20 June, 2024
Nyheter

Fem svenska fighters som kan debutera under UFC Sverige

Av

Alexander Clausson

25/03/2023
Josefine Lindgren Knutsson träffar med en spark

I samband med UFC 286 berättade presidenten Dana White att organisationen planerar ett besök till Sverige under årets gång. Nedan har undertecknad listat fem svenska namn som kan debutera i samband med besöket.

Tre fighters från Allstars med på listan

Den 3 juni kommer UFC anordna en gala på okänd plats. I galans huvudmatch kommer Jack Hermansson ställas mot Brendan Allen och den Bredängsfostrade Amir Albazi kommer gå match i samband med eventet. Med tanke på Whites uttalande om UFC i Sverige finns det mycket som talar för att galan kommer äga rum på inhemsk mark.

Det finns gott om talang inom svensk MMA just nu och det finns fler aktiva organisationer i Sverige än någonsin tidigare. Nedan följer en lista över fighters som kan debutera för UFC redan i år.

Josefine Lindgren Knutsson

Högst upp på listan återfinns en fighter som inte bara kan knipa en plats i UFC, utan även ta sig väldigt långt i organisationen. Den 27 åriga kickboxaren inledde sin professionella karriär 2021, i samband med Fight Club Rush (FCR) 8. Knutsson tog hem en dominant vinst och sedan dess har hon tagit hem ytterligare fyra segrar. Bland annat en vinst under Road to UFC 3. I samband med hennes senaste fight ställdes hon mot sitt tuffast motstånd hittills. Den då obesegrade  australiensiskan Jacinta Austin (4-1-0) stod för motståndet. Knutsson visade att hon kan hantera motgångar och krigade sig till en vinst via delat domslut.

Josefine Lindgren Knutsson sparkar på FCR 10

Bernardo Sopai

Den 22 åriga talangen Bernardo Sopai representerar visserligen Albaninen inne i buren, men har tillhört Allstars i Stockholm under hela sitt vuxna liv. Ett dussintal matcher har det blivit och endast två har resulterat i förluster. Båda dessa förluster kom via relativt jämna domslut. Nio av tio vinster har i sin tur kommit via avslut. I sin senaste match spenderade Sopai inte ens en minut inne i buren. Under FCR 15 besegrades Fransmannen Julien Lopez via en rak höger. Avslutet kom endast 20 sekunder in i matchens första rond. Sopai har framtiden för sig, men en UFC debut redan i år känns långt ifrån orimlig.

Felipe Lima

Den 24 åriga Felipe Lima utgår från Allstars i Stockholm och har under en intervju med Kimura berättat att han har för avsikt att representera Sverige framöver. Lima har dessvärre inte klivit in i buren sedan november, 2021. Han var inbokad för en match i samband med Road to UFC 6, men hans motståndare drog sig ur matchen på grund av en skada. Att Lima skulle gå match i samband med eventet visar dock att världens största MMA organisation redan har ögonen på honom. Lima har tagit hem segern i sina tio senaste matcher och står med ett totalt matchfacit som lyder 11-1-0.

Felipe Lima med en flygande teknik på Fernando Flores

Tobias Harila

Den ständigt underhållande strikern Harila tog sig nyligen tillbaka till vinstkolumnen efter en förlust mot landsmannen Samuel Bark. 29 åriga Harila är en fighter som marknadsförts mycket av sin organisation Cage Warriors och kan mycket väl vara nära en titelmatch i organisationens fjäderviktsdivision. UFC har koll på Cage Warriors stjärnor och att lyckas bra där är en smidig väg in i UFC. Harila står med ett totalt matchfacit som lyder 11-3-0. Tio av vinsterna har kommit via avslut.

Samuel Bark

30 åriga Bark är den enda fightern på undertecknads lista som förlorade sin senaste match. Om den tidigare thaiboxningsstjärnan kommer vara lika aktiv fortsättningsvis kan detta dock vara ett mindre problem för Bark. Under 2022 gick den Halmstadsbaserade fightern sju matcher. En bedrift som ingen svensk lyckats med tidigare. Sju matcher blev det och sex av  dessa resulterade i vinster. Bark är underhållande inne i buren, har en fin teknik ståendes och ett riktigt krigarhjärta. Han stor med ett totalt matchfacit som lyder 8-2-0.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök