Nyheter

Christian Stigenberg inför Fight Club Rush 15 – ”Måste sluta dansa runt mina motståndare”

Christian Stigenberg

Matchkortet inför Fight Club Rush 15 börjar färdigställas. Den senaste matchningen som offentliggjorts av organisationen är den mellan Christian Stigenberg och Simon Seiler.

Christian Stigenberg kommer senast från match i PFL

Stigenberg genomförde sin professionella debut 2021. Svensken gick 3-1-0 på den nationella scenen innan han blev erbjuden en match under Professional Fighters League (PFL) flagg. Drabbningen ägde rum i augusti förra året och amerikanen Chris Mixan stod för motståndet. Svensken inledde starkt, men Mixan tog sig in i matchen mer och mer. Efter tre jämna ronder tog den sistnämnda hem segern via delat domslut.

Under ett samtal med Kimura berättade Stigenberg att han måste undvika jämna domslutsmatcher i framtiden.

Jag måste gå in för avslutet och sluta dansa runt min motståndare.

I slutet av februari kommer Danmarks Simon Seiler stå för motståndet. Seiler har hållit till på den nationella scenen i Danmark och kommer nu gå sin första professionella match på bortaplan. Hans matchfacit lyder 2-1-0.

”Så vill vi inte ha det”

Stigenberg berättade om sina tankar angående Seiler och planerna för resten av året.

Av det  jag har sett verkar han vara helt okej på alla ställen. Däremot så får jag en känsla han kommer vilja shoota inom dom två första minuterna. Jag vill gå match ofta och tycker att det gick för lång tid mellan min senaste match och den här på FCR. Så vill vi inte ha det.

Matchen kommer äga rum i samband med organisationens andra besök till Stockholm. Den 25 februari går FCR 15 av stapeln på Quality Hotel Friends i Solna. Dörrarna till galan öppnar 16:00 och biljetter till eventet finns tillgängliga här.

FCR 15: Preliminärt matchkort

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Föregående artikel

Efter kritiken om marknadsföring – Dana White glömmer bort mästarens namn

Nästa artikel

Wolf Fight Promotion 6: Allstars Sevan Madenjian gör proffsdebut

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök