24 juni, 2024
Nyheter

Francis Ngannou uttalar sig efter förlusten

Av

Ralph Nordahl

29/10/2023
Francis Ngannou intervju

Francis Ngannou har regerat efter sin kontroversiella förlust via delat domslut mot Tyson Fury inatt vid Saudiarabien.

Francis Ngannou anser att Tyson Fury hade tur med poängdomarna

Francis Ngannou (17-3 MMA) och Tyson Fury (34-0-1 boxning) drabbade samman i huvudmatchen i DAZN:s event i Riyadh. Herrarnas match var sanktionerad som professionell men Furys WBC-bälte i tungvikt stod dock inte på spel.

Den tidigare UFC-mästaren Ngannou återvände till professionell kampsport för första gången sedan han besegrade Ciryl Gane via enhälligt domslut. Detta i januari i början av 2022 vid UFC 270.


Fury hade i sin tur senast fightats i december 2022 när han stod för en TKO-seger i 10:e ronden mot Derek Chisora. Innan detta kom han från en sådan seger i 6:e ronden mot Dillian Whyte.

Även om många fans och experter trodde att nattens match inte skulle vara något annat än en uppvärmning för Tyson Fury så visade sig detta inte vara fallet. Trots att det var hans första professionella match så lyckades Francis Ngannou göra matchen jämn mot den regerande världsmästaren i tungvikt. I den tredje ronden lyckades han sensationellt sänka britten med en vänster i rond tre.

Det var otrolig insats från Ngannou men trots detta kom han att kontroversiellt förlora via delat domslut. Detta med poängen 96-93, 95-94 och 94-95.

Kort efter nattens spektakel tog Ngannou till sociala medier där han delade sin reaktion efter sin professionella boxningsdebut:


Tyson should say thank you to those 2 judges because I didn’t win this fight.

Vill nu gå rematch mot Fury

Ngannou delade sedan följande inlägg via sociala medier:


Table Tennis champion of the world.

I sin post-fight intervju valde Ngannou att utmana Fury till en rematch. Om britten vill uppfylla kamerunierns önskan återstår att se.

Vad anser ni om Ngannous professionella boxningsdebut? Anser ni att han borde vunnit?


Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök