Fightingfilosofi: Omar Bouiche – del 1

Omar Bouiche 11

Sällan uppmärksammade, men ofta kritiserade. I den här artikelserien ställer Kimura coacherna i rampljuset. Denna gång möter vi Omar Bouiche på Pancrase Gym, huvudtränare åt toppfighters som Zebaztian Kadestam, Nico Musoke, Karl Albrektsson, Oliver Enkamp och många fler.

En livstid av fighting

Det är en vanlig förmiddag när jag besöker Pancrase Gym i centrala Stockholm. Lokalen är tom sånär som på One FC-fightern Zebaztian Kadestam, som värmer upp med att hoppa rep. Snart dyker andra upp, däribland Omar Bouiche. Grundaren och ägaren av Pancrase Gym håller passet för den avancerade gruppen idag. Slagkombinationer är dagens tema, och utgör större delen av uppvärmningen såväl som resten av passet. Gradvis byggs tempot och intensiteten upp i lokalen. Allt ackompanjeras av livlig hip hop som hörs från högtalarna. Hela tiden rör sig Omar runt omkring mellan övningsparen och instruerar. Visar på detaljer. Diskuterar hur tyngden placeras över foten när man kliver ut för att slå vänsterkroken i serien.

Efter passet sätter vi oss i ena hörnan på mattorna, en naturlig miljö för Omar. Nyss fyllda 50 år gammal (jag passar på att gratulera i efterskott) har han en livstid av kampsport och fighting bakom sig. Det började med judo som 8-åring. Därifrån spreds sig intresset till allt fler stilar, till en början många av de tradtionella kampkonsterna. Wing Chun, taekwondo och karate som exempel på dessa. Tillhörande den generationen som växte upp med Bruce Lee-filmer, kom Omar snabbt att bli intresserad av hela konceptet med MMA och fri kamp. Flitig läsning av Tao of Jeet Kune Do varvades med träning av fler stilar att väva in i repertoaren, såsom boxning och brottning.

Det är redan uppenbart att det man sett av Omar under träningspasset reflekterar någon med en besatthet av detaljer. Samtidigt finns där också ett helhetsperspektiv. Ett perspektiv som hela tiden byggts ut för att få in mer i blickfånget. Några riktiga ”Wow!”-upplevelser som vidgat vyerna kampsportsmässigt berättar han gärna om. Först var det övergången från taekwondo till boxning, där rytmen var helt annorlunda, slagserierna mer koncentrerade kring volym.
–  Det går så snabbt i amatörboxning. Jag har gjort ett par amatörmatcher och det bara smäller! Tempot är helt galet, och det var något jag aldrig varit med om tidigare, säger han och ler.
En annan upplevelse som är kul och minnesvärd i efterhand, men betydligt obehagligare vid tillfället, var att bli nacksvingad av Martin Lidberg för första gången.
–  Det var en mardrömsupplevelse med den kraften man kände!

När vi sedan diskuterar hans karriär som framgångsrik fighter och övergången till klubbägare och instruktör har Omar den här tonen som får det att låta ungefär som att allt ”bara hände”. Drömmen om att finna den ultimata kampkonsten tog honom till USA, där han började träna med Bas Rutten och Erik Paulson. Strax därefter fick han också erbjudanden om att slåss i Japan när organisationen Pancrase ringde. Då fanns ingen tvekan, Asien hade hela tiden varit drömmen. Året var då 1996, när Omar hemma i Stockholm öppnade en liten klubb för att ”ha några att träna med” i förberedelse för hans matcher. Givetvis fick den namnet Pancrase Gym, som än idag återstår.

Omar Bouiche 1

Mycket har hänt nu på de dryga 20 år som klubben existerat. Idag har klubben ett flertal proffs. Omar har svårt att sätta en siffra på exakt hur många de är, men säger tio-tolv stycken med en frågande ton.
–  UFC, One FC, Rizin, vi har fighters i alla stora organisationer. Ja, förutom Bellator då. Vi får väl ringa dem, säger Omar och skrattar lite.

Alla instruktörerna på Pancrase är upptränade av Omar, och följer en röd tråd av tekniker som etablerats. Just det är något som utmärker Omar och Pancrase Gym, menar han. På Pancrase är utgångspunkten alltid MMA. Visst kan man träna brottning, sanshou och snart även BJJ på klubben, men allting är riktat mot ett helhetssystem. Alla instruktörerna är MMA-instruktörer i första hand. Det är ett högst medvetet val av Omar att ha det så, han har sett många exempel på klubbar där inte alls samma röda tråd finns. Där man kan ha en boxningstränare, en thaiboxningstränare och en brottningstränare med helt olika idéer om tekniker. Utan en grundstruktur blir fighters ofta splittrade, och kan få stora luckor i sitt game, menar han på.
–  Jag gillar de gymmen som exempelvis Tristar, som har ren MMA. När de gör BJJ så är det inriktat för MMA, som ett komplement. Så är det här.

Det är alltså ingen hemlighet att MMA har varit Omars livs kall. Först som fighter, och nu som instruktör. Den sistsnämnda rollen gör han enligt sig själv bäst i Sverige, när jag frågar honom. Han påpekar snabbt att det finns ett namn i den svenska kampsportsvärlden vars MMA-instruerande imponerar: Jocke Engberg, i Göteborg.
–  Han är jätteduktig och vi har haft många givande diskussioner. Visst har vi olika sätt att se på vissa saker, men jag beundrar honom som tränare.
I övrigt ser Omar mycket splittring och separation av disciplinerna.
–  Folk är duktiga på att instruera i thaiboxning och så, men kanske inte riktigt kan lära ut konceptet MMA. Det särskiljer nog mig från många.

Det är svårt att förneka Omars framgångar som instruktör och coach. Utöver hur hans fighters presterat, så syns framgångarna även i tillväxten som Pancrase Gym har upplevt. Antalet medlemmar har med tiden blivit allt större. Ganska snabbt växte de ur den första lokalen i Birkastan, och nu har de blivit så många att ytterligare ett lokalbyte är aktuellt. En uppgradering till en större lokal ser Omar som en av framgångsnycklarna i den närmsta framtiden, tillsammans med en lite mer affärsorienterad approach.
–  Att utöka skalan på klubben lite och kommersialisera Pancrase mer gör att business kommer bli smidigare. Men återigen handlar det om en balans. Vi vill ändå behålla en sorts familjekänsla här, så vi kan väl säga att en mellanstor klubb är vad jag vill ha, säger Omar och gör det tydligt att hans livslånga fascination av kampsport inte bara gjort honom till fighter och instruktör, utan numera också en entreprenör.

Omar Bouiche 8

En sport i utveckling

Med mer än två decenniers erfarenhet som MMA-coach har Omar sett mycket hända, inte minst med sporten i sin helhet. När han började fanns det inte på kartan att det ens skulle komma att visas på tv. Med framgångarna hos framför allt Alexander Gustafsson har allt fler svenskar introducerats till sporten. Riktigt hur mainstream MMA kan komma att bli i Sverige är Omar fortfarande osäker på, men han ser tecken på att det börjar bli en stor sport.
–  Det är mycket kläder, produkter och saker omkring som marknadsförs. UFC har varit särskilt bra på den kommersiella biten, man ser ju folk som inte ens tränar kampsport gå omkring i såna t-shirts!

Det är inte bara allmänhetens syn på MMA som förändrats med tiden. Även perspektiven på hur atleterna bäst tränar och förbättrar sina förmågor varieras och utvecklas. Omar minns med fasa hur träningsupplägget kunde vara på 80- och 90-talet – i stort sett fullt slagsmål. Hård sparring så ofta som möjligt, med tanken om att det skulle fostra tuffhet. Omar har dock aldrig köpt den principen, och kallar sig ”allergisk mot hård sparring”. Även om man bortser från faktumet att slag mot huvudet aldrig kan vara hälsosamt, så menar han att man knappast blir tuffare av att ta smällar. Om något har han sett prov på motsatsen: killar som är hårda under träning, men under match inte alls kan skrämma och agera översittare mot motståndaren.

