Alexander Lööf blir presenterad i buren

Fight Club Rush 10: Hemmasonen Alexander Lööf håller sig fortsatt obesegrad

Alexander Clausson

I samband med lördagens Fight Club Rush 10 klev hemmasonen Alexander Lööf in i buren, för att ställas mot Örebros Hamid Sadid. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Alexander Lööf tar hem domslutsvinsten mot Hamid Sadid

Rond 1

Vi fick se en avvaktande inledning på den första ronden, men Lööf tog fightens första initiativ. Slag och sparkar skickades iväg mot Sadid. Lööf kontrollerade matchbilden och Sadid hade svårt att komma nära inpå för att träffa. Sadid sökte en nedtagning, men Lööf kunde hålla kvar sig i en stående position. Lööf skickade iväg enstaka sparkar. Sadid sökte ännu en nedtagning och Örebro-fightern kunde ta ned sin motståndare till kanvasen. Lööf intog guard-position. Sadid skickade iväg ett par slag och Lööf kunde ta sig upp när den sistnämnda försökte kliva över till full mount. Lööf hade fortsatt fördel när det kom till stående striking.

Den första ronden till Lööf, enligt undertecknad.

Rond 2

Lööf hade bättre striking i den andra rondens inledning. Hamid sökte en nedtagning, som Lööf kunde försvara med lätthet. Hamid försökte med ännu en nedtagning, genom att lyfta upp Lööfs ben i luften och den sistnämnda tappade balansen för en kort stund. Vi fick se ett tredje nedtagningsförsök i följd och det blev tredje gången gilt för Hamid. Den sistnämnda intog topposition, men var inledningsvis passiv. Hamid sökte Lööfs rygg och hemmafightern kunde ställa sig upp. Lööf skickade iväg en spark som fångades av Hamid och Lööf hamnade återigen med ryggen mot kanvasen. Lööf kunde återigen ta sig upp till stående position. Hamid skickade iväg en spark i slutet av den anda ronden.

1-1 i ronder, enligt mig.

Rond 3

Det verkade som att Sadid hade fått lite bättre självförtroende i sin striking efter två ronder och Örebro-fighterns svarade bättre på Lööfs slag och sparkar. Sadid sökte en nedtagning som Lööf kunde försvara. Sadid försökte sig på ännu en nedtagning med hjälp av en fällning och den gången hamnade Lööf på backen. Lööf sökte ett armlås som tvingade upp fighten till en stående position. Fortsatt fördel Lööf i de stående sekvenserna, men Sadid stod upp bättre än i matchens första ronder. Lööf träffade med en spark i Sadids ansikte. Sadid svarade med en  spark mot Lööfs spark. Ytterligare en spark mot torso, signerat Sadid. Lööf avslutade ronden med en snurrspark som träffade delvis.

Riktigt svårbedömd tredje rond. Lööf? Sadid? Undertecknad är glad att jag inte ska bedöma den här matchen. Lutar åt Lööf.

Resultat

Alexander Lööf besegrade Hamid Sadid via enhälligt domslut.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett