Fightingfilosofi: Omar Bouiche – del 1

Omar Bouiche 11

Sällan uppmärksammade, men ofta kritiserade. I den här artikelserien ställer Kimura coacherna i rampljuset. Denna gång möter vi Omar Bouiche på Pancrase Gym, huvudtränare åt toppfighters som Zebaztian Kadestam, Nico Musoke, Karl Albrektsson, Oliver Enkamp och många fler.

En livstid av fighting

Det är en vanlig förmiddag när jag besöker Pancrase Gym i centrala Stockholm. Lokalen är tom sånär som på One FC-fightern Zebaztian Kadestam, som värmer upp med att hoppa rep. Snart dyker andra upp, däribland Omar Bouiche. Grundaren och ägaren av Pancrase Gym håller passet för den avancerade gruppen idag. Slagkombinationer är dagens tema, och utgör större delen av uppvärmningen såväl som resten av passet. Gradvis byggs tempot och intensiteten upp i lokalen. Allt ackompanjeras av livlig hip hop som hörs från högtalarna. Hela tiden rör sig Omar runt omkring mellan övningsparen och instruerar. Visar på detaljer. Diskuterar hur tyngden placeras över foten när man kliver ut för att slå vänsterkroken i serien.

Efter passet sätter vi oss i ena hörnan på mattorna, en naturlig miljö för Omar. Nyss fyllda 50 år gammal (jag passar på att gratulera i efterskott) har han en livstid av kampsport och fighting bakom sig. Det började med judo som 8-åring. Därifrån spreds sig intresset till allt fler stilar, till en början många av de tradtionella kampkonsterna. Wing Chun, taekwondo och karate som exempel på dessa. Tillhörande den generationen som växte upp med Bruce Lee-filmer, kom Omar snabbt att bli intresserad av hela konceptet med MMA och fri kamp. Flitig läsning av Tao of Jeet Kune Do varvades med träning av fler stilar att väva in i repertoaren, såsom boxning och brottning.

Det är redan uppenbart att det man sett av Omar under träningspasset reflekterar någon med en besatthet av detaljer. Samtidigt finns där också ett helhetsperspektiv. Ett perspektiv som hela tiden byggts ut för att få in mer i blickfånget. Några riktiga ”Wow!”-upplevelser som vidgat vyerna kampsportsmässigt berättar han gärna om. Först var det övergången från taekwondo till boxning, där rytmen var helt annorlunda, slagserierna mer koncentrerade kring volym.
–  Det går så snabbt i amatörboxning. Jag har gjort ett par amatörmatcher och det bara smäller! Tempot är helt galet, och det var något jag aldrig varit med om tidigare, säger han och ler.
En annan upplevelse som är kul och minnesvärd i efterhand, men betydligt obehagligare vid tillfället, var att bli nacksvingad av Martin Lidberg för första gången.
–  Det var en mardrömsupplevelse med den kraften man kände!

När vi sedan diskuterar hans karriär som framgångsrik fighter och övergången till klubbägare och instruktör har Omar den här tonen som får det att låta ungefär som att allt ”bara hände”. Drömmen om att finna den ultimata kampkonsten tog honom till USA, där han började träna med Bas Rutten och Erik Paulson. Strax därefter fick han också erbjudanden om att slåss i Japan när organisationen Pancrase ringde. Då fanns ingen tvekan, Asien hade hela tiden varit drömmen. Året var då 1996, när Omar hemma i Stockholm öppnade en liten klubb för att ”ha några att träna med” i förberedelse för hans matcher. Givetvis fick den namnet Pancrase Gym, som än idag återstår.

Omar Bouiche 1

Mycket har hänt nu på de dryga 20 år som klubben existerat. Idag har klubben ett flertal proffs. Omar har svårt att sätta en siffra på exakt hur många de är, men säger tio-tolv stycken med en frågande ton.
–  UFC, One FC, Rizin, vi har fighters i alla stora organisationer. Ja, förutom Bellator då. Vi får väl ringa dem, säger Omar och skrattar lite.

Alla instruktörerna på Pancrase är upptränade av Omar, och följer en röd tråd av tekniker som etablerats. Just det är något som utmärker Omar och Pancrase Gym, menar han. På Pancrase är utgångspunkten alltid MMA. Visst kan man träna brottning, sanshou och snart även BJJ på klubben, men allting är riktat mot ett helhetssystem. Alla instruktörerna är MMA-instruktörer i första hand. Det är ett högst medvetet val av Omar att ha det så, han har sett många exempel på klubbar där inte alls samma röda tråd finns. Där man kan ha en boxningstränare, en thaiboxningstränare och en brottningstränare med helt olika idéer om tekniker. Utan en grundstruktur blir fighters ofta splittrade, och kan få stora luckor i sitt game, menar han på.
–  Jag gillar de gymmen som exempelvis Tristar, som har ren MMA. När de gör BJJ så är det inriktat för MMA, som ett komplement. Så är det här.

Det är alltså ingen hemlighet att MMA har varit Omars livs kall. Först som fighter, och nu som instruktör. Den sistsnämnda rollen gör han enligt sig själv bäst i Sverige, när jag frågar honom. Han påpekar snabbt att det finns ett namn i den svenska kampsportsvärlden vars MMA-instruerande imponerar: Jocke Engberg, i Göteborg.
–  Han är jätteduktig och vi har haft många givande diskussioner. Visst har vi olika sätt att se på vissa saker, men jag beundrar honom som tränare.
I övrigt ser Omar mycket splittring och separation av disciplinerna.
–  Folk är duktiga på att instruera i thaiboxning och så, men kanske inte riktigt kan lära ut konceptet MMA. Det särskiljer nog mig från många.

Det är svårt att förneka Omars framgångar som instruktör och coach. Utöver hur hans fighters presterat, så syns framgångarna även i tillväxten som Pancrase Gym har upplevt. Antalet medlemmar har med tiden blivit allt större. Ganska snabbt växte de ur den första lokalen i Birkastan, och nu har de blivit så många att ytterligare ett lokalbyte är aktuellt. En uppgradering till en större lokal ser Omar som en av framgångsnycklarna i den närmsta framtiden, tillsammans med en lite mer affärsorienterad approach.
–  Att utöka skalan på klubben lite och kommersialisera Pancrase mer gör att business kommer bli smidigare. Men återigen handlar det om en balans. Vi vill ändå behålla en sorts familjekänsla här, så vi kan väl säga att en mellanstor klubb är vad jag vill ha, säger Omar och gör det tydligt att hans livslånga fascination av kampsport inte bara gjort honom till fighter och instruktör, utan numera också en entreprenör.

Omar Bouiche 8

En sport i utveckling

Med mer än två decenniers erfarenhet som MMA-coach har Omar sett mycket hända, inte minst med sporten i sin helhet. När han började fanns det inte på kartan att det ens skulle komma att visas på tv. Med framgångarna hos framför allt Alexander Gustafsson har allt fler svenskar introducerats till sporten. Riktigt hur mainstream MMA kan komma att bli i Sverige är Omar fortfarande osäker på, men han ser tecken på att det börjar bli en stor sport.
–  Det är mycket kläder, produkter och saker omkring som marknadsförs. UFC har varit särskilt bra på den kommersiella biten, man ser ju folk som inte ens tränar kampsport gå omkring i såna t-shirts!

Det är inte bara allmänhetens syn på MMA som förändrats med tiden. Även perspektiven på hur atleterna bäst tränar och förbättrar sina förmågor varieras och utvecklas. Omar minns med fasa hur träningsupplägget kunde vara på 80- och 90-talet – i stort sett fullt slagsmål. Hård sparring så ofta som möjligt, med tanken om att det skulle fostra tuffhet. Omar har dock aldrig köpt den principen, och kallar sig ”allergisk mot hård sparring”. Även om man bortser från faktumet att slag mot huvudet aldrig kan vara hälsosamt, så menar han att man knappast blir tuffare av att ta smällar. Om något har han sett prov på motsatsen: killar som är hårda under träning, men under match inte alls kan skrämma och agera översittare mot motståndaren.

–  Ytterligare ett problem är träningsvolymen. Sparras vi hårt kanske vi får iväg fem slag på tre minuter eftersom vi spänner oss. Är vi mer rytmiska och lätta kan vi få ett helt annat antal repetitioner av tekniker, och det är det du behöver för att kunna känna igen mönstren under match.
Han förtydligar däremot och säger att de sparras hårt mot kroppen och brottas med full intensitet, men mot huvudet blir det bara pet.

Stort fokus på hård sparring och fysträning kan alltså till och med vittna om dålig teknik, menar Omar. Han har spenderat tid på boxnings- och thaiboxningsklubbar av riktigt hög nivå. Där handlar det i första hand om att öva rytm och känsla i kombinationerna.
–  Kubanska boxningslandslaget kör aldrig hård sparring, inte ryssarna heller. De har många av världens främsta boxare! Om de bara kör situationsbaserad, lättare sparring, och fortfarande framgångrikt kan tävla på den nivån så kan alla det, har han dragit som slutsats.

Omar Bouiche 9

Även om hård sparring alltså inte är populärt på Pancrase, ser Omar ändå ett vanligt återkommande problem i att fighters tar onödiga smällar också under match. Avståndshantering är en underutvecklad aspekt i dagens MMA även på den högsta nivån, menar han.
–  Fighters står ofta lite för nära varandra. Många har bakgrund i boxning och thaiboxning, där avstånden är ganska korta, och handskarna är tjocka. I taekwondo och karate är avståndet längre. Slagserierna är snabbare och det är mer rörelser ”in-ut”. Samma system för distans fungerar jättebra också i MMA, säger Omar och hänvisar till McGregor och Machida som innovatörer på det området.

Det finns många saker som på större skala påverkar hur fighters beter sig under match och träning. Allt handlar knappast om hur attityden till hård sparring är och hur starka influenser som finns från traditionella kampkonster. En ibland något bortglömd parameter är den moderna MMA:n regelverk. När jag frågar Omar om vilken regel eller standard han hade ändrat, har han ett snabbt svar:
–  Jag skulle vilja tillåta upkicks. Det är på sätt och vis en idiotisk regel att man inte får sparka underifrån i guard! Ovanifrån får man använda armbågar med tyngdlagen helt på sin sida, men underifrån är det enda likvärdiga vapnet förbjudet.

Med tillåtandet av upkicks menar han att guard-spelet skulle bli mycket bättre och mer dynamiskt. Från topposition skulle fighters behöva vara långt mer strategiska i hur och när de slår, om risken för att få en häl i ansiktet hela tiden finns där.
–  Guard-spelet skulle förändras helt. Man skulle se mycket fler trianglar och armlås, och dessutom färre skador. Visst att vi skulle se några fler knockouts till följd av sparkar, men å andra sidan skulle majoriteten av alla skärsår från armbågar försvinna.

Jag får snabbt uppfattningen om att Omar har stenkoll när det kommer till sportens tekniska utveckling. Han ser sig som en nörd som kan spendera en hel dag med att kolla på matcher för att studera tekniker och trender i buren. När det kommer till att följa trender utanför buren är han däremot sämre, erkänner han. Vi pratar om den växande betydelsen för fighters att ta ansvar för sin marknadsföring. Hur proffsen måste bygga och utveckla de varumärken som deras namn utgör. Omar konstaterar lite besviket att han är dålig när det kommer till att hålla sig uppdaterad och synlig på sociala medier. Jag pitchar skämtsamt idén att Pancrase skulle ha en timmes obligatorisk Instagram-tid efter träningspasset. Övning av tekniker innanför såväl som utanför buren i syfte att bli en mer attraktiv fighter. Inga grepp otillåtna för att bli framgångsrik i showbusiness. Omar skrattar avvisande åt förslaget, men kommenterar slutligen:
–  Du måste vara intressant och kunna sälja biljetter. Det är vad det handlar om. Promotions ger inte dig pengar för att de ser det som en kul grej. I slutändan betalar de dig hundra tusen för att du kan dra in det dubbla i biljettförsäljning.

Omar Bouiche 2

I den andra delen av serien diskuterar vi matchförberedelser och minnesvärda händelser i samband med fighter. Omar får där också tillfälle att fundera på hans moraliska ansvar som ledare och instruktör, såväl som vad han hade tagit sig till om han skulle bli totalförlamad från nacken och nedåt.

0
Dana Sad
Dana Happy
anthony pettis vs nate diaz ufc staredown

Anthony Pettis utmanar Nate Diaz – skickar en hälsning ”#fuckthediazbrothers ”

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis visade upp gamla mästartakter under UFC 226 när han besegrade Michael Chiesa via submission i den andra ronden. Den välbehövliga vinsten var Pettis första avslut i lättvikten sedan 2014. Nu siktar den 31-årige amerikanen mot att få till en match mot en gammal ”fiende”, Nate Diaz.

I ett Twitter-inlägg utmanar han Nate samtidigt som han skriver #fuckthediazbrothers.

Pettis har haft en dispyt med både Nate och Nick Diaz sträcker sig tillbaks till 2013, där Nick och Pettis ska ha hamnat i bråk på UFC 167. Sedan dess har Pettis och bröderna bråkat via sociala medier. Både Pettis och Nate har vid flera tillfällen sagt att de vill möta varandra. Senast ryktades det att de båda skulle mötas vid UFC 196, men Nate mötte istället Conor McGregor på den galan. En match som Nate vann via submission i den andra ronden. McGregor tog dock revansch för den förlusten senare samma år på UFC 202, där irländaren tog hem en domslutsseger.

Nate har inte gått match sedan den förlusten, men har ryktats att vara tillbaka till oktagonen vid flertal tillfällen under den gångna året. Det ryktades bland annat att han skulle gå match på UFC 227 där han skulle möta Georges St. Pierre.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 228: Nicco Montaño ryktas möta Valentina Shevchenko

Det verkar som om Nicco Montaños första titelförsvar har ett preliminärt datum.

ESPNs Ariel Helwani rapporterade att om allt går som det ska kommer UFCs flugviktsmästarinna Nicco Montaño möta den nummer 1 rankade Valentina Shevchenko på UFC 228. Även om inget är officiellt så ska en av damerna ha skrivit på kontraktet.

Montaño har länge varit tänkt att möta Shevchenko som första titelförsvar, men skador har tvingat UFC att skjuta upp den potentiella matchen och nu kanske den äntligen blir av.

Montaño gick till final i The Ultimate Fighter 26 tillsammans med Roxanne Modafferi förra december. Montano vann matchen och bältet i flugvikt på enhälligt domslut vilket också var Montaño officiella UFC debut.

Shevchenko har gått ned en viktklass tidigare i år och slog ut nykomlingen Priscila Cachoeira i en ensidig match som blivit kritiserad både för sent domarstopp och för att det var en rejäl missmatchning.

”Bullet” anses vara en stor favorit mot Montaño bara på erfarenhet då hon slagits om titeln i bantamvikt mot Amanda Nunes där hon förlorade en jämn match på domslut.

Det är osäkert om Montaño vs. Shevchenko blir huvudmatch, men det vi vet är att UFC 228 går den 8:e september i Dallas. Matchkortet i nuläget är inte officiellt, men det pratas om att dessa matcher ska gå på kortet.

Nicco Montaño vs. Valentina Shevchenko
Yair Rodriguez vs. Zabit Magomedsharipov
Jimmie Rivera vs. John Dodson
Karolina Kowalkiewicz vs. Jessica Andrade

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se highlights från Bellator 202

Det var mycket MMA i helgen. Förutom UFC Boise körde Bellator hela två galor. Bellator 203 gick i Rom, Italien och Bellator 202 i Oklahoma, USA. Lägg då till VM-slutspelet i fotboll plus bra väder så har tiden kanske inte räckt till att se all MMA. Här finns i alla fall godbitarna från Bellator 202 för de som vill spara lite tid, men ändå hålla sig uppdaterade med vad som hänt på Bellator-fronten.

I huvudmatchen på kortet försvarade Julia Budd sin fjäderviktstiteln mot Talita Nogueira. Matchbilden var dominans från fjäderviktsmästarinnan som i tredje ronden kunde ta ut sin utmanare på TKO. Budd gick därmed från buren med bältet fortfarande kring midjan och ett obefläckat record i Bellator.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Cyborg i oktagonen

Cris Cyborg tror att matchen mot Amanda Nunes blir hennes sista i UFC

UFCs fjädervikts mästarinna Cris Cyborg hoppades att hennes superfight med bantavikts mästarinnan Amanda Nunes skulle gå på UFC 228 i september. Nunes tackade nej till det datumet och nu siktar UFC på december istället på UFC 232.

Detta har gjort Cyborg aningen irriterade då hon inte gått match sen mars (där hon tog ut Yana Kunitskaya i första ronden på UFC 222) och vill inte behöva vänta ända till december för att gå match igen.

Cyborg sa till det brasilianska Combate News (översatt av MMAjunkie):

“Friday, last week, I talked to the UFC, and I said I wanted to fight, that I’m ready to fight,”

“I’ve been training, ready, and I want to fight. They offered me September, the 8th, in Dallas, to fight Amanda. I said that’s fine. I’ll fight. I’ve been training. I’m ready. A champion has to be ready all the time.

“Then on Monday they said [she] didn’t accept Sept. 8. Then I said I wanted to fight anyway. I want to fight. I don’t want to be idle. And then Amanda sent the picture, saying she accepted the fight on Dec. 29.”

“It’s the same as someone arriving at your house, knocking at your door and asking you to throw down, and then they say, ‘Wait, I need one year to prepare,’”

Cyborg fortsätter med att ta upp att det faktiskt var Nunes som utmanade henne först.

“When you do that, you have to be ready for when the fight happens. But then to need six months to prepare, one year? I think it’s disrespectful toward me, to wait one year for a person to be ready. I have no problem with fighting Amanda on Dec. 29. She wants time to be ready. But I believe I could fight before that, not wait all this time. Especially because we get paid when we fight.

“I don’t think it’s right for the girls in Amanda’s division to wait one year to fight. I know that Ketlen Vieira, she deserves to fight for the belt. So if [Nunes] needs all this time to move up a weight class, heal her leg, whatever time she needs, then she should vacate the belt and do an interim belt so Vieira has her shot at the belt.”

Enligt Cyborg är detta ännu ett exempel på att UFC inte ger damernas fjäderviktsdivision den uppmärksamhet som behövs och tar upp nästkommande säsong av TUF som ett annat exempel.

“They did the [TUF 28] house, and they cut all the girls at 145,”

“They only signed up the girls who can make 135 pounds. Holly Holm says she doesn’t want to fight now. Pam Sorenson tried out for ‘TUF,’ but she didn’t make it. They didn’t put her through I think because she doesn’t make 135. There’s Cindy Dandois, who also beat Megan Anderson.

“There’s Ediane Gomes, who sends me messages challenging me all the time. [She’s] also in my division. There are girls who can fight. There are girls in my division. But they don’t want it. They want that fight with Amanda. But I don’t think it’s fair to wait 10 months, one year for this fight to happen.”

Av allt att döma börjar Cyborg vara less på UFC och hur hennes karriär hanteras inom organisationen. I mars tar hennes kontrakt slut och det verkar som hon inte har några planer på att skriva ett nytt för UFC.

“I believe [Nunes] will be my last fight in the UFC,”

“My contract goes until March, and with me waiting to fight in December, I think it will be the last one people will see me fight.”

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Yoel skrattar på konferens

Yoel Romero till ”DC”: No be scared

UFCs nya ”Champ Champ” Daniel Cormier har nyligen uttryckt att han inte har något som helst intresse av att försvara sitt bälte i lätt tungvikt mot Yoel Romero trots att han blivit utmanad av den storväxte kubanen tidigare i veckan.

”The Soldier of God” verkar dock inte ta ett nej för ett nej och fortsätter att häckla Cormier på twitter. Han tar bland annat upp sin vinst över Luke Rockhold som tränar med Cormier, den så kallade ”towel gate”, men även Cormiers ålder.

Ni kan läsa här nedan vad Romero skrivit på twitter.

Yoel Romero förlorade nu senast mot Robert Whittaker och innan dess vann han not Luke Rockhold. Dessa matcher var tänkt att vara om titeln men kubanen missade vikten i båda två och nu planer Romero att gå upp en viktklass och testa musklerna där.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregor i Ryssland – hyllar Vladimir Putin

Idag äger VM-finalen i fotboll mellan Frankrike och Kroatien rum i den ryska arenan Luzhniki Stadium i Moskva. På plats hittar vi inga mindre än den före detta dubbelmästaren Conor McGregor och hans rival, den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Det ryktas nu att ett möte kan bli av mellan de två i denna arenan.

Men, McGregor hyllade även den ryske presidenten Vladimir Putin som han blivit inbjuden till att träffa, vilket han har fått mycket stark kritik för.

McGregors möte med Putin har väckt en del blandade reaktioner från fansen, då han bland annat kallade den ryske presidenten ‘en av de största ledarna under våran tid’.

Vad tycker ni om McGregors uttalande?

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Paulo Costa vill möta Chris Weidman – går med på att möta Israel Adesanya

Mellanviktaren Paulo Costa (12-0 MMA, 4-0 UFC) är på uppgång i UFC just efter sin seger mot Uriah Hall (13-9 MMA, 6-7 UFC) under UFC 226 och har berättat att han nu önskar att möta den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman (14-3 MMA, 10-3 UFC). Det ser dock ut som att Costa kan få möta en annan prospekt, nämligen den obesegrade Israel Adesanya  (14-0 MMA, 3-0 UFC).

Costa fick sin fjärde raka vinst i UFC när han segrade mot Hall via TKO i andra ronden. Innan detta segrade Adesanya mot Brad Tavares via ett enhälligt domslut under TUF 27 Finale.

Det här hade Costa att säga via MMAJunkie:

The first time I heard his name was on Friday when he fought. People asked me about this fight, and I said I don’t know this guy. But if the people want this fight, let’s make this fight.

But my priority is Chris Weidman. He’s a former champion, he’s very famous in the world, and he’s higher ranked. But I’m a fighter, and the UFC decides. (UFC President) Dana White decides. I’m here to make the biggest and the greatest fights. So if he wants it and everybody wants it, I’ll fight Israel.

Enligt Adesanya vill UFC:s VD Dana White inte see honom möta Costa riktigt än. Costa känner att denna matchningen skulle bli enklare än ett möte med Weidman.

I think Israel is more easy to fight than Chris Weidman. like the hard fights. Israel, I saw some of his highlights yesterday, and I think he doesn’t have good grappling. He’s more of a standup fighter, so I think it’s easier than Chris Weidman.

Vilka skulle ni vilja se möta varandra?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

UFC 229: Korean Zombie möter Frankie Edgar

En fjäderviktsmatchning planeras för UFC 229 i oktober, där Chan Sung Jung möter Frankie Edgar.

‘Korean Zombie’ var borta från MMA under ca 3 års tid efter förlusten mot den då dåvarande mästaren Jose Aldo. Han hade innan detta 3 raka vinster i ryggen. Sedan återvände Jung i februari 2017 under UFC Fight Night 104, där han mötte och segrade mot Dennis Bermudez via en knockout i första ronden. Han har nu ett record på 14 vinster och 4 förluster.

Edgar hade 5 raka vinster i ryggen innan han mötte Aldo under UFC 200 och förlorade via ett enhälligt domslut. Han tog sedan igen detta med två raka vinster mot Jeremy Stephens via ett enhälligt domslut och Yair Rodriguez via en TKO.

Edgar förlorade sedan mot Brian Ortega via knockout för första gången i sin karriär och mötte senast Cub Swanson under Fight Night 128, där han segrade via ett enhälligt domslut. Edgar har nu ett record på 23 vinster och 6 förluster.

UFC 229 äger rum i Las Vegas den 6 oktober.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se Andrey Koreshkov spekakulära avslut från Bellator 203

Det var inte bara UFC som gick i helgen utan även Bellator 203 gick av stapeln i Rom, Italien och bjöd på en del intressanta matcher. Det som sticker ut så här spontant var Andrey Koreshkov avslut av Vaso Bakocevic. Koreskov lyckas i mitten av första ronden träffa med en snurrspark i kroppen som får Bakocevic att kura ihop sig i luften och flyga rak in i burväggen för att sedan leda till att matchen stoppas. Det är i alla fall ingen tvekan om att Andrey Koreshkov vill ha en plats i Bellators Weltervikts Grand Prix och med det där avslutet höjer det hans aktier rejält. Ni kan se avslutet här ovan

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
daniel cormier två ufc bälten

Daniel Cormier visar upp sin bältesamling

Daniel ”DC” Cormiers största vinst i hela hans karriär var nog (och kommer vara) hans vinst över Stipe Miocic på UFC 226 när han knockade tungviktsmästaren och själv knep bältet.

Cormier befinner sig nu med vinsten tillsammans med namn som Randy Couture, BJ Penn, Conor McGregor och Georges St-Pierre, i en liten grupp där medlemmarna haft bälten i två olika viktklasser. Cormier kan dock skryta tillsammans med McGregor om att hålla två titlar samtidigt, vilket resten av gänget inte kan.

Daniel visade nu senast upp via twitter sin samling av bälten och det går inte att neka till att den är imponerande. Förutom UFC-bältena kan vi även skymta Strikeforce HW GP-bältet. Det är ingen tvekan om att Cormier har en plats bland de största i MMAs historia.

Vad som kommer här näst för den nya ”champ champ” är lite oklart med Cormier vill fortsätta vara aktiv och har nämnt namn som Shogun Rua i lätt tungvikt och i tungvikt verkar målet vara Brock Lesnar, som mästaren redan verkar ha en historia med via brottningen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy