13 juli, 2024
Nyheter

Francis Ngannou anklagar UFC för att ”raderat” hans ursprung

Av

Ralph Nordahl

14/08/2023
MMA-panelen Francis Ngannou möter Derrick Lewis UFC

UFC hävdade att vid helgens gala att matchkortet bjöd på en debut från den förste kamerunske fightern i organisation någonsin. Detta är inget som UFC:s tidigare mästare, fransk-kameruniern Francis Ngannou tagit med ro.

Francis Ngannou sågar UFC för att raderat kamerunier från dess historia

UFC har anklagats många gånger under åren för att skrivit om deras historia och ignorerat det förflutna. Många pionjärer och framstående profiler från UFC:s första år har sågat organisationen för att strunta i att det fanns en tid innan Zuffa och Dana White började styra skeppet. Under dessa år fanns det en del bedrifter som överglänst det som senare fighters uträttat.

Nyligen så marknadsförde UFC helgens match mellan A.J. Dobson och Tafon Nchukwi som den första matchen i organisationen med en kamerunier. Faktoiden hävdades av produktionsteamet när fightern gjorde sin walkout. Faktafelet har lett till kritik från Nchukwis landsmän.


Många fans påpekade att det uppenbara i att tungviktsmästaren Francis Ngannou, som gav upp sin titel så sent som i år, också kommer från Kamerun. Inte ens han är dock den förste kameruniern i UFC. Ngannou väljer nu att såga sin tidigare arbetsgivare för att de även ignorerat Rameau Thierry Sokoudjou som gick tre UFC-matcher mellan 2007 och 2008:

Thierry Sokoudjou was the first Cameroonian in the UFC. I was second. Don’t let them lie and erase history 🇨🇲❤️🥇

Ngannou visade i och med detta ödmjukhet då han till skillnad mot UFC inte skrev om historien och raderade Sokoudjous sejour i organisationen. Detta trots att många fans verkar tro att Ngannou var den förste kameruniern. Många undrar nu om UFC genuint gjorde ett misstag eller medvetet hävdade faktafelet.

Lämnade UFC för sin största match i karriären


Efter att givit ifrån sig sitt UFC-bälte i januari skrev Ngannou istället på för PFL i maj där han kommer att bli bättre betald, bli delägare och styrelsemedlem samt få större friheter. Detta blev även uppenbart då Ngannou i sommar blev klar för att möta världens främste tungviktsboxare, Tyson Fury, i kamerunierns professionella boxningsdebut den 28 oktober i Riyadh, Saudiarabien.

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Tracy Cortez klipper av sig håret under invägningen på UFC Denver
🥊 Drastisk åtgärd inför helgens huvudmatch
Khamzat Chimaev och Majdi Shammas
Se UFC:s Khamzat Chimaev KROSSA rysk influencer
🥊 Dominerar kreatör med miljontals följare
Christopher Bajo
Christopher Bajo förlorade ett kontroversiellt domslut i Serbien – Nu bokad för ny match på bortaplan
🥊 Striker vs Grappler !
Anton Larsson
Anton Larsson går match på BoB 11 – Gör comeback på hemmaplan
🥊 Känd för att gå tuffa matcher med kort varsel
David Goggins utmanar Sean Strickland
David Goggins utmanar Sean Strickland att sparras
🥊 ”Sean, it is in your court”
Robin Sundlöf MTFL
Exklusivt: Robin Sundlöf inför viktiga fajten på RWS 24
🥊 Så ser du lördagens gala!

Här kan du söka!

Sök