Okategoriserad

Francis Ngannou får ny plats på rankingen efter knockoutförlusten

Francis Ngannou Anthony Joshua resultat

Många hade åsikter när Francis Ngannou blev rankad på plats nummer 10 i tungviktsrankingen efter sin första match. Nu har han fått en ny placering.

Francis Ngannou tappar placeringar efter förlusten mot Anthony Joshua

Efter sin professionella boxningsdebut mot Tyson Fury blev Ngannou rankad som nummer tio på WBC-s tungviktranking. Ngannou förlorade visserligen matchen mot tungviktsmästaren, men drabbningen var förhållandevis jämn och den tidigare UFC-mästaren stod för matchens enda knockdown. Många blev förvånade över att Ngannou stod upp så pass bra mot en av världens främsta boxare.

Ngannous andra professionella slutade med en knockout. Storbritanniens Anthony Joshua klev in i ringen, tidigare i mars för en fajt mot Ngannou. Joshua dominerade matchen från början till slut. Ngannou blev sänkt flera gånger under den korta drabbningen innan Joshua avslutade matchen. Domaren satte ett permanent stopp för fajten redan i den andra ronden.

Ngannou står därmed med ett totalt professionellt boxningsfacit som lyder 0-2-0. Joshuas motsvarighet lyder 28-3-0.

I och med den senaste förlusten har Ngannou tappat ordentligt på den ovannämnda rankingen. Tungviktaren har tappat hela 14 placeringar på listan och är nu rankade på 24:e plats. Han befinner sig nu bakom namn som Frazer Clarke och landsmannen Carlos Takam.

Sveriges Otto Wallin befinner sig på placering nummer 16, sett till den ovannämnda rankingen.

Läsaren kan kolla in den fullständiga rankingen här.

Föregående artikel

Jake Paul ser fram emot slagen från Mike Tyson

Nästa artikel

Hajpade Alexander Lööf klar för match på svensk mark

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök