20 June, 2024
Nyheter

Fernando Flores uttalar sig efter förlusten på BoB 10 – ”Jag har lärt mig att bli en vinnare genom livet”

Av

Simon Tingberg

10/06/2024

Svenske MMA-veteranen Fernando Flores gick en utav karriärens viktigaste matcher under helgen. På Battle of Botnia 10 i Luleå så mötte han finske Edward Walls om organisationens fjäderviktsbälte.

Fernando Flores har mött eliten i norden

Umeås Fernando Flores (12-12) har mött flera utav nordens främsta fighters. Trots en ålder på 40 år så har han senaste åren gått upp mot stora namn som Tobias Harila, Felipe Lima, Alexander Lööf och finske Markus Rytohonka. Trots att han förlorat dessa matcher så har han ändå visat att han håller högsta nivån i norden. På meritlistan så har Umeåfightern segrat mot meriterande fighters som Robert Nyström och Simon Sköld. Inför titelmatchen mot Edward Walls (13-9) så gick han in med två raka segrar genom avslut i den första ronden. Flores segersvit bröts dock då Walls som har ett förflutet Cage Warriors avslutade hemmafightern genom TKO efter en leverspark i den första ronden.

Uttalar sig efter förlusten

Fernando valde dock efter matchen att hålla huvudet högt. I ett inlägg på sin Instagram så kunde veteranen gratulera sin motståndare. Han ville också tacka för allt stöd och meddela att han inte är färdig inom sporten.

Genom livet har jag brutit upp med vänner, sagt upp kontakter. Jag har förlorat MMA fighter, förlorat i titelmatcher. Men från att förlora har jag lärt mig hur man tar sig upp och blir en vinnare i livet. Tack till alla som står kvar vid min sida oavsett resultat. Tack till mitt team på @renyiumea som fortfarande tror på mina förmågor och ser hur jag lägger ner min tid på träningen och även hjälpa andra i föreningen.
Tack för dansen @badteddiebearofficial i går och tack till ditt team @03fightteam också. Ni visade respekt och ödmjukhet som är så viktigt inom vår sport. Motgångarna har format mig, men jag har rest mig upp varje gång med ännu större drivkraft. Min dedikation till MMA fortsätter och ibland dansar vi och bland sörjer vi .Jag kommer aldrig ge upp. Jag har lärt mig att bli en vinnare i livet genom att övervinna hinder. Inspirera andra med rätt mentalitet och kämpar inställning , att kunna uppnå sina mål här i livet. Tack för coachningen @davhaggstrom @anton_larsson125 @tedde_ ❤️🙏🏼 @mahsaflores jag vet att du vill mitt bästa inom sporten och ibland räcker jag inte till . Men jag gör alltid mitt bästa på att vara en bra pappa och vara en närvarande far.

Battle of Botnias nästa event kommer att äga rum den 7 september i Skellefteå.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök