Okategoriserad

FCR 9: Basir Safdari vänder på matchbilden och hittar avslutet

Basir Safdari väger in på FCR 9

FCR 9 ägde rum på Västerås Aren under lördagen och på galans underkort ställdes Ilaz Zabeli mot Basir Safdari. Nedan kan läsaren ta del av matchrapport och resultat från galan. 

Basir Safdari vänder på matchbilden och avslutar Ilaz Zabeli

Rond 1

De båda bantamviktarna kände av varandra i burens mitt och Zabeli träffade mer inledningsvis. Zabeli fick in ett slag som såg ut att ta hårt och strax därefter sökte Safdari nedtagningen. Zabeli höll fighten stående och pressade framåt. Den sistnämnda tappade balansen i samband med en hög spark, men tog sig snabbt upp på fötter igen. Zabeli sökte en stående rear-naked choke, men Safdari höll sig kvar i matchen. En otillåten spark mellan Safdaris ben stoppade matchen temporärt. När fighten drog igång igen sänkte Safdari sin motståndare till kanvasen och avfyrade ground and pound från topposition. Matchdomaren ansåg att Zabeli inte gjorde tillräckligt mycket för att försvara sig och valde därför att gå emellan.

Resultat

Basir Safdari besegrade Ilaz Zabeli  via TKO i matchens andra rond.

Föregående artikel

FCR 9: Nermin Hajdarpasic vs. Fatih Aktas går till domslut

Nästa artikel

FCR 9: Alexander Lindgren avslutar Rick Gangia – karriärens första proffsvinst

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök