Nyheter

Fight Club Rush 10 – Käftsmällspodden kommer att dela ut stora bonusar på galan

Andres Viracca

Inför Fight Club Rush tionde gala kommer man tillsammans med sponsorn Käftsmällspodden att erbjuda fighters någonting extra att slåss för. Bonusar för bästa avslut och bästa match.

Tre bonusar á 10 000kr på FCR 10

Fighters på FCR 10 som äger rum i Västerås på lördag har fått en extra morot att arbeta för. Podcasten Käftsmällspodden som sponsrar galan har gått ut med att man kommer att erbjuda bonusar på 10 000kr till galans främsta avslut och bästa match. Upplägget är detsamma som för UFC med två POTN-bonusar och en FOTN-bonus. Beslutet om vem som ska ta hem bonusarna kommer att göras tillsammans med medier på plats och FCR. På medieträff inför galan berättar poddens representant Andres Viracca om bonusarna.

Vi på Käftsmällspodden vill lyfta fram alla fighters i Sverige. Vi ser att det finns fantastiska fighters som kommer att delta på den här galan så därför vill vi ge extra motivation genom att ge tre bonusar på galan. Det kommer vara två bonusar för nattens avslut och nattens fight. Bonusarna kommer att vara på 10 000kr var. I kvällens match kan båda vinna bonusen så totalt handlar det om 40 000kr.

Jag vill att medierna på plats och FCR efter galan röstar fram de som vi upplevde var bäst.

”Vi vill motivera fighters som inte tror att det går att tjäna pengar på sporten”

En detalj om bonusarna är att endast svenska fighters har möjlighet att vinna dem. Detta för att man vill främja MMA just på hemmaplan. Om bonusarna blir ett återkommande inslag på FCR återstår att se.

Vi gör detta för att motivera fighters i Sverige som tror att man inte kan tjäna pengar i sporten. Samtidigt så vill vi lyfta fram deras prestation genom att ge en extra slant. Det blir en roligare marknadsföring för eventet. Jag tycker att FCR för ett underbart jobb här i Sverige.

För närvarande är det en engångsgrej. Sen får vi se vad som händer.

Vill se högre löner

Kimura kunde i ett exklusivt reportage avslöja lönenivåerna som finns för nyblivna proffs på den svenska scenen. Detta är något som varit känt under en längre tid och bonusar som detta kan bli ett sätt att höja lönenivån framåt. Andres berättar om sin syn på lönerna som finns på den svenska MMA-scenen.

Jag vill inte gå in och peta på organisationernas arbete men självklart tycker jag att fighters ska få lite mer betalt. Kan jag göra någonting så gör jag det nu. Förhoppningsvis kan det här motivera andra aktörer och andra företag framöver. Dels genom bonusar men också att samarbeta med FCR. Sporten behöver fler sponsorer och mer marknadsföring.

Det är jättekul att vara med på det här och vi vill inte ta någonting från FCR som gör ett underbart arbete. Jag vill bara ge lite kärlek till galans grymmaste fighters.

Föregående artikel

Bulldog Fight Night 9 – Khamzat Chimaev vs. Jack Hermansson – Matchkort, sändningstider och stream

Nästa artikel

Charles Oliveira anser sig ha mer vapen än Dustin Poirier

Skriven av

Daniel Schälander

Relaterade Artiklar

Sök