17 June, 2024
Nyheter

Fight Club Rush 18 – Genomgång av matcher, odds och tider

Av

Alexander Clausson

24/11/2023
Andreas Gustafsson 8

–  Oddsen inför Fight Club Rush 18 är i samarbete med Unibet –

Under lördagen smäller det i Västerås. Fight Club Rush levererar ett fullspäckat kort som toppas av en titelmatch i flugvikt.

Fight Club Rush 18 i Västerås

Den Västeråsbaserade organisationen är tillbaka med årets fjärde gala och 2023 års andra gala på hemmaplan i Västerås. Nedan kan läsaren ta del av en presentation av några av kortets fajters.

Jonny Touma möter utmanaren Rohulla Yousefi

Den ursprungliga tanken var att Stockholms Jonny Touma skulle ställas mot Renato Vidovic för flugviktstiteln i galans huvudmatch. Den sistnämnda tvingades dra sig ur på grund av en skada och Rohulla Yousefi har hoppat in som ersättare. Touma är andrarankad i Sveriges MMA-ranking efter UFC:s Amir Albazi och Yousefi är tredjerankad.

Oddsmakarna ser det som en jämn matchning, där Touma kliver in i buren som en knapp favorit till oddsen 1.72 gånger insatsen tillbaka för en rak vinst. Motsvarande odds på Yousofi lyder 2.02 gånger pengarna tillbaka.

Undertecknad misstänker en jämn matchning där båda utövarna håller jämna steg när det kommer till stående striking, men där Touma har en fördel på kanvasen. Får vi inte se ett avslut via submission är det stor chans att den här drabbningen går till ett jämnt domslut.

Jonny Touma på FCR 9

Andreas Gustafsson återvänder efter ”Blodbadet i Västerås”

I den delade huvudmatchen återvänder hemmafavoriten Andreas ”Bane Gustafsson till buren. Han återvänder för första gången sedan sin match mot Toni Lampinen under Fight Club Rush 16. En av de bästa och blodigaste matcherna på svensk mark någonsin. ”Bane” tog hem matchen via ground and pound i drabbningens andra rond. Under karriärens elva matcher har Gustafsson endast gått förlorande ur två. En via delat domslut och en via majoritetsdomslut. Båda i internationella sammanhang. ”Bane” bör betraktad som en av Sveriges vassaste fajters utanför UFC.

Under lördagen ställs han mot internationellt motstånd i form av Österrikes Dominic Schober. Den sistnämnda inledde karriären starkt och hade ett matchfacit på 9-1-0 vid ett tillfälle. Under de senaste åren har han haft det tuffare och står nu med ett totalt matchfacit som lyder 13-10-0. Han kommer dock senast från två raka vinster via domslut.

”Bane” är rättvist favorit till att ta hem segern. Ett rakt vinnarspel på Västeråsfajtern ger 1.35 gånger insatsen tillbaka. Ett motsvarande spel på Schober ger 2.95 gånger pengarna tillbaka. Undertecknad anser att Gustafsson borde vara än ennu större favorit till segern, då han har en fördel i alla sportens discipliner. Han kan ta hem vinsten via knockout eller en submission och Schobers nio senaste förluster har kommit via avslut. Gustafsson, i sin tur, är extremt svåravslutad och ett avslut signerat Schober känns högst otroligt.

Andreas Bane Gustafsson

Övriga odds

Christian Stigenberg (1.93) ställs mot Toni Lampinen (1.78)

Två tuffa fajters. Lampinen (8-6-0) har blivit avslutad i sina två senaste matcher och självförtroende kanske inte är på topp. Stigenberg (4-2-0) har aldrig blivit avslutad och kliver in i buren med en vinst i ryggen. Undertecknad håller den knappa underdogen som favorit till att ha hem segern.

Hecher Sosa (1.52) vs Aaron Robinson (2.38)

En internationell drabbning mellan Spanien och England på svensk mark. Sosa (6-1-) har gått fyra matcher under FCR:s flagg och börjar bli ett bekant namn för de svenska fansen. Han har plockat hem vinster mot duktiga svenska fajter som Bilal Tipsaev och ovannämnda Touma. Han är allround och behärskar både striking och grappling. Engelsmannan Robinson (5-3-0) bör framförallt betraktas som en grappler. Han har haft det tufft mot betydligt lättare motstånd än Sosa och undertecknad misstänker att spanjoren hittar segern innan poängdomarna behöver säga sitt.

Wasi Adeshina (1.33) vs Henrique Madureira (3.05)

Adeshina (5-3-0) inledde karriären lite skakigt med två raka förluster. Sedan dess har han gått 4-1-0 och gav bland annat Sakhi ”Machete” Qambari sin första och hittills enda förlust. Nu möter han Brasiliens Madureira (5-3-0). Även om utövarnas matchfacit ser likvärdiga ut bör man ha i åtanke att Adeshina har ställts mot och besegrat tuffare motstånd. Madureira, i sin tur, har haft det tufft när han mött fajters av lite högre kvalité. Undertecknad anser att oddsmakarna har fått till rimligt odds inför den här fjäderviktsdrabbningen.

Raymond Johansson (1.78) vs Joona Hannula (1.93)

Johansson (1-1-0) tog hem karriärens första vinst under FCR 17 och såg betydligt vassare ut än i sin proffsdebut ett år tidigare. Vinsten kom via knockout i första ronden. Då ställdes han visserligen mot en väldigt tuff fajter i form av Djaba Murtazaliev. Nu möter han Finlands Hannula (2-1-0). Den sistnämnda har hållit till på den regionala scenen och går nu sin första proffsmatch utanför landet. Johanssons självförtroende är på topp och undertecknad ser potential i den hajpade talangen. Ny knockoutvinst på gång?

Ebrima Faal (1.93) vs Brayan Aspegren (1.78)

Faal (2-1-0) kommer senast från en mycket fin knockout mot Nabbe Malki. Dessförinnan hade han inlett sin karriär med två raka förluster via submission. Nu ställs han mot Finlands Aspegren (1-0-0), med meriter i Finlands landslag. Proffsdebuten resulterade i en vinst via rear-naked choke. Om Aspegren väljer att stå och utbyte slag med Faal kommer han troligtvis bli sänkt och avslut. Om han spelare det smart och går aktivt för en tidig nedtagning kan Faal få det tufft. Hur mycket tid har den sistnämnda lagt på att förbättra sin grappling? Den här matchen lär inte gå till domslut. Frågan är om det blir en knockout signerad Faal eller en submission från Aspegrens sida som avslutar fajten.

Fight Club Rush 9 Bur

Sändningsinformation och tider

Galan äger rum på Västerås Arena. Underkortet drar igång 15:00 på på Aftonbladet + och huvudkortet förväntas starta 18:00. Huvudkortet sänds i vanlig ordning exklusivt på UFC Fight Pass.

Fight Club Rush 18: Fullständigt matchkort

Huvudkort

 • Jonny Touma vs Rohulla Yousefi (proffs, titelmatch i flugvikt)
 • Andreas Gustafsson vs Dominic Schober (proffs, weltervikt)
 • Christian Stigenberg vs Toni Lampinen (proffs, weltervikt)
 • Hecher Sosa vs Aaron Robinson (proffs, bantamvikt)
 • Tuomas Grönvall vs Luiz Silva (proffs, bantamvikt)
 • Wasi Adeshina vs Henrique Madureira (proffs, fjädervikt)

Underkort

 • Ebrima Faal vs Brayan Aspegren (proffs, mellanvikt)
 • Safi Husseini vs Abdulaziz Hussein (proffs, bantamvikt)
 • Raymond Johansson vs Joona Hannula (proffs, fjädervikt)
 • Simon Ekbäck vs Okan Yildiz (A-klass, lättvikt)
 • Abdulrahman Amaev vs Houssein Khodr (A-klass, lättvikt)
 • Zakaria Hazara vs. Morad Muyhaddin (A-klass, catchvikt)
 • Khalil Karruri vs Sebastien Keti (A-klass, weltervikt)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök