Nyheter

FCR 9 – Genomgång av matchkortet

Jonny Touma vs. Zoran Milic på FCR 9

Fight Club Rush 6 bjuder på det kanske bästa kortet på svensk mark i år. Här går vi igenom alla matcher i det fullspäckade matchkortet.

Genomgång av matcherna på FCR 9

Redan klockan 13:15 drar Fight Club Rush 9 igång med de tre förmatcherna på underkortet som sänds gratis på Youtube. Anledningen till den tidiga starten är att man vill undvika att krocka med UFC som också har en relativt tidig start ikväll. Med det sagt så kommer vi att gå igenom alla matcher under dagen och eftermiddagen.

Sahil Siraj (5-0) vs. Arbi Mezhidov (13-5) – Lättvikt

Sahil Siraj är en av Sveriges hårdast slående fighters pound-4-pound. Kraften som Siraj lyckas generera i sina sparkar och slag är snudd på övermänskliga. Sirajs bakgrund inom thaiboxningen ger honom ett övertag i det stående mot nästan vem som helst. Lägg på en imponerande styrka och explosivitet så förstår ni varför Siraj avslutat fyra av fem matcher inom två ronder. Vi skrev ett långt reportage om Sahil, som nästan blev utvisad för tre år sedan, så kolla in den artikeln och ta del av Sirajs häpnande historia.

Siraj tar sig an den mer MMA-rutinerade Tjetjenska Österrikaren Arbi ”Alphawolf” Mezhidov (13-5). Mezhidov har erfarenhet från bland annat Bellator och ACB. Han gillar också att pressa framåt och söka avslut stående, något som dock inte rekommenderas mot Siraj. Mezhidov kommer därför behöva använda sig av hela sitt arsenal för att ta hem segern i kvällens huvudmatch.

Arbi Mezhidov vs. Sahil Siraj på FCR 9

Jonny Touma (2-0) vs. Zoran Milic (1-0) – Catchvikt

I kvällens co-main event bjuds vi på en rematch efter att både Jonny och Zorans motståndare dragit sig ur deras respektive matcher inför galan. Men trots avhopp så har vi en extrem intressant match att se fram emot. Touma och Milic har mött varandra på amatörscenen där Touma gick segrande ur striden med ett KO/TKO-avslut i den andra ronden. Det var dock fyra år sedan och Milic har utvecklats mycket sedan dess.

Jonnny Touma är en snabb och spänstig fighter som gillar spännande sparkar och spinning shit. Han har haft en bra start på proffskarriären med två raka och stabila domslutsvinster. Innan dess tog han hem ett efterlängtat SM-guld i A-klass. Touma har sedan några månader bakåt anslutit sig till Nico Musokes nyöppnade gym Kraft Kampsport så det ska bli intressant att se om det redan gett honom nya perspektiv och verktyg.

Zoran Milic älskar att slåss. Det finns få personer jag sett som trivs att befinna sig inne i buren som ”Zoki”. Zoran har en bakgrund som stående fighter och är känd för att alltid leverera action från första sekund. I sin proffsdebut på FCR 8 vann hann över den mer efarne Hannan Housmand (3-1-1) på ett imponerande vis. Zoran har mer och mer börjat visa på ett komplett MMA-game, men vi kommer sannolikt att bjudas på en kickboxningsmatch med MMA-handskar i morgondagens co-main event.

Jonny Touma vs. Zoran Milic på FCR 9

Josefine Lindgren Knutsson (1-0) vs. Elizabeth Rodrigues (4-3) – Stråvikt

Josefine ”Little Thunder” Lindgren Knutsson har imponerat stort i sin korta MMA-karriär hittills. Hon besitter ett stående i världsklass och har på kort tid lyckats anpassa dessa färdigheter till att fungera i MMA-buren. Om ”Little Thunder” fortsätter att utvecklas i den här takten är det bara en tidsfråga innan vi får se henne i UFC. Hittills har nedtagningsförsvaret varit ”on point” men det kommer med största säkerhet åter att sättas på test idag. Josefine kommer ha ett stort längdövertag vilket kan vara en välsignelse med rätt strategi.

Svenska fans bör inte vara helt främmande för Elizabeth Rodrigues. Hon besegrade det svenska stjärnskottet Elin Öberg (3-1) på AK Fighting Championship 2 sent 2019. Öberg, som också är en striker, blev neutraliserad med single leg nedtagningar och kontroll på marken. I matchen visade Rodrigues också att hon kan ta ett smäll efter att ha käkat upp flertaltet svenska huvudsparkar. Nyckeln till framgång för Rodrigues är att återigen kunna dominera matchen med sin brottning.

Elizabeth Rodrigues och Josefin Lindgren Knutsson på FCR 9

Amir Malekpour (2-1) vs. Alexander Lööf (0-0) – Bantamvikt

Även den här matchen har goda förutsättningar för att bli en riktigt explosiv match. Bägge fighters är explosiva strikers med gedigen amatörerfarenhet i landslaget. Amir Malekpour har varit aktiv på scenen något längre och tog hem ett EM-guld som amatör innan klivet över till proffs. I sin senaste match besegrade han Ilaz Zabeli med en rear naked choke i den första ronden efter att ha brutit underarmen tidigare i samma rond. Malekpour har även han anslutit sig till Kraft Kampsport.

Alexander Lööf slår hårt. Med långa räckvidd och en explosiv ram är han en jobbig motståndare för vem som helst. Akilleshälen i karriären hittills har varit grapplingen där han blivit avslutad flertalet gånger som amatör, men när han vinner så är det ofta med brutala knockouts. I sin främsta vinst på amatörscenen knockade han på ett spektakulärt vis den tidigare VM-silvermerdaljören Eduard Kexel (4-1) efter 26 sekunder. Samme Kexel som stoppade Malekpour med en giljotin året innan. Men han har också en förlust som amatör mot Ilaz Zabeli (0-2) via submission.

Det här är en klar FOTN-kandidat som jag tvivlar kommer gå tiden ut.

Alexander Lööf och Amir Malekpour på FCR 9

Khaled Laallam (0-0) vs. Daniejel Grbic (0-0) – Mellanvikt

Det här är ytterligare en toppmatch att hålla ögonen på. Förra hösten listade jag de fem A-klassarna i Sverige som jag tyckte var mest lovande, båda dessa herrar fanns med på den listan.

Båda har mycket fina amatörkarriärer bakom sig. Khaled Laallam lämnade amatörkarriären som världsmästare samtidigt som han blev utsedd av IMMAF till deras Male Athlete of the Year. Det här var dock 2017 och sedan dess har han varit inaktiv till följd av skadebekymmer. Khaled är lugnet själv utanför buren men när dörren väl stängs så ångar han på som ett ostoppbart lokomotiv. Jag är mycket glad att äntligen få se Khaled tillbaka i buren.

Danijel Grbic är tvåfaldig svensk mästare och har inte förlorat på svensk mark de senaste fyra åren. Under ledning av Akira Corassani på Redline Training har han konstant höjt sin nivå och det ska bli mycket intressant att se Grbic ta steget över till proffs där han sätts på test direkt. Även den här matchen ser mycket lovande ut på pappret och är ett tydligt exempel på filosofin bakom FCRs matchmaking.

Khaled Laallam vs. Danijel Grbic på FCR 9

Rahmads Stromanis (1-0) vs, Karar Al-Jaberi (0-0) – Lättvikt

Örebros bulldozer Rahmads Stromanis fortsätter sin proffskarriär efter en lyckad start med en knockoutvinst i den första ronden tidigare i år. Stromanis är bra på att pressa framåt där han straffar sina motståndare med tunga händer. Den här gången tar han sig an en veteran på den svenska amatörscenen som äntligen gör sin proffsdebut. Karar Al-Jaberi har varit aktiv som amatör sedan 2013. Med flest avslut via submission kan vi säkerligen förvänta oss att Karar kommer försöka ta matchen till marken.

Rahmads Stromanis och Karar Al-Jaberi på FCR 9

Fatih Aktas (5-6) vs. Nermin Hajdarpasic (1-0) – Tungvikt

Fatih Aktas hoppas på tredje gången gillt mot svenskar med balkanbakgrund på svensk mark efter att ha gått bet mot Irman Smajic (3-0) och Zvonimir Kralj (7-4) på Brave i Stockholm förra sommaren. Fatih har en bakgrund som kickboxare men har haft oflyt den senaste tiden då han gått 5-1 i sina senaste sex matcher efter att ha inlett karriären med fyra vinster på fem matcher.

På andra sidan buren finner han Nermin Hajdarpasic (1-0). Nermin har en boxningsbakgrund med ett SM-guld i bagaget och gick relativt nyligen över till MMA. Han kommer troligtvis att få slippa att testa sin brottning och grappling i den här matchen för att istället fokusera på den stående utmaningen som Aktas presenterar. Det blir ett steg upp i motstånd då Fatih har betydligt mer proffserfarenhet. Hajdarpasic är dessutom inblandad i ordkrig på sociala medier mot Irman Smajic. En vinst mot Irmans forne motståndare tar han ett steg närmare beef-mötet med ”The People’s Champ”.

Fatih Aktas och Nermin Hajdarpasic på FCR 9

Ilaz Zabeli (0-2) vs. Basir Safdari (0-0) – Bantamvikt

I kvällens andra förmatch återvänder Ilaz Zabeli till FCR för den tredje gången. I sina proffsmatcher har han haft svårt att få ut sin fulla potential men Zabeli har alla tekniska färdigheter för att vara ett problem för alla i bantamvikten.

Basir Safdari gör sin professionella debut efter vinster mot VM-bronsmedaljören Daniyal Shamkalov och talangen Abdurakhman Nasrutdinov. Safdari har ett komplett skill set och en förmåga att anpassa gameplanen efter matchbilden. Det är en hyfsat stor skillnad i längd och räckvidd på herrarna, så matchen i matchen kommer vara vem som kan styra distansen bäst.

Ilaz Zabeli och Basir Safdari på FCR 9

Alexander Lindgren (0-1) vs. Rick Gangia (0-0) – Weltervikt

För FCR-fans är Alexander Lindgren ett bekant ansikte. Han har gått fler A-klass matcher för organisationen och gjorde sin proffsdebut tidigare i år. Lindgren är en skicklig grappler och har sedan klubbytet förra året till Västerås Fight Club lagt till en ny press i det stående gamet. Lindgren gillar att ta mitten och pressa med sin boxning där han hela tiden har alternativet att ta matchen till marken om han skulle önska.

Danska Rick Gangia gör sin proffsdebut på FCR 9. Han tränar på Great Danes Fight Club under den danska UFC-pionjären Martin ”The Hitman” Kampmann. Vi kan förvänta oss att se att Gangia kommer söka att ta matchen till marken där Gangia gillar att straffa motståndarna med ground & pound.

Det blir en svår utmaning för Rick då Lindgren har ett relativt stort storleksövertag vilket kommer ge Rick problem i det stående. Även på marken blir det tufft att stoppa den sluge svensken.

Alexander Lindgren och Rick Mikkelsen på FCR 9

Föregående artikel

Jeanette Zacarias Zapata avlider i sviterna av TKO-förlusten

Nästa artikel

Oscar de la Hoya hoppar av matchen mot Vitor Belfort

Skriven av

Daniel Schälander

Relaterade Artiklar

Sök