20 June, 2024
Nyheter

Fem fajter som den svenska MMA-scenen hade mått bra av

Av

Simon Tingberg

11/06/2024
mma proffs med svenska flaggan

Flera svenska MMA organisationer etablerar sig runt om i landet. Med takt med att organisationerna expanderar och håller fler event så ökar möjligheterna till flera intressanta matchningar.

Fem matcher som vi vill se på svensk mark

Svensk MMA levererar på hög nivå. Fight Club Rush fortsätter att bjuda på under högklassiska event på UFC Fight Pass. Allstars Fight Night fortsätter att underhålla dom svenska fansen med intressanta galor där ingenting är omöjligt. Superior Challenge kunde idag meddela att man expanderar sin verksamhet. Även galor som Battle of Botnia och Wolf Fight Promotion levererar underhållning från amatör till proffsscenen.

Dom olika organisationerna har hållit flera event under första halvan av året. Där flera fighters levererat. Amatörer som är på väg till proffsscenen och proffs som knackar på dörren till större organisationer utomlands. Även olika kändismatcher har underhållit dom svenska fansen och på sitt sätt lyft sporten.

Kimuras reporter Simon Tingberg har listat fem matcher som han nu vill se på svensk match.

Baysangur Makaev vs Edward Walls

Allstars talangen Baysangur Makaev har nu fem raka segrar. Efter en dominant insats mot tuffe finländaren Walteri Hakkinen på FCR så kräver han en titelmatch. Skulle Baysangur få en titelmatch på kommande FCR gala i september så borde det vara mot finske Edward Walls. Denne kunde vi se förra helgen på Battle of Botnia. Då besegrade han hemmafavoriten Fernando Flores om organisationens fjäderviktsbälte. Låt dom nu göra upp om fjäderviktsbältet i FCR.

William Swärd vs Anton Ringvall

På presskonferensen inför AFN 6 så gick organisationen ut med planen att boka in ett möte mellan A-klass kämparna William Swärd och Anton Ringvall. Eventuellt så skulle man också sätt ett BMF-bälte på spel. Matchen har fortfarande inte bokats in och det är absolut en matchning som borde bokas in. Dom båda är framtidsnamn inom sporten och skulle kunna mötas antingen i en titelmatch i A-klass eller som öppningsmatch på ett huvudkort där dom båda gör proffsdebut. Matchen skulle kunna gå i antingen fjädervikt eller lättvikt i en fight som skulle kunna bli årets fight. Vilken organisation kommer att boka in denna?

William Svärd choke

Anton Ringvall

Nermin Hajdarpasic vs Irman Smajic 2

Tungviktsmötet mellan Nermin Hajdarpasic och Irman Smajic är en utav dom största rivaliteterna vi sett inom svensk MMA. Fighten som ägde rum under 2021 på FCR 10 hade i princip allt och lite till. Dom båda hetsade varandra rejält i upptakten inför matchen och i buren så höll ingen tillbaka. I en match där båda fighters hade sina stunder så kunde Nermin gå segrande genom TKO i den tredje ronden. Nermin har sedan fightats i organisationen Oktagon. Smajic i sin tur fick vi se på AFN 4 under 2023 där han återvände till vinstkolumnen. Efteråt bad han om ett returmöte mot rivalen Nermin. Något jag tycker någon av dom svenska organisationer borde boka in.

Megic Mike vs Jiffa Kundo 2

En del av er tycker kanske inte det är logiskt att TikTok-profilen Megic Mike fightats tre gånger på AFN. Kanske ännu mindre att det spekulerats om en titelmatch för profilen ? Men faktum är att Megic Mike på många sätt bidragit till sporten. Med ett stort följe på sociala medier så har han dragit publik till AFN:s galor. Fans som i normala fall inte följer MMA. Mike har vunnit två utav sina tre matcher. Förlusten var en brutal knockout mot realityprofilen Jiffa Kundo. Dom båda profilerna har bjudit på underhållning på AFN:s presskonferenser och dom båda vill ha ett returmöte. En match jag tror att AFN kommer att boka in innan årets slut.

Rohullah Yousofi vs Jonny Touma 3

Förra året så skulle FCR:s dåvarande flugviktsmästare Jonny Touma försvara bältet mot utmanaren Renato Vidovic. Men efter en skada från Vidocic så ersatte Rohullah Yousofi. Trots en bra insats från utmanaren så vann mästaren en tydlig seger genom enhälligt domslut. Men efter att Yousofi återvänt till vinstkolumnen så fick han ett returmöte mot Touma på FCR 20. I en match där Touma gick mot seger så kunde Rohullah vända matchen i den tredje ronden och knocka mästaren. Detta är ett möte jag absolut skulle vilja se i ett tredje och avgörande möte på FCR. Dom båda håller hög och jämn nivå med varandra. Dom båda knackar även på dörren för nästa steg i karriären.

Rohullah Yousofi bälteshållare

Jonny Touma

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök