19 June, 2024
Nyheter

Forne UFC-mästaren skriver på för ny organisation

Av

Ralph Nordahl

14/08/2023
luke-rockhold på vågen UFC

UFC:s tidigare mellanviktsmästare Luke Rockhold kommer att göra sin återkomst till kampsport nästa månad där han kommer att fightas i Jerusalem på Fight Night.

Tidigare UFC-mästaren Luke Rockhold går grapplingmatch i Israel

Förra sommaren när Luke Rockhold lämnade MMA efter förlusten mot Paulo Costa i UFC. Tidigare i år gjorde han sedan sin debut i BKFC där han misslyckades med att besegra en annan tidigare UFC-veteran, Mike Perry, som många anser kommit personifiera bare knuckle-boxning.

Därefter så var det inte helt klart hur framtiden skulle se ut för den forne UFC-mästaren som fyller 39 i oktober. Nu har vi fått några svar gällande Rockholds planer.

Fightern har nu kritat på för en ny organisation, Israel Fight Night.  Dessa har nu annonserat att Rockhold kommer möta Craig Jones i en grapplingmatch.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IFN (@israel.fight.night)

Rockhold och Jones kommer att kollidera den 21 september i Pais Arena i Jerusalem. Just nu är det oklart vilka regler som kommer att gälla för matchen och vilken viktklass de kommer tävla i.

Baserat på herrarnas respektive erfarenhet så tror många att Craig Jones är en klar favorit inför matchen. Rockhold är dock ingen duvunge i denna aspekt så Jones lär inte få en allt för lätt utmaning om matchen äger rum som planerat.

Rockhold har aldrig varit någon av de populäraste herrarna bland fansen men hans tekniska skicklighet går inte att förneka. Fightern verkar också vara säker på att kunna tävla professionellt inom kampsport ett tag till.

Blev mästare år 2015

Luek Rockhold nådde toppen av sin karriär i december 2015 när han erövrade UFC-titeln i mellanvikt. Detta mot Chris Weidman som avslutades via TKO i rond 4 vid UFC 194. Rockhold kom dock endast inneha bältet i ett halvår då han i juni 2016 knockades av Michael Bisping. Därefter vann han endast en av fyra UFC-matcher där han avslutade sin sejour med tre raka förluster.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök