Daniel Cormier ufc BÄLTE

Fredagskrönikan: Daniel Cormier – Älskad och hatad

Omtyckt av många, ogillad av vissa och avskydd av andra. Så är det att vara UFCs mästare i lätt tungvikt, Daniel Cormier. Han buas ofta ut av fans när han tävlar och på sociala medier får han mer än sin beskärda del av skit från mma-fans. Han säljer inte heller jättemånga pay-per-views. Han rör onekligen upp känslor den regerande mästaren.

Vad är det som gör honom så kontroversiell i fansens ögon? Ja, det är verkligen inte någon enkel fråga att besvara. Sett till hans bakgrund och hans person borde han vara en omtyckt, kanske t.o.m. folkkär, mästare. Men så är inte fallet. Cormier är en hårt arbetande kille som har representerat sitt land inom en riktig arbetarklass-idrott. Sådant brukar vanligtvis innebära att man går hem hos de amerikanska fansen. Om något brukar det leda till starka sympatier, men av någon anledning är det inte riktigt så för Cormier. Visst finns det många som gillar honom men det är samtidigt förvånansvärt många som verkligen ogillar honom. Han är uppenbarligen en polariserande person.

Personen

Cormier syns ofta i media pga sitt jobb för FOX sports. Medial exponering brukar vara en tydlig fördel när det kommer till att bygga en bred “fan base”, men det är oklart om det är det för Cormier. Där sitter han i Fox-studion, med sitt breda leende, iklädd kostym och levererar underhållning på bästa sändningstid. Det skriker inte direkt arbetarklasskille. Cormier är en intelligent, vältalig och välutbildad herre. Han har humor, viss självdistans och bjuder ofta på sig själv. Han passar troligen inte in i den stereotypa bilden av en den typiske brottaren. Kanske inverkar detta på hur han uppfattas.

Han skulle kunna sägas vara en aning motsägelsefull. Han är som sagt både intelligent och kvicktänkt. Han är rapp i käften och samtidigt otroligt tävlingsinriktad. Han är ganska vass på trash talk. Dessa egenskaper funkar alldeles utmärkt för en fighter som Conor McGregor, som ju är en person som minst sagt väcker starka känslor – och genererar mer intresse än någon annan inom sporten. Cormier är dock väldigt långt ifrån karaktären “The Notorious”, både utseendemässigt och personlighetsmässigt.

Delar av Cormiers personlighet, men kanske framförallt hans utseende, passar inte riktigt in på den trash-snackande mästare han stundtals försöker vara. Instoppad polotröja, khaki-shorts och vita tubsockor, det är ganska långt ifrån minkpälsar och guldkedjor. Sanningen är att Cormier stundtals ser mer ut som en golfspelande turist än en mma-fighter. Det kanske är så enkelt som att man inte kan se ut som Charlton i “Fresh Prince in Bel Air” och samtidigt vara trovärdig i rollen som mma-mästare.

Tyron Woodley är en annan mästare med “church going” look och självpåtagen helylle-framtoning som inte heller går hem hos mma-publiken. Kanske är det så att man inte – åtminstone inte i fansens ögon – kan vara trovärdig om man påstår sig vara helylle och en bad ass mma-fighter samtidigt. Frågar man Tyron Woodley själv anser han att hudfärg är en delförklaring till varför han inte vinner massornas kärlek. Det är sannolikt en mycket förenklad förklaringsmodell men det kan inte uteslutas att vissa fans fäster vikt vid en persons hudfärg. Jag har dock svårt att tro att detta skulle vara någon stor grupp.

Man kan definitivt vara en tystlåten arbetarklasskille och en bad ass fighter – det går hem hos fansen. Att vara tystlåten är inte nödvändigtvis något oöverstigligt hinder. Inte heller att vara förhållandevis okarismatisk. Se bara på herrar som Dan Henderson, Chuck Lidell, Randy Couture och Robbie Lawler. De skötte sitt snack i buren och alla som har sett, eller lyssnat till, en intervju med Henderson eller Lawler vet att det kan vara en tämligen plågsam upplevelse.

Jon Jones är inte bara en exceptionell naturbegåvning rent sportsligt, han är dessutom en riktig bad boy. Visst får han också otroligt mycket kritik, men pga hans person ställer fansen inte särskilt höga krav på honom. Trots otaliga skandaler och det uppenbara hyckleriet är det häpnadsväckande många fans som förlåter hans ständiga snedsteg. Att det går att vara en bad boy och samtidigt en firad stjärna vet vi dock av erfarenhet – se bara på fighters som Tito Ortiz, Chael Sonnen, m.fl.

Det faktum att Cormier aldrig har besegrat Jon Jones spelar troligen in i hur fansen betraktar honom. Många anser fortfarande att Jones är den rättmätige mästaren – doping är inte nödvändigtvis något som amerikanska idrottsfans ser på med samma avsmak som flertalet svenskar. Tvärtom har det varit frekvent förekommande i flera av de stora amerikanska sporterna. Därför anser många att Cormier är något av en bedragare när han kallar sig för mästare utan att ha vunnit bältet genom att besegra Jones.

Bakgrund

Cormiers introduktion till brottning är på sätt och vis kännetecknande för hans liv. En dag hamnade han i slagsmål på skolans parkeringsplats och brottningscoachen på skolan var den som avstyrde bråket. Han sa till de två bråkstakarna att de borde hitta ett mer produktivt sätt att använda sin energi. Detta ledde till att Cormier anslöt sig till skolans brottarlag. Det var ett beslut som skulle komma att förändra den arge ynglingens liv för alltid.

Cormier är en utpräglad “hard worker”. Han inte naturligt atletisk eller välsignad med överjordisk talang, som Jon Jones. Tvärtom har han fått kämpa stenhårt för allt han har uppnått i livet. Hans liv har heller inte varit enkelt. Tvärtom har har genomlevt en rad traumatiska händelser. Händelser som skulle ge de flesta allvarliga men för livet. Cormier växte upp under fattiga omständigheter i Lafayette Louisiana och när han var sju år gammal blev hans far mördad. Han sköts ihjäl av en släkting på Thanksgiving Day. Det var ett mycket hårt slag mot den unge Cormier.

När han gick i high school förlorade han en nära vän i en bilolycka och drygt ett år senare omkom hans kusin, även denna gång var det en bilolycka med dödlig utgång. Några år senare, när han studerade vid Oklahoma State University förlorade han ännu en vän. Denna gång var det en flygplanakrasch. År 2003, drabbades Cormier av sitt livs allra värsta motgång. Hans tre månader gamla dotter, Kaedyn Imri, omkom i en bilolycka vilket av naturliga skäl tog Cormier mycket hårt. Han har i efterhand berättat om hur brottningen hjälpte honom att ta sig genom krisen som drabbade honom efter förlusten av dottern. Den stenhårda träningen blev ett sätt att kanalisera smärtan och den bottenlösa sorgen efter tragedin. Ännu en gång blev brottningen en räddningsplanka för Cormier. Brottningsmeriter var inte det enda han fick med sig från Oklahoma State University. Han tog även en examen i sociologi.

Cormier behåller ett starkt band till sporten i hans hjärta. Han driver idag ett brottningsprogram för barn mellan 5 och 12 år – Daniel Cormier-AKA Wrestling team. Hans brottningsprogram är ansett som ett av de bästa i delstaten Kalifornien.

Slutord
När jag tänker på Cormiers liv, hans bakgrund och vad han har lyckats uppnå är det för mig obegripligt att det finns fans som ogillar honom så starkt som de gör. Personligen ser jag honom som en genuint sympatisk person och dessutom en mycket kompetent fighter. Det han har uppnått inom sporten mma är beundransvärt. Han var obesegrad som tungviktare, och tungviktsmästare i Strikeforce, innan han signades av UFC. I UFC har han blivit mästare i lätt tungvikt och man kan nog konstatera att han är den bäste lätta tungviktaren någonsin, förutom Jon Jones. Det är en enorm bedrift. Men allt det räcker uppenbarligen inte. Han väcker ändå starka känslor och ogillas av många. Annars skulle inte så många fans häckla honom eller bua ut honom under invägningar och i samband med matcher.

På lördag försvarar han återigen sin titel. Denna gång mot den relativt okände schweizaren Volkan Oezdemir. De flesta experter håller Cormier som klar favorit inför matchen. Jag tror att han kommer att besegra Oezdemir, men jag tror inte att det kommer ha någon större inverkan på hur han betraktas av de fans som ogillar honom. Han får nog fortsatt finna sig i att vara en polariserande figur. Älskad av vissa, men hatad av andra. Orättvist kan tyckas, men sådan är sporten vi följer – den väcker känslor.

__________________
Text: Fransisco

0
Dana Sad
Dana Happy
Kamaru Usman 2

Kamaru Usman vill straffa Colby Covington för allt skitsnack

Kamaru Usman gjorde en fantastisk match på UFC 235 när han helt stängde ned den dåvarande mästaren Tyron Woodley och kunde lämna oktagonen med bältet som den nykrönte mästaren i weltervikt. Woodley hade sju raka vinster innan Usman, vilket i sig gjorde segern så mycket mer imponerande. Nu verkar det som bekant bli den före detta interim-mästaren Colby Covington som blir Usmans första titelförsvar. Usmans coach Jorge Satiago berättade för MMA Fighting varför den nye mästaren ville ha ”Chaos” som första titelförsvar.

”If Kamaru had to fight Tyron Woodley again, (Woodley) would deserve that, but I think the next in line now is Colby,”

“(Covington) tried to gain some attention and you like him or not, he’s got it. He’s no Conor McGregor, but he’s reading his book on how to get attention.”

”Kamaru wants this fight. He really wants to shut this guy up because he talks a lot. He said, ‘he’s someone I want to fight and punish.’”

Usman gick matchen på UFC 235 med några små skador, bland annat en skadad fot som behöver ses över. Enligt Santiago tittar de eventuellt på ett möte med Covington i juni.

På frågan om ”Chaos” är en enklare match för Usman än Woodley svarade Santiago.

“I think so”

”I think Colby is an average fighter, does a bit of everything, just like Kamaru, but Kamaru does it on a higher level,”

“I don’t believe this fight goes five rounds. I think it ends before five rounds.”

Usman är helt obesegrad i UFC sedan han vann den 21:a säsongen av fightersåpan The Ultimate Fighter och har hela tio raka vinster i oktagonen. Förutom vinsten mot Woodley har han segrar över toppnamn som Demian Maia och Rafael dos Anjos. Dock är åtta av ”The Nigerian Nightmares” segrar på domslut. Varav en är på KO mot Sergio Moraes i september 2017 och sedan armtriangeln han vann TUF-finalen med mot Hayder Hassan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Nashville: Dessa delades bonusarna ut till

Vad de flesta kommer komma ihåg efter UFC Nashville var nog Anthony ”Showtime” Pettis spektakulära KO av Stephen ”Wonderboy” Thompson, ett avslut som nog kan kvalificera in sig på 2019s lista ”Knockout of the year”. Pettis avslut visade sig också ge utdelning när bonuspengarna delades ut efter galan då han kunde, förutom vinsten, gå hem med en check på $50 000 (runda 464 000 svenska kronor med dagens kurs) för ”Performance of the Night”. Detta blev Pettis åttonde bonus under hans UFC-karriär.

Andra som också fick bonusar var bland annat Randa Markos för sin armbar på Angela Hill. Efter hela elva matcher i oktagonen var det första gången den kanadensiska fightern avslutade sin motståndare och hennes andra bonus i UFC sedan hennes match mot Jessica Penne i finalgalan av The Ultimate Fighter, säsong 20. ”Performance of the Night” stod det även på hennes check på $50 000. Lördagens Fight of the Night gick till Bryce Mitchell och Bobby Moffett som möttes på UFC Nashvilles prelim-kort. De båda fjäderviktarna hade en jämnt och underhållande match som gick till ett domslut. Någon måste ju krönas till vinnare och denna gång gick det till Mitchell, men båda herrarna kunde gå hem med $50 000 extra i fickan vilket nog kan vara lite av en tröst för Moffett.

Sammanfattningsvis:

 • Anthony Pettis – Performance of the Night ($50 000)
 • Randa Markos – Perfomance of the Night ($50 000)
 • Bryce Mitchell och Bobby Moffett – Fight of the Night ($50 000 vardera)
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC Nashville Matchkort

UFC Nashville: Här är resultaten efter helgens galan

UFC Nashville gick av stapeln i helgen (23:e mars). Galan gick på Bridgestone Arena och huvudmatchen på kortet var ett striking-möte i weltervikt mellan karateexperten Stephen ”Wonderboy” Thompson och den alltid så kreativa strikern Anthony ”Showtime” Pettis. En match som slutat på vinst för Pettis efter han knockat Thompson med en spektakulär superman hook i rond två. På galans co-main mötte Curtis Blaydes Justin Willis vilket slutat i en enhällig domslutsseger för Blaydes.

Här nedan kan ni se de resterande resultaten från galan.

HUVUDKORT

 • Anthony Pettis besegrar Stephen Thompson via KO (4:55) (rond 2)
 • Curtis Blaydes besegrar Justin Willis via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-25)
 • John Makdessi besegrar Jesus Pinedo via enhälligt domslut (30-27 x2, 29-28)
 • Jussier Formiga besegrar Deiveson Figueiredo enhälligt domslut (30-27, 29-28 x2)
 • Luis Pena besegrar Steven Peterson via enhälligt domslutn (30-27 x3)
 • Maycee Barber besegrar JJ Aldrich via TKO (rond 2)

UNDERKORT

 • Bryce Mitchell besegrar Bobby Moffett via enhälligt domslut (29-28 x3)
 • Marlon Vera besegrar Frankie Saenz via TKO (rond 1)
 • Jennifer Maia besegrar Alexis Davis via enhälligt domslut (29-28 x3)
 • Randa Markos besegrar Angela Hill via submission (armbar) (Rond 1)
 • Chris Gutierrez besegrar Ryan MacDonald via enhälligt domslut (30-27 x3)
 • Jordan Espinosa besegrar Eric Shelton via enhälligt domslut (29-28, 30-27 x2)

För den som är intresserad av mer statistik kan ni kolla Fightanalytics här nedan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Nashville: Anthony Pettis knockar Stephen Thompson med en ”Superman-hook”

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis (22-8 MMA, 9-7 UFC) hade en lyckad welterviktdebut i UFC under nattens gala i Nashville, Tennesse. ”Showtime” besegrade den forne titelutmanaren i weltervikt, Stephen Thompson (14-4-1 MMA, 9-4-1 UFC) med en fin knockout i slutet av andra ronden.

Rond 1

Wonderboy kontrollerade den första ronden mycket tack vare sin fina jabb som i mitten av ronden såg ut ha brutit Pettis näsa. Den forne lättviktsmästaren verkade ha svårt att pricka den väldigt rörlige Wonderboys huvud, men hade ett par lyckade bensparkar.

Rond 2

I den andra ronden fortsatte Wonderboy att kontrollera distansen med sin jabb och sina sparkar. Återigen hade Pettis svårt att pricka Thompson och hans näsa blev bara värre och värre ju längre ronden led. Med 5 sekunder kvar av ronden får Pettis in en jättefin krok som skickar Thompson livlös till backen. Pettis följer upp med några smällar på en redan medvetslös Wonderboy innan Herb Dean kliver in och bryter matchen.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Tränaren: Henry Cejudo borde gå returmatch mot Joseph Benavidez härnäst

Flugviktsmästaren Henry Cejudo försvarade sitt bälte första gången i januri, när han mötte bantamviktsmästaren T.J. Dillashaw och segrade via knockout 32 sekunder in första ronden.

Efter detta var det tänkt att Cejudo skulle gå upp till bantamvikt för att gå returmatch, men det visade sig att Dillashaw fastnat i en dopningskontroll.

Cejudo och tränaren Eric Albarracin blev båda mycket besvikna över beskedet och returmötet ser inte ut att bli av på ett tag framöver.

Via MMAJunkie Radio:

It ruined the rematch we were looking to get, the big rivalry, the money fight, shutting the critics up. A few people, including Dana White, thought it was an early stoppage. I didn’t think it was an early stoppage. I didn’t think it was – I was cageside and saw him go limp a couple of times.

But we could have shut them up and get another belt, and that’s kind of out the window now.

Albarracin känner att en returmatch mot Joseph Benavidez känns lämplig istället. Cejudo och Benavidez möttes 2016 under TUF 24 Finale, där Benavidez segrade via ett delat domslut.

I don’t like just winning a vacant title. To tell you the truth, I’d like to serve up some sweet revenge to Joe Benavidez. That was Henry’s last loss, so there’s a rivalry there.

Those guys really were enemies on that show, and we ended up losing a very, very close decision. I would love to get that back, and this time, we won’t leave it to the judges.

Vem tycker ni Cejudo ska möta härnäst? Är det dags för en returmatch mot Benavidez?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Irlands premiärminister tar avstånd från Conor McGregor

Irlands premiärminister Leo Varadkar vill inte ha någonting att göra med den stora MMA-stjärnan Conor McGregor och hans kriminella handlingar.

Varadkar, som även kallas för Irlands taoiseach (premiärminister), anklagades tidigare för att ha ignorerat McGregor under St. Patricks Day i Chicago.

Ett flertal reportrar märkte att Varadkar försökte hålla avstånd när han märkte att den irländske UFC-stjärnan var där.

Nu berättar Varadkar om händelsen, via ’County Press’:

I was happy to walk in the parade in Chicago. I wasn’t specifically walking with Conor. As I understand, he was there promoting his whiskey.

I was there at the parade at the invitation of organisers representing the country. Conor McGregor was there, I believe, at the invitation of the Plumbers Union.

Obviously he’s had some trouble with the law in recent months, and I wouldn’t condone or like to be associated with the kind of actions he’s been involved in, which include prosecution in New York and a potential prosecution in Florida.

McGregor arresterades tidigare i månaