Resultat

FCR 8: Josefine Lindgren Knutsson besegrar Adriana Fusini i proffsdebuten

Josefine Lindgren Knutsson

Josefine Lindgren Knutsson genomförde under kvällen sin professionella MMA-debut, med endast en match inom A-klass i bagaget. Nedan kan läsaren ta del av matchreferat – samt result – från kvällens drabbning.

Rond 1

Knutsson inledde sin proffsdebut offensivt, men Fusini svarade med sin egen striking. Knutsson växlade slag med sparkar och träffade sin motståndare fint. Fusini svarade med enstaka slag, men svenskan svarade i sin tur med kombinationer. Den första ronden fortsatte med mer av detsamma och Knutsson fick in flera huvudsparkar, som dock blockerades delvis av Fusini. Knutsson sökte clinchen och tog ner Fusini på kanvasen, om än bara för en kort stund.

Därefter återigen upp till stående, med en Knutsson som avfyrade kombinationer mot sin tillbakatryckta motståndare.

Första ronden till Knutsson, enligt undertecknad.

Rond 2

Knutsson fortsatte pressa framåt med kombinationer i drabbningens andra rond och siktade in sig mer på bensparkar. Vad undertecknad kunde se, så öppnade en av svenskans huvudsparkar upp ett sår på Fusini. Den sistnämnda hade svårt att producera något offensivt och hittade inte en väg genom Knutssons press. Svenskan använde sig av burens vägg för att trycka upp sin motståndare och avfyrade flera, tillsynes, stenhårda knän mot Fusinis kropp. I slutet av den tredje ronden sänkte Knutsson sin motståndare till marken med ett slag.

Rond 2 till Knutsson, enligt mig.

Rond 3

Knutsson inledde matchens tredje rond på samma vis som hon inledde drabbningens första två. Fusini  försökte svara, men det verkade inte som hon lyckades åstadkomma någon skada på svenskan. Fusini såg tröttare och tröttare ut, medan Knutsson fortsatte sin precis. Svenskan avfyrade dock ett mindre antal sparkar och slag, i jämförelse med de första två ronderna.

Även rond nummer 3 till svenskan, enligt undertecknad.

Resultat

Josefine Lindgren Knutsson besegrade Adriana Fusini via enhälligt domslut, (30-24, 30-25, 30-24).

Föregående artikel

FCR 8: Zoran Milic vinner på hemmaplan i sin proffsdebut

Nästa artikel

FCR 8: Christian Stigenberg avslutar Alexander Lindgren via K:O

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök