Nyheter

Fight Club Rush 11: Allstars Bilal Tipsaev vinner via enhälligt domslut!

Av

Hugo Lindström

26/02/2022
Bilal Tipsaev

Allstars egna Bilal Tipsaev tar sig an den danske Frederick Strauss på Fight Club Rush 11. Med sig i hörnan har Tipsaev bland annat före detta UFC-fightern Reza Madadi och stjärnskottet Khamzat Chimaev. 

Bilal Tipsaev tar hem en domslutsseger

Rond 1

Tipsaev sätter press tidigt. De börjar att känna av varandra. Men Tipsaev exploderar med fler högersläggor med varierande träffsäkerhet. Strauss skickar en del sparkar men de flesta blockas. Tipsaev sätter en stenhård höger som sänker Strauss. Men Strauss hanterar motgången bra och kopplar guard vilket hindrar Tipsaev från att etablera en bättre position. Strauss har spruckit under ögat. Ronden slutar med Tipsaev på topp.

Första ronden går till Tipsaev enligt undertecknad.

Rond 2

Strauss tar centrum och försöker hålla sig på avstånd från Tipsaev. Tipsaev sätter en fin kombination på hakan av Strauss. Strauss hotar med sparkar men blir nedtagen av Tipsaev. Återigen befinner sig Tipsaev inuti Strauss guard. Strauss jagar med en bentriangel, men Tipsaev tar sig ur den. Strauss försvarar sig aktivt med hot om submission och bra defensiv grappling. De hamnar mot buren. Alla försök till att ställa sig upp stoppas av Tipsaev som håller en stark kontroll. Ronden slutar återigen med Tipsaev på topp.

Rond 3

Strauss börjar med att sätta press och sätter en snygg leg kick. Han försöker med ett knä, något som Tipsaev läser och utnyttjar för att ännu en gång ta ner Strauss. Tipsaev släpper lite ground and pound men inget som ser ut att skaka Strauss. Strauss försöker att koppla en bentriangel men Tipsaev reser sig och kastar sig mot marken med Strauss hängandes. De kommer ut från burväggen men blir uppställda av domaren. Strauss sätter ett hårt knä men halkar efter när han försökte sätta en hög spark. Tipsaev utnyttjar misstaget och ronden slutar ännu en gång på topp.

Tipsaev kontrollerade hela ronden och lyckades hålla Strauss på marken den större delen av ronden. Tipsaevs rond enligt undertecknad

Resultat

Bilal Tipsaev vinner via enhälligt domslut. (30-27, 29-28, 30-27)

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök