Nyheter

Fight Club Rush 14 – allt du behöver veta inför dagens gala i Västerås

Av

Alexander Clausson

22/11/2022
Kollage med bilder på Andreas Bane Gustafsson Berg

Idag återvänder Fight Club Rush (FCR) till Västerås Arena. Nedan kan läsaren ta del av all viktig information inför eventet. 

Andreas ”Bane” Gustafsson återvänder till buren

Kortet toppas av en mellanviktsmatch. Andreas ”Bane” Gustafsson återvänder till buren för första gången sedan 2020. ”Bane” förlorade sin senaste match, men hade dessförinnan plockat hem sex raka vinster. På lördag står Polens Lukasz Dziudzia (6-4-1) för motståndet.

I den delade huvudmatchen vill Allstars Bilal Tipsaev (4-1-1) förlänga sin vinstsvit till tre raka segrar. Spaniens Hecher Sosa (3-1-0) kommer stå för motståndet.

Anton Larsson ersatte med kort notis

Nyligen stod det klart att hemmafavoriten Zoran Milic drabbats av en skada och Västeråsfightern var tvungen att lämna återbud inför sin match mot Rohulla Yousofi. Umeås Anton Larsson accepterade att hoppa in som ersättare med kort notis. Trots att Larsson tidigare meddelat att han lämnat sporten som aktiv utövare bakom sig.

Larsson berättade om sitt val att acceptera matchen i en kommentar till Kimura.

Jag valde tacka ja till matchen för att jag har tränat så sjukt mycket sen förra matchen och jag hade mina aningar någon skulle dra sig ur. Det är som standard. Jag tränar runt nio till tio pass i veckan, då jag har studier som gör det möjligt träna så mycket. Jag vet att när jag blir klar med mina studier och börjar jobba blir det praktiskt taget omöjligt för mig att tävla som proffs inom MMA. Jag har också hållit mig i form mycket eftersom jag sparras MMA med Fernando Flores, då jag och David rulla in på han inför hans match mot (Alexander) Lööf som inte blev av. Men jag hade även tänkt tävla SM i Submission Wrestling,  så jag har tränat mycket grappling. Jag hade även en bare knuckle-fight som blev uppskjuten, så jag fokuserat en del på boxning också.

Om den ovanstående matchen blir en engångsföreteelse eller om vi kan förvänta oss att se Larsson fler gånger framöver får framtiden utvisa.

Jag tänker att det får framtiden utvisa. Jag älskar sporten och tränar fortsatt väldigt mycket. Jag är ständigt i bra form och söker utveckling inom alla aspekter som boxning, grappling, brottning och thaiboxning .

Anton Larsson

FCR 14 äger rum på Västerås Arena. Underkortet sänds på FCR MMAs officiella hemsida med start 16:00. Huvudkortet förväntas dra igång två timmar senare och sänds exklusivt på UFC Fight Pass.

FCR 14: Fullständigt matchkort

Nedan kan läsaren ta del av det fullständiga matchkortet.

Huvudkort

 • Mellanvikt: Andreas Gustafsson vs. Lukasz Dziudzia (proffs)
 • Bantamvikt: Bilal Tipsaev vs. Hecher Sosa (proffs)
 • Fjädervikt: Robert Nyström vs. Wasi Adesina (proffs)
 • Fjädervikt: Eryk Walecki vs. Sakhi Qambari (proffs)
 • Catchvikt (73 kg): Moe Ahmadi vs. Rick Gangia (proffs)
 • Lättvikt: Pawel Szumlas vs. Baysangur Makaev (proffs)

Underkort

 • Catchvikt (59 kilo): Anton Larsson vs. Rohulla Yousofi (proffs)
 • Catchvikt: Ali Yazbeck vs. Abbe Hussein (proffs)
 • Lättvikt: Martin Corney vs. Anton Ringvall (A-klass)
 • Catchvikt: Ali Al-Jasim vs. Gustav Holmqvist (A-klass)
 • Lättvikt: Robin Kohzadi vs. Jaafer Mohammed (A-klass)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

  Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök