Ciryl Gane Francis Ngannou

Francis Ngannou: Jag knockade Ciryl Gane med en huvudspark

Ralph Nordahl

Psykningarna mellan UFC:s tungviktsmästare Francis Ngannou (16-3) och interimmästare i tungvikt Ciryl Gane (10-0) fortsätter. Igår hävdade Ngannou att han tidigare knockat Gane när de var träningskamrater.

Francis Ngannou: Jag knockade Ciryl Gane med en huvudspark

Ngannou och Gane kommer denna helg göra upp om tungviktsbältet vid UFC 270. Även om matchen mellan herrarna är intressant i sig  så har deras gemensamma historia som adepter till Fernand Lopez gjort att stämningen inför mötet blivit än mer spänt.

Ngannou och Lopez har blivit uppenbara ovänner sedan tungviktsmästaren lämnade Lopez gym. Tränaren har gjort sitt bästa för att provocera Ngannou under senare tid. Lopez hotade senast med att läcka ytterligare en sparringvideo där Gane dominerar Ngannou.

Detta fick Ngannou att svara med att hävda att han tidigare knockat Ciryl Gane under deras sparringsessioner. Mästaren hävdade att detta hände efter en huvudspark. Detta rapporterar MMA-reportern Brett Okamoto:

Idag berättade Francis Ngannou att han knockade Ciryl Gane medvetslös under sparringen. Han säger att han knockade honom brutalt med en huvudspark. Han säger att det var oavsiktligt och att han aldrig känt behovet av att prata om det förut.

Även det är mycket spänt just nu så hoppas Fernand Lopez begrava dispyten med Ngannou efter helgens match och skaka hand med sin forne adept.

-6
Dana Sad
Dana Happy
Lyoto Machida och Michael Chandler
Lyoto Machida betygsätter Michael Chandlers frontkick
kimura
Hett
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett