17 June, 2024
Annons, Nyheter

Frankie Edgar är inte så chanslös som oddsmakarna tror!

Av

kimura

26/07/2019
Frankie Edgar-stirrar i fjärran

Tredje gången gillt för Edgar?

Under lördagsnatten, eller söndagsmorgon för oss svenskar, kommer den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar att få en tredje chans att kamma hem fjäderviktsbältet. Under de två tidigare gångerna har Edgar förlorat mot den forne mästaren Jose Aldo, denna gång står den suveräna mästaren Max Holloway för motståndet. Holloway har en sjuk vinstsvit i viktklassen där han besegrat nästan alla toppfighters, däribland två gånger mot just Aldo. Detta har lett till att oddsmakarna på Unibet har satt Holloway till en stor favorit på 1.25 medan utmanaren Edgar ger hela 4.10 i odds!

Att oddsmakarna har Edgar som en så stor underdog beror förmodligen på just de två ovannämnda sakerna; Edgars två förluster mot Aldo och KO-förlust mot Brian Ortega, samt Holloways otroliga vinstsvit där Aldo besegrats två gånger och Brian Ortega en gång. Denna MMA-matte går inte alltid ihop, och enligt oss på Kimura är denna matchning ett exempel på det.

Edgar har alla verktyg i sitt MMA-game för att besegra Holloway, där förlusterna mot Aldo och Ortega inte kan impliceras i denna match. Det vi inte fick se i matcherna mot Aldo och Edgar kommer vi att kunna få se i matchen mot Holloway. Edgar kommer inte skrämmas av att ta Holloway till marken såsom han gjorde mot Ortega, och kommer kunna utnyttja sin snabbhet bättre mot Holloway än mot den snabbe Aldo. Nyckeln till vinst för Edgar kommer ligga i Edgars övertag i brottningen och hans snabbhet. Vi ser en snarlik matchbild som den mellan Edgars match mot Yair Rodriguez. Holloway är en mycket bättre fighter än Yair, men Edgar kommer vilja implementera samma gameplan i denna match, eller rättare sagt han MÅSTE implementera samma gameplan om han ska vinna. Det tror vi att han klarar av att göra.

Edgar kommer besegra Holloway för:

  • Bättre brottning
  • Kommer sätta höh tempo
  • Snabbare på fötterna
  • Otrolig kondition

Vårt spel: Frankie Edgar kommer besegra Max Holloway – 4.10 gånger pengarna på Unibet.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök