Fedor Emelianenko

Fedor Emelianenko ställs mot Ryan Bader för bältet i avskedsmatch

Alexander Clausson

En sann MMA-legendar är inbokad för sin sista match inne i buren. Fedor Emelianenko ställs mot Ryan Bader för bältet i sin pensioneringsmatch.

Fedor Emelianenko avslutad i utövarnas första möte

Efter mer än 20 år som professionell MMA-fighter är Emelianenko redo att lägga handskarna på kanvasen. Den tidigare PRIDE-mästaren har tillhört Bellator MMA sedan 2017 och ryssen har gått sex matcher i organisationen. Fyra vinster och två förluster har det blivit. Senast kommer Emelianenko från en vinst över Timothy Johnson. Fighten ägde rum i oktober, 2021. Den sistnämnda avslutades via slag i matchens första rond. Den 46-åriga MMA-legendaren står med ett totalt matchfacit som lyder 40-6-0 (1NC).

I avskedsmatchen kommer den regerande tungviktsmästaren Bader stå för motståndet. Amerikanen har – likt Emelianenko – tillhört Bellator MMA sedan 2017. Bader har dock varit aktivare och har hunnit med tio matcher i organisationen. Ytterligare en match har slutat i en no contest. Bader har genomfört fem lyckade titelmatcher i tungviktsdivisionen och 39-åringen kommer senast från en domslutvinst över Cheick Kongo. Den fighten ägde rum i maj, tidigare i år. Bader står med ett totalt matchfacit som lyder 30-7-0 (1NC).

Emelianenko och Bader ställdes mot varandra för första gången i samband med Bellator 214. Galan ägde rum i januari, 2019. Amerikanen klev framåt tidigt och sänkte sin motståndare till kanvasen. Bader följde upp med ground and pound och matchdomaren klev emellan.

Bellator 290 går av stapeln den första helgen i februari, nästa år. Eventet kommer äga rum på Kia Forum i Inglewood, Kalifornien. I den delade huvudmatchen kommer Yoel Romero ställas mot vinnaren i nattens titelmatch mellan mästaren Vadim Nemkov och utmanaren Corey Anderson.

I Sverige kommer galan sändas live på Pluto TV. Samtliga av Bellator MMAs galor sänds gratis för svenska tittare. Ingen registrering krävs.

0
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermansson UFC invägning
UFC Orlando: Jack Hermansson väger in sig sist – klarar vikten precis
kimura
Hett
Paddy Pimblett Conor McGregor
Paddy Pimblett: Min match mot Conor McGregor hade sålt mest i UFC:s historia
kimura
Hett
Israel Adesanya och Alex Pereira
Israel Adesanya om ”poesin” i rivaliteten mot Alex Pereira – ”It just adds to the story”
kimura
Hett
Henry Cejudo Aljamain Sterling
Aljamain Sterling kan möta Henry Cejudo i Mars – ”This fight is going to happen.”
kimura
Hett
Alex-Pereira-Israel-Adesanya-Khamzat-Chimaev
Glover Teixeira vill se Alex Pereira möta Israel Adesanya – inte Khamzat Chimaev
kimura
Hett