18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Fight Club Rush 20: Genomgång & speltips inför galan i Västerås

Av

Alexander Clausson

30/05/2024
Fight Club Rush 9 Bur

Under lördagen är det dags för Fight Club Rush 20 på ABB Nord Arena i Västerås. Kolla in Kimuras speltips, matchkort, tider och information om sändning nedan.

Allt inför Fight Club Rush 20 i Västerås

Några av Sveriges största stjärnor, stigande talanger och ”Sveriges starkaste man”. Fight Club Rush 20 har någonting för alla kampsportsfans.

Matchgenomgång och speltips inför den stora galan


Nedan kan läsaren kolla in en kort genomgång, samt speltips inför alla drabbningar under galan som Unibet erbjuder spel på.

Johan Andersson (2.50) vs Tobias Söderberg (1.47)

I den första proffsmatchen för kortet återvänder Johan Andersson (1-1-0). Västeråsfajtern kliver in i buren för första gången sedan 2019. Då besegrade han James Lilley via submission på en gala i Wales. Under lördagen väntar tufft motstånd i form av den tidigare landslagsmannen Tobias Söderberg (1-2-0). Som amatör har den sistnämnda vinster mot farliga namn som Raymond Johansson och Wasi Adeshina. I proffskarriären har han dock inte lyckats återspegla sin potential när det kommer till resultat. Två raka förluster via avslut har det blivit för Mjölbysonen.

I den här matchen kommer aktivitet och ålder spela in. 40-åriga Andersson är åtta år äldre än sin motståndare och kommer möjligtvis kliva in i buren med ringrost. Söderbergs självförtroende är möjligtvis inte på topp, men hans tävlingsvana och allround stil inne i buren kommer vara tillräckligt för att plocka hem segern under lördagens match enligt undertecknad.


Tobias Söderberg vinner matchen – 1.47 gånger insatsen tillbaka.

 

 

Ebrima Faal (1.85) vs Artur Niebrzydokwski (1.85)

Ebrima Faal (1-4-0)  utannonserade sin pensionering från MMA efter sin förlust mot Ričards Ozols under Allstars Fight Night 6. Den förstnämnda stod för ett fint avslut via slag mot Nabbe Malki i den första ronden, men har i sina övriga matcher själv blivit avslutad i rond nummer ett. Faal, som är en duktig striker, skulle fokusera på kickboxning. Men nu är han alltså tillbaka i buren för en ny match. För motståndet står Polens Artur Niebrzydokwski (2-3-0).

Faal är vass när det kommer till stående striking, men har haft det tufft när det kommer till grappling inne i buren. Niebrzydokwski är mer bekväm på marken, samtidigt som även han har färdigheter inom stående striking. Fajtern från Polen har även kickboxningsmatcher på sitt record. Undertecknad ser, likt oddsmakarena, den här matchningen som en jämn sådan. Dock är jag alltid vaksam när fajters en gång har valt att lämna sporten. Vid en återkomst till buren, som i det här fallet, ifrågasätter jag om passionen och viljan som krävs för att fortsätta verkligen finns där. Om jag måste välja en vinnare lutar det åt Niebryzdowski. Faal ska dock inte räknas bort helt och hållet.


Artur Niebrzydokwski vinner matchen – 1.85 gånger pengarna tillbaka.

Maiju Suotama (1.47) vs Millie Eriksson (2.50)

En erfaren veteran i form av Maiju Suotama (8-7-0) mot en hajpad talang i form av Millie Eriksson (0-0-0). Suotama har sysslat med professionell MMA sedan 2009. Hon gick 8-3, sett till hennes elva första matcher. Två av hennes förluster kom Aisling Daly och Miesha Tate. Den senare skulle komma att bli UFC-mästarinna i organisationens bantamviktsklass. Finskans fyra senaste matcher har dock resulterar i förluster. Hon har dock inte ställts mot några duvungar. Två av dessa motståndare befinner sig för tillfället i UFC och en tredje fajtas under PFL MMA:s flagg. Suotama har nu hunnit fylla 38 år.

Eriksson är färsk på proffsscenen, men absolut inte färsk som fajter. Hon har bärgat hem en guldmedalj på IMMAF:s World Cup och även ett silver under IMMAF:s VM. Hon har även tagit hem en vinst via delat domslut mot den dubbla VM-guldmedaljören Nina Nikolija Milosevic. Eriksson är 24 år fyllda.


Trots att Suotama har en del förluster under de senaste åren blir hon sällan överkörd av sina motståndare. Motståndare som dessutom hör hemma i världens största MMA-organisationer. Eriksson är ett framtidsnamn, men är hon redo för en motståndare av Suotamas kaliber? Undertecknad ser en tre ronders match framför sig som kommer resultera i ett domslut.

Om man siktar efter en underdog som kan skrälla på kortet är hemmafajtern Eriksson ett alternativ att kika närmare på.

Millie Eriksson vinner matchen – 2.50 gånger insatsen tillbaka.

Theodor Berggren (1.33) vs Kristjan Toniste (3.05)


Fanfavoriten Theodor Berggren (4-1-0), eller ”Simba”, är tillbaka i buren. Den 24-åriga fajtern från Umeå jagar i regel efter avslut och lyckas allt som ofta besegra sina byten innan poängdomarna behöver involveras. På fem proffsmatcher har det blivit fyra avslut i den första ronden. Karriärens, hittills, enda förlust kom via domslut mot Christian Stigenberg. Simba kan avsluta matchen både stående och på kanvasen. Under lördagen står Estlands Kristjan Tonistey (1-0-0). Den sistnämnda har skördat framgång som landslagsman och genomförde sin proffsdebut på en regional gala i hemlandet tidigare i år. Då hittade han avslutet via en submission. Generellt är Tonistey dock en domslutsfajter, men den här drabbningen kommer inte gå till domslut. Estländaren har tagit sig vatten över huvudet och helgens drabbning kommer bli för mycket och för snabbt för Tonistey. Undertecknad misstänker ännu ett avslut i första ronden för Berggren.

Theodor Berggren vinner matchen – 1.33 gånger insatsen tillbaka.

Abdurakhman Nasrutdinov (1.63) vs Giorgi Liparteliani (2.15)

Sveriges Abdurakhman Nasrutdinov (2-1-0) mot Georgiens Giorgi Liparteliani (1-2-0). Nasrutdinov är en stor talang med en stor avslutningsförmåga. Karriärens, hittils, enda förlust kom något oväntat mot Finlands Hama Dara. Övriga motståndare har avslutats på ett bekvämt vis. Undertecknad har inte hittat något material från Lipartelianis matcher, men karriärens enstaka vinst kom via att georgierns motståndare bröt sin hand.


Utan att säga för mycket angående Lipartelianis förmågor inne i buren är Nasrutdinov definitivt ett namn att hålla koll på inför framtiden.

Safiullah Husseini (1.69) vs Fadi Farag (1.82)

Man ska inte låta sig luras av Safiullah Husseinis matchfacit på 3-2-0. Karriärens förluster har kommit mot svenska toppnamn i form av Jonny Touma och Amir Malekpour. Hade Husseini inte accepterat matcher mot så pass tufft motstånd hade han fortfarande kunnat vara en obesegrad fajter. Att agera som en krigare som inte ryggar tillbaka för tufft motstånd kännetecknar dock Husseinis stil inne i buren. Under lördagen kommer en, relativ, nykomling på den professionella scenen stå. Fadi Farag (1-0-0) genomförde sin professionella debut tidigare i år. Under Battle of Botnia 9 tog han hem segern över Ahmed Elnady via en rear-naked choke i drabbningens andra rond.

I samband med den ovannämnda matchen tror undertecknad att erfarenhet kommer vara en stor faktor. Husseini har större erfarenhet av tufft motstånd vilket kan komma att bli avgörande i fajten. Om det blir för tufft för Husseini stående kan han ta ner fajten till kanvasen och ta hem ronder med hjälp av sin brottning.


Safiullah Husseini vinner matchen – 1.69 gånger insatsen tillbaka.

Zoran Milic (1.23) vs Nika Kalandze (3.85)

Hemmafavoriten Zoran Milic (3-2-0) återvänder till buren för första gången på ett år. Milic har tagit organisationens bälteshållare Touma till ett delat domslut. Senast kommer Västeråsfajtern från en domslutsförlust mot Rohullah Yousofi. Under Fight Club Rush 20 kommer dock en georgier stå för motståndet. Nika Kalandze (3-4-0) har åkt på tre raka förluster. Varav den senaste kom via KO på 73 sekunder. Kalandze har aldrig mött någon av Milics kaliber tidigare.

Oddsmakarna håller Milic som storfavorit till att ta hem segern och undertecknad håller med.


Zoran Millic tar hem segern 1.23 gånger insatsen tillbaka.

Baysangur Makaev (1.60) vs Walter Häkkinen (2.20)

Sverige mot Finland i den här matchen. Baysangur Makaev (4-1-0) har gått från klarhet till klarhet sedan karriärens inledande förlust mot Samuel Bark. Fyra raka vinster har det blivit för 24-åringen sedan dess. Makaev har gjort sig känd för riktigt vass grappling, men visade även upp goda kunskaper kring stående striking i samband med sin senaste match. Då kom även avslutet via en kroppsspark och slag i drabbningens andra rond. Under lördagens gala i Västerås kommer den obesegrade finländaren Walteri Häkkinen (4-0-0) stå för motståndet. Fyra vinster har det blivit för 30-åringen, varav de första tre kom via avslut. Senast kommer finländaren från en domslutsvinst över Raymond Johansson.

Undertecknad ger Makaev en fördel både när det kommer till grappling och stående striking. Makaev är seg och duktig på att plocka hem ronder. Kommer vi få bevittna Häkkinens första professionella förlust på ABB Arena Nord?


Baysanguwr Makaev vinner fajten – 1.60 gånger pengarna tillbaka.

Alexander Lööf (1.45) Andrey Tyschenko (2.55)

Cage Warriors Alexander Lööf (5-1-0) har fått tillåtelse att återvända till hemmaplan för att visa upp sina kunskaper under FCR:s stora jubileumsgala. Med vacker, teknisk och kraftfull striking har han fångat de svenska MMA-fansens intresse. Senast kommer han från en av det föregående årets bästa matcher i Cage Warriors. Efter närmare tre ronder av hårt krig mot den obesegrade engelsmannen Luke Riley (9-0-0), föll Lööf till sist slag. Resultatet markerade Lööfs första förlust efter fem raka vinster. Ukrainas Andrey Tyshchenko (6-2-0 1 no conest) har förhoppningar om att första Lööfs hemvändarfest. Tyshchenko huserar också i Cage Warriors till vardags och ukrainaren har gått 1-0-0 (1 no contest) i organisationen.

Lööf har en fördel när det kommer till striking i samband med lördagens match. Även fast även Tyshchenko vet hur man står och vevar. Den sistnämnda styrka ligger dock i grappling. Den sistnämnda misstänker att vi kommer bjudas på en en del striking i den första ronden, men att Tyshchenko kommer försöka ta ner fajten till kanvasen när han märker hur hårt Lööf slår. Jag misstänker att båda utövarna är för hårda för att låta sig avslutas och att Lööf kommer lyckas kriga sig till en seger via domslut.


Alexander Lööf vinner matchen – 1.45 gånger insatsen tillbaka.

Jonny Touma (1.35) vs Rohulla Yousofi (2.95)

En returmatch väntar när den regerande flugviktmästaren Jonny Touma (6-2-0) tar sig an utmanaren Rohulla Yousofi (4-3-0). De båda utövarna mötte varandra så sent som under Fight Club Rush 18. Även då stod organisationens flugviktbälte på spel. Touma tog hem segern via domslut då. Yousofi accepterade matchen med kort notis och hade ingen ordentligt fight camp bakom sig. Efter en seger över Renato Vidovic anser nu organisationen att Yousofi har gjort sig förtjänt av en returmatch. Den här gången med god tid att förbereda sig inför fajten.

Yousofi är en svåravslutad krigare, men undertecknad håller Touma som den bättre fajtern. Ståendes kan utövarna hålla jämna steg med varandra. Touma har dock en fördel när det kommer till kamp på kanvasen. Inför utövarnas första match hade undertecknad Touma som vinnare via antingen submission eller domslut. Jag håller fast vid detta tips inför returmötet.


Jonny Touma vinner matchen – 1.35 gånger insatsen tillbaka.

Tobias Harila (1.45) vs Levan Kirtadze (2.55)

En av Sveriges främsta och mest underhållande fajters återvänder till hemmaplan för en huvudmatch i samband med Fight Club Rush 20. Tobias Harila (12-4-0) huserar till vardags i Cage Warriors, där han har gått 4-3-0. I samband med sin senaste fajt i organisationen gick han huvudmatch mot Tyskland James Hendin. Då bröt Harila sin arm i drabbningens tredje rond. Få fajters i Europa har mer krut i nävarna än Harila och han är även tekniskt skicklig när det kommer till att hitta luckor som kan avsluta sina motståndare. Att elva av karriärens tolv vinster har kommit via slag är ett bevis på detta.

Under årets stora jubileumsgala kommer Georgiens Levan Kirtadze (13-3-0 1 NC) stå. Den sistnämnda har mestadels hållit till på den regionala scenen i Georgien, men han har även gått matcher i länder som Spanien och Polen. Likt Harila är han en stående fajter och han har inte tillräckligt vass brottning för att lyckas neutralisera Harila striking. Om vi tittar närmare på hans tidigare motstånd har Kirtadze inte heller ställts mot någon av Harila kvalité och erfarenhet. Undertecknad misstänker ett resultat i huvudmatchen som kommer falla Västeråspubliken i smaken. KO nummer tolv på gång?


Tobias Harila vinner matchen – 1.45 gånger insatsen tillbaka.

Tider och information om sändning

För första gången kommer den Västeråsbaserade organisationen anordna ett event på ishockeyarenan ABB Arena Nord. Dörrarna öppnar 14:30 och den första matchen på underkortet drar igång 15:00. Den första matchen på huvudkortet förväntas dra igång 18:40.

Underkortet sända på FCR MMA TV och huvudkortet går som vanligt av stapeln på UFC Fight Pass.


Här kan läsaren köpa biljetter inför eventet.

Fight Club Rush 20: Fullständigt matchkort

Huvudkort (Live på UFC Fight Pass)

 • Tobias Harila (1.45) vs Levan Kirtadze (2.55)
 • Jonny Touma (1.35) vs Rohulla Yousofi (2.95)
 • Alexander Lööf (1.45) Andrey Tyschenko (2.55)
 • Baysangur Makaev (1.60) vs Walter Häkkinen (2.20)
 • Zoran Milic (1.23) vs Nika Kalandze (3.85)
 • Safiullah Husseini (1.69) vs Fadi Farag (1.82)
 • Abdurakhman Nasrutdinov (1.63) vs Giorgi Liparteliani (2.15)


Underkort (Live på www.fcrmma.tv)

 • Theodor Berggren (1.33) vs Kristjan Toniste (3.05)
 • Maiju Suotama (1.47) vs Millie Eriksson (2.50)
 • Ebrima Faal (1.85) vs Artur Niebrzydokwski (1.85)
 • Johan Andersson (2.50) vs Tobias Söderberg (1.47)
 • Andreas Ståhlberg vs. Aldin Reiz (A-klass)
 • Sebastian Keti vs Abdulrahman Amaev (A-klass)
 • Randy Fungula vs William Swärd (A-klass)

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search