–  Ytterligare ett problem är träningsvolymen. Sparras vi hårt kanske vi får iväg fem slag på tre minuter eftersom vi spänner oss. Är vi mer rytmiska och lätta kan vi få ett helt annat antal repetitioner av tekniker, och det är det du behöver för att kunna känna igen mönstren under match.
Han förtydligar däremot och säger att de sparras hårt mot kroppen och brottas med full intensitet, men mot huvudet blir det bara pet.

Stort fokus på hård sparring och fysträning kan alltså till och med vittna om dålig teknik, menar Omar. Han har spenderat tid på boxnings- och thaiboxningsklubbar av riktigt hög nivå. Där handlar det i första hand om att öva rytm och känsla i kombinationerna.
–  Kubanska boxningslandslaget kör aldrig hård sparring, inte ryssarna heller. De har många av världens främsta boxare! Om de bara kör situationsbaserad, lättare sparring, och fortfarande framgångrikt kan tävla på den nivån så kan alla det, har han dragit som slutsats.

Omar Bouiche 9

Även om hård sparring alltså inte är populärt på Pancrase, ser Omar ändå ett vanligt återkommande problem i att fighters tar onödiga smällar också under match. Avståndshantering är en underutvecklad aspekt i dagens MMA även på den högsta nivån, menar han.
–  Fighters står ofta lite för nära varandra. Många har bakgrund i boxning och thaiboxning, där avstånden är ganska korta, och handskarna är tjocka. I taekwondo och karate är avståndet längre. Slagserierna är snabbare och det är mer rörelser ”in-ut”. Samma system för distans fungerar jättebra också i MMA, säger Omar och hänvisar till McGregor och Machida som innovatörer på det området.

Det finns många saker som på större skala påverkar hur fighters beter sig under match och träning. Allt handlar knappast om hur attityden till hård sparring är och hur starka influenser som finns från traditionella kampkonster. En ibland något bortglömd parameter är den moderna MMA:n regelverk. När jag frågar Omar om vilken regel eller standard han hade ändrat, har han ett snabbt svar:
–  Jag skulle vilja tillåta upkicks. Det är på sätt och vis en idiotisk regel att man inte får sparka underifrån i guard! Ovanifrån får man använda armbågar med tyngdlagen helt på sin sida, men underifrån är det enda likvärdiga vapnet förbjudet.

Med tillåtandet av upkicks menar han att guard-spelet skulle bli mycket bättre och mer dynamiskt. Från topposition skulle fighters behöva vara långt mer strategiska i hur och när de slår, om risken för att få en häl i ansiktet hela tiden finns där.
–  Guard-spelet skulle förändras helt. Man skulle se mycket fler trianglar och armlås, och dessutom färre skador. Visst att vi skulle se några fler knockouts till följd av sparkar, men å andra sidan skulle majoriteten av alla skärsår från armbågar försvinna.

Jag får snabbt uppfattningen om att Omar har stenkoll när det kommer till sportens tekniska utveckling. Han ser sig som en nörd som kan spendera en hel dag med att kolla på matcher för att studera tekniker och trender i buren. När det kommer till att följa trender utanför buren är han däremot sämre, erkänner han. Vi pratar om den växande betydelsen för fighters att ta ansvar för sin marknadsföring. Hur proffsen måste bygga och utveckla de varumärken som deras namn utgör. Omar konstaterar lite besviket att han är dålig när det kommer till att hålla sig uppdaterad och synlig på sociala medier. Jag pitchar skämtsamt idén att Pancrase skulle ha en timmes obligatorisk Instagram-tid efter träningspasset. Övning av tekniker innanför såväl som utanför buren i syfte att bli en mer attraktiv fighter. Inga grepp otillåtna för att bli framgångsrik i showbusiness. Omar skrattar avvisande åt förslaget, men kommenterar slutligen:
–  Du måste vara intressant och kunna sälja biljetter. Det är vad det handlar om. Promotions ger inte dig pengar för att de ser det som en kul grej. I slutändan betalar de dig hundra tusen för att du kan dra in det dubbla i biljettförsäljning.

Omar Bouiche 2

I den andra delen av serien diskuterar vi matchförberedelser och minnesvärda händelser i samband med fighter. Omar får där också tillfälle att fundera på hans moraliska ansvar som ledare och instruktör, såväl som vad han hade tagit sig till om han skulle bli totalförlamad från nacken och nedåt.

0
Dana Sad
Dana Happy

Michael Chandler: ”Inte orimligt att vi får se Khabib Nurmagomedov i Bellator”

För några månader sedan påstod förre lättviktsmästaren i Bellator MMA, Michael Chandler, att han själv är den som kommer att spräcka UFC-mästaren Khabib Nurmagomedovs förlustnolla. Många tvivlade, eller till och med fnös åt påståendet, särskilt som Chandler uttalade sig efter att precis ha kritat på ett nytt flerfightskontrakt med Bellator.

Men visst – Chandlers kontrakt med Scott Cokers organisation är inte på livstid, och det är inte heller Khabibs med UFC. Ryssen har dessutom öppet besvarat flörten från Bellator-delägaren 50 Cent efter att den förre surnat till på UFC och dess VD Dana White, i efterspelet till kaoset vid UFC 229.

Såhär uttalade sig Chandler i en intervju med amerikanska MMAjunkie:

Let’s keep this in perspective. Yes, I did sign with Bellator, but it was not a lifetime deal. It wasn’t a 10-fight deal. It wasn’t even an eight-fight deal. It will not carry me to the end of my career. There will be more contracts being signed.

I am still a young fighter. I’m 32, but I feel like I’m 22. So therefore, I can’t imagine declining in skill to where there’s not going to be great opportunities for some ridiculously good matchups. Not to mention, Khabib is getting offered $2 million by 50 Cent, not to mention the fact that Bellator’s roster is ever-evolving.

Den förre Bellatormästaren ser det inte som något ”bortom rimlighetens gräns” att UFC:s regerande mästare i viktklassen kommer över till Bellator inom sisådär ett och ett halvt år:

To think it’s out of the realm of possibility that Khabib is going to be a Bellator fighter in the next year-and-a-half to two years at only 30 years old, you’re a little bit ignorant to think there can’t be some switching of these rosters in the very near future.

Nästa gång de i sina respektive organisationer topprankade lättviktarna tar sig an tufft motstånd, är det för Chandler ett returmöte med Brent Primus vid Bellator 212 i december – och för Khabib troligen ett förhör med Nevada State Athletic Commission, Nevadas idrottsliga råd, innan ryssen kan återuppta sin fightingkarriär.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Rykte: Alistair Overeem möter Sergej Pavlovitj i Kina

Kanske är den förre Strikeforce-, Dream- and K1-mästaren Alistair Overeem tillbaka snabbare än vi anar.

Enligt MMA-journalisten Farah Hannoun så är en match mellan den nederländska tungviktslegendaren och den obesegrade ryssen Sergej Pavlovitj på gång till ”UFC Beijing” den 24 november:

Alistair Overeem (43-17, 1 NC MMA) reser i så fall till Kina för sin sextioandra (!) professionella MMA-match, och det med två raka förluster i bagaget, knockad av såväl Curtis ”Razor” Blaydes som Francis Ngannou. De senare två möter kuriöst nog också varandra i huvudmatchen på samma gala.

Sergej Pavlovitj (12-0 MMA) gör, om ryktet stämmer, sin UFC-debut. Han har tidigare enbart gått matcher i Ryssland, framför allt under Fight Nights Globals arrangemang. Av ryssens tolv segrar i buren är nio på KO/TKO och tre via domslut.

Galans huvudmatch, Blaydes vs. Ngannou är ett returmöte. De båda möttes redan 2016 i en batalj som fransk-kameruniern vann via läkarbeordrat stopp.

Fight Night 141, eller ”UFC Beijing” är bara en dryg månad bort. Ändå är matchkortet långt ifrån klart. Detta är det rådande, åtminstone:
Curtis Blaydes vs. Francis Ngannou
Alistair Overeem vs. Sergej Pavlovitj (TBA)
Lauren Mueller vs. Wu Yanan
Rashad Coulter vs. Hu Yaozong
Jessica Aguilar vs. Weili Zhang
Syuri Kondo vs. Yan Xiaonan
Frankie Saenz vs. Song Yadong (TBA)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Svenske ring-announcern: ”Jag är UFC Europas nya röst”

Komikern, tillika den svenska MMA-organisationen Superior Challenges ring announcer Janne Westerlund medverkade i veckan i Simon Gärdefors, också han komiker, intervjupodcast Arkiv Samtal. Intervjun skulle egentligen handla om en komedifestival. Men redan i inledningen börjar Westerlund prata om något helt annat. Något som verkar intressera Gärdenfors måttligt, men en del svenska MMA-fans antagligen desto mer.

Westerlund:

Jag har precis… jag vet inte ens om jag får berätta det här… jag kommer precis från ett möte där vi har diskuterat ”the new voice of UFC Europe”.

Komikern motiverar UFC:s påstådda intresse kort och gott med:

Jag har ju en väldigt bra röst.

Gärdenfors, som öppet deklarerar att han vet föga om UFC eller MMA frågar ”i vilka sammanhang” Westerlund ska vara ”rösten”?

Svaret:

Ja, vad fan tror du? Har du inte gjort din jävla research för det här programmet? Det handlar om the King of Ring Announcing!

Enligt den finlandssvenske komikern rör det sig alltså inte bara om UFC-galor i Sverige, utan i hela Europa:

För Bruce Buffer som är deras announcer, han är så otroligt gammal, mycket äldre än jag [Buffer är 61 och Westerlund 47, Kimuras anm].

Efter detta, och konstaterandet att Westerlund varit på möte med den europeiska UFC-organisationen, frågar intervjuaren rakt ut: ”Och du har fått jobbet?” varpå svaret blir:

Eeeh… (skratt), okej, vi har inte skrivit på papperen än. Men vilken dag som helst!

Westerlund försöker avrunda segmentet med att beskriva hur han ”lämnar allt”, inklusive familjen, och hur framtiden ser ut i och med det nya jobbet:

Jag kommer flytta till London. Jag kommer ha min bas i London och sedan kommer jag bara jobba som ”The Voice”.

Gärdenfors påpekar att UFC möjligen kan tycka att det är oproffsigt att gå ut med allt detta innan papperen är påskrivna, och att han kanske riskerar uppdraget därigenom. Westerlund skrattar bort det med att ”det där gäller ju bara fighters”.

Janne Westerlund har varit announcer för Superior Challenge sedan starten men om det han säger stämmer får vi alltså snart se honom på en större arena, både bildligen och bokstavligen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
official poster

Superior Challenge 18: Simon Sköld möter Jerry Kvarnström

Ett nordiskt derby är än en gång officiellt. Det är en returmatch som idag blev officiell. Sveriges Simon Sköld (8-6) kommer att ta sig an Finlands Jerry Kvarnström (14-10). Även denna gång kommer matchen att äga rum i catchvikt (67 kilo), detta meddelade organisationen genom ett pressmeddelande.

Babak Ashti, grundare av Superior Group International säger följande om returmötet..

Det här är en riktigt spännande returmatch och en klassisk matchning mellan striker vs grappler. Båda atleter visade på ett riktigt krigarhjärta och sann sportmannaskap, både under och efter matchen när de möttes i våras. Vi i Superior Challenge uppskattar det otroligt mycket och det är just det som vi vill promota.

Jerry är en otroligt tuff fighter som inte ger upp. Han kommer vilja korta ner Simons distans och dra till sig honom nära för att ta matchen till stående-clinch eller marken. Han kommer vilja vara fysisk och grötig och trötta ut svensken. Simon har i flertalet matcher visat att även han är en hårding. Han är en rörlig och pricksäker striker som har kapacitet att avsluta med en träff. Han kommer nog vilja röra på sig konstant och hålla sin distans och nöta ner finländaren genom att pricka honom med slag och sparkar.

Jag vill se en hungrig Simon inför den här returmatchen som jag tror blir kvällens match.

Sköld hade en vinstsvit på sex matcher där alla har var via avslut. I sin senaste match besegrade blev det dock förlust mot Kvarnström som ströp ut Simon genom en giljotin i den tredje ronden. Simon säger genom sin egen Instagram att han är väldigt taggad på att ta igen sin senaste förlust och ser framemot returmötet.

Den 38-årige finnen har vunnit 13 av sina 14 vinster via submission och gick som tidigare nämnt sin senaste match mot Simon. Kvarnström började sin MMA-karriär 2005 och hade vid ett lag en vinstföljd på sju raka matcher. Efter 2010 har det gått sämre för Kvarnström som då haft ett MMA-facit på 7-10.

Superior Challenge äger rum den 1:a december på Victoriahallen i Stockholm under fitnessfestivalen. Nedan kan ni ta del av vilka matcher som blivit officiella samt vilka matchningar som blivit bekräftade.

Elin Öberg vs. Anna Astvik
Simon Sköld vs. Jerry Kvarnström
Nico Musoke vs. Daniel Acacio
Karl Albrektsson vs. TBA
Michel Ersoy vs. TBA
Guram Kutateladze vs. Glaucio Eliziario
Rostem Akman vs. TBA
Serdar Altas vs. Bilal Musa
Bartosz Wojcikiewicz vs. TBA
Irman Smajic vs. TBA
Adam Westlund vs. Christopher Jeanpier Basauri

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
official poster

UFC 232: Tom Duquesnoy möter Nathaniel Wood

UFC 232 den 29:e december har fått sin sjätte match bekräftad. Det är en bantamviktsmatch mellan Tom Duquesnoy (MMA 16–2 (1) UFC 2-1)och Nathaniel Wood (14-3 MMA 1-0 UFC). Detta bekräftar UFC genom sitt eget Twitter-konto.

Engelsmannen Wood har endast gått en match i UFC och gjorde det under UFC Fight Night 131 i somras. Där ställdes han mot Johnny Eduardo och vann sin UFC-debut genom i den första ronden genom en så kallad brabo-strypning. Wood har som tidigare nämnt ett MMA-facit på 14-3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout, tre genom submission samt två vinster genom domslut.

Fransmannen Duquesnoy har gått tre matcher i organisationen med blandat resultat, två vinster och en förlust. I sin senaste match under ‘UFC Fight Night: Werdum vs. Volkov’ ställdes han mot Terrion Ware. En match han vann genom enhälligt domslut. 25-åringen har ett MMA-facit på 16–2 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 13 genom knockout, 1 genom submission samt 4 genom domslut.

UFC 232 äger rum den 29:e december på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA. I huvudmatchen ser vi svenska Alexander Gustafsson ta sig an den forne lätta-tungviktsmästaren Jon Jones för bältet i viktklassen. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Lätt-tungvikt – Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
Fjädervikt – Cris Cyborg (c) vs. Amanda Nunes
Lätt-tungvikt – Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Weltervikt – Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Fjädervikt – Cat Zingano vs. Megan Anderson
Bantamvikt – Tom Duquesnoy vs. Nathaniel Wood
Lättvikt – BJ Penn vs. Ryan Hall

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Aleksei Oleinik

Video
Stipe Miocic utmanad av BJJ-specialisten Aleksei Oleinik

Aleksei Oleinik (56-11-1 MMA, 5-2 UFC) gick sin senaste match mot Mark Hunt (13-12-1 MMA, 8-6-1 UFC). Efter några avvaktande minuter går Oleinik på en nedtagning och får ned Hunt. Olienik tar snabbt Hunts rygg och går på en rear-naked-choke som Hunt blir tvungen att klappa ur på.

Nu väljer BJJ-specialisten med 45 submission-vinster att utmana den forne tungviktsmästaren i UFC, Stipe Miocic.

Miocic gick sin senaste match Daniel Cormier under UFC 226 och förlorade genom knockout i rond ett. Miocic hade upp till sin förlust varit den enda tungviktsmästaren som försvarat bältet tre gånger på raken. Miocic har sedermera kampanjat för en returmatch mot Cormier, men fått avslag. Nu skall Cormier möta Derrick Lewis på UFC 230. Lewis har själv sagt att Miocic förtjänar en returmatch mot DC.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Michael Bisping om Jon Jones: ”Han behöver vara kontroversiell för att lyckas”

Den forne mellanviktsmästaren i UFC, Michael Bisping, diskuterar titelmatchen mellan Alexander Gustafsson vs Jon Jones.

Bisping hävdar i sin podcast ‘belive you me’ att Jones är en typ av fighter som måste, på ett eller annat sätt, vara kontroversiell för att lyckas. Vidare diskuterar Bisping en situation mellan Jones och USADA, där Jones skall ha gömt sig för anti-doping organisationen.

The story that goes around the campfire is that USADA showed up to his gym to test him and he hid under the apron of the boxing ring and USADA waited while he hid under the apron for three hours, then USADA got pissed and left. Nate Diaz said it best, they’re all on steroids man.

Bisping gick sin senaste och sista match i karriären mot Kelvin Gastelum under ‘UFC Fight Night: Bisping vs. Gastelum’. Han förlorade matchen genom knockout i rond ett. Bisping gick 39 matcher i sin MMA-karriär och slutade på ett MMA-facit på 30–9. Han besegrade sina motståndare på följande sätt, 16 genom knockout, 4 genom submission samt 10 genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Chael Sonnen om varför Daniel Cormier får tävla trots skadad hand

Den 9:e oktober blev det klart att UFCs lätta-tungvikt- och tungviktsmästare Daniel Cormier skulle ställas mot Derrick Lewis på UFC 230 som galans huvudmatch.

UFC 230 har haft extremt svårt att hitta en passande huvudmatch och många turer fram och tillbaka har diskuterats. Alexander Gustafsson ryktades att både ställas mot Yoel Romero och Jon Jones som huvudmatch på UFC 230, båda en match om det lätta-tungviktsbältet. Valentina Shevchenko ryktades möta Sijara Eubanks om flugviktsbältet. Nate Diaz och Dustin Poirier ryktades gå match om ett bälte i en ny division, 165-pounds.

Nu blir det istället DC vs Lewis och den forne mellan- och lättatungviktsutmanaren i UFC, Chael Sonnen, förklarar varför DC får gå match trots sin skadade hand.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
KO of the Week: Michael Johnson vs Danny Castillo

Efter post-fight-dramat mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och den forne fjäder- och lättviktsmästaren Conor McGregors lagkamrater, ställdes matchen mellan Artem Lobov (13–14–1 (1)) och Zubaira Tukhugov inTukhugov var en av männen som attackerade McGregor inne i buren.

Lobov har själv uttryckt en önskan att möta Zubaira Tukhugov ändå, men nu är det officiellt, UFC sätter Lobov mot den forne lättviktaren Michael Johnson.

Se Johnsons fina knockout-vinst mot Danny Castillo

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy