Nyheter

Francis Ngannou anklagar UFC för att ”raderat” hans ursprung

MMA-panelen Francis Ngannou möter Derrick Lewis UFC

UFC hävdade att vid helgens gala att matchkortet bjöd på en debut från den förste kamerunske fightern i organisation någonsin. Detta är inget som UFC:s tidigare mästare, fransk-kameruniern Francis Ngannou tagit med ro.

Francis Ngannou sågar UFC för att raderat kamerunier från dess historia

UFC har anklagats många gånger under åren för att skrivit om deras historia och ignorerat det förflutna. Många pionjärer och framstående profiler från UFC:s första år har sågat organisationen för att strunta i att det fanns en tid innan Zuffa och Dana White började styra skeppet. Under dessa år fanns det en del bedrifter som överglänst det som senare fighters uträttat.

Nyligen så marknadsförde UFC helgens match mellan A.J. Dobson och Tafon Nchukwi som den första matchen i organisationen med en kamerunier. Faktoiden hävdades av produktionsteamet när fightern gjorde sin walkout. Faktafelet har lett till kritik från Nchukwis landsmän.

Många fans påpekade att det uppenbara i att tungviktsmästaren Francis Ngannou, som gav upp sin titel så sent som i år, också kommer från Kamerun. Inte ens han är dock den förste kameruniern i UFC. Ngannou väljer nu att såga sin tidigare arbetsgivare för att de även ignorerat Rameau Thierry Sokoudjou som gick tre UFC-matcher mellan 2007 och 2008:

Thierry Sokoudjou was the first Cameroonian in the UFC. I was second. Don’t let them lie and erase history 🇨🇲❤️🥇

Ngannou visade i och med detta ödmjukhet då han till skillnad mot UFC inte skrev om historien och raderade Sokoudjous sejour i organisationen. Detta trots att många fans verkar tro att Ngannou var den förste kameruniern. Många undrar nu om UFC genuint gjorde ett misstag eller medvetet hävdade faktafelet.

Lämnade UFC för sin största match i karriären

Efter att givit ifrån sig sitt UFC-bälte i januari skrev Ngannou istället på för PFL i maj där han kommer att bli bättre betald, bli delägare och styrelsemedlem samt få större friheter. Detta blev även uppenbart då Ngannou i sommar blev klar för att möta världens främste tungviktsboxare, Tyson Fury, i kamerunierns professionella boxningsdebut den 28 oktober i Riyadh, Saudiarabien.

Föregående artikel

Stephen Thompson varnar framtida motståndare

Nästa artikel

Forne UFC-mästaren skriver på för ny organisation

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök