Francis Ngannou och Jake Paul

Francis Ngannous avslöjar dramatiken kring UFC 270 – rasistiskt sms

Elin Sundqvist

När Francis Ngannou och hans team gör sig redo för att åka mot arenan under helgens event mottar Francis manager Marquel Martin ett sms som chockar teamet.

Francis Ngannous manager delar sms på Instagram

När Francis kliver in som gäst i The MMA Hour redogör han för några av de omständigheter som omgav helgens gala. Bland annat drabbades Francis av en knäskada i både korsband och inre ledband – 25 dagar innan matchen.

Francis pratar också om vad det är han egentligen slåss för i kontraktet med UFC, och hur förhandlingarna sett ut. Men det som chockar nyhetssajter runt om i världen allra mest är det mystiska och rasistiska sms som skickades strax innan lördagens match mot Ciryl Gane.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Marquel Martin (@marquel_martin)

Sms:et skickades till Marquel Martins telefon utan att avsändaren tillkännagav sig. Ariel och Ngannou konstaterar där emot att det kommer från ett 702-nummer vilket betyder Las Vegas.

Marquel Martin ska också ha mottagit ett mejl där UFC hotar att stämma honom. Anledningen ska ha varit påstådda samtal  mellan Martin och Jake Pauls manager, Nakisa Badarian, angående boxning.

Going into this (UFC 270) fight, going into the arena, like, I dress up, I put my suit, and I walk to my room, waiting for my manager and my coach. And they were like, ‘Wow!’ And I’m like, ‘What’s going on?’ They told me that they just received an email from the UFC saying that they’re going to sue him (Marquel Martin) from talking with this guy Nakisa (Bidarian). Yeah. And I’m like, ‘Who’s Nakisa?’ They was telling, ‘I don’t know him pretty much, but somebody from Jake Paul’s team.

På vägen till den här matchen, påväg mot arenan, liksom, jag klär på mig, tar på mig min kostym, och jag går till mitt rum där jag väntar på min manager och min coach. Och de bara ’WOW!’, så jag typ, ’vad händer?’. De berättade för mig att de precis fick ett mejl från UFC där det stod att de kommer att stämma honom (Marquel Martian) för att han pratat med den här killen Nakisa (Bidarian). Yeah. Och jag liksom, ’vem är Nakisa?’. De sade att ’jag känner inte honom så bra, men det är någon från Jake Pauls team’.

Francis frågade då sitt team om Nakisa är en promoter, varpå teamet svarade att han inte är promoter, men att han är Jake Pauls manager.

Lycklig trots kritik mot avtalet

Francis bekräftar summan om 600 000 dollar för sin match mot Ciryl. Vid förhandlingarna med UFC som gått fram och tillbaks under en längre tid har den summan justerats ett flertal gånger, tillsammans med diskussioner kring andra punkter i avtalet.

Trots att 600 000 dollar är betydligt mindre än vad Francis tycker att han och andra fighters förtjänar är han nöjd med summan. Han nöjd för att han känner sig lycklig – över vad han lyckats åstadkommit i livet, och genom sporten. Och det menar Francis är det viktigaste.

Andra klausuler i avtalet som Francis tar upp är bland annat att han inte känner sig som en fri man. Att boxas för en annan organisation till exempel, är inte tillåtet genom kontraktet med UFC. Francis tycker att reglerna i avtalet skapar en känsla av att UFC äger honom. Han tycker också att organisationen behandlar fighters dåligt eftersom de – trots sporten de utövar – inte har någon sjukförsäkring genom UFC.

Bunden till UFC året ut

På frågan om Ngannous framtid i UFC lämnar Francis alla möjligheter öppna. Han säger att han gärna vill gå en till match under 2022, men att han bara gått en match per år de tre senaste åren. Ariel lyfter också att avtalet med UFC vid titelvinst  innebär exklusivitet med organisationen under ett års tid.

Francis har således inte möjligheten att ingå diskussioner med andra parter på marknaden, trots att både Jake Paul och Tyson Fury varit i ropet kring tungviktsmästaren den senaste tiden.

Det återstår således att se om Francis väntar ut kontraktet med UFC för att söka sig någon annan stans, eller om UFC och Ngannou kommer överens i avtalsförhandlingarna kring nästa match i UFC.

-6
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett