slagen kom från Touma. Zabeli hade svårare att pricka Touma än tvärtom. Den obesegrade fightern hade den bättre träffbilden.

Därefter tog Touma ned Zabeli, men ställde sig upp igen och avfyrade bensparkar mot den liggande Zabeli. Den sistnämnda tog sig upp och blev upptryckt mot burens vägg av Touma. Zabeli vände på Touma för en kort stund men därefter återigen ner på marken, med Touma i topposition. Där avslutades också matchens andra rond.

Rond 2 gick till Touma, enligt mig.

Rond 3

Zabeli såg ut som den tröttare fightern när den tredje ronden sattes igång. Touma tog ned Zabeli på kanvasen något tidigare än i matchens två första ronder. Därefter upp på fötter igen, för en kort stund, innnan Touma återigen tog ner Zabeli via ett single-leg. De båda spenderade ännu kortare tid på marken den gången och de hamnade snabbt på fötter igen. Zabeli försökte fånga Touma i en giljotin men den sistnämnda tog sig snabbt ur submission-försöket. Touma befanns sig därmed i topposition på sin motståndare Det märktes att matchen var inne i sin tredje rond och Touma hade, till synes, inte längre lika mycket kraft i sin ground and pound. Matchens sista minuter spenderas på kanvasen med Zabeli på rygg.

Även den tredje ronden till Touma, enligt undertecknad.

Resultat

Jonny Touma besegrar Ilaz Zabeli via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Föregående artikel

FCR 8: Rahmads Stromanis knockar Geir Kåre Nyland

Nästa artikel

FCR 8: Nermin Hajdarpasic knockar Salif David Diop

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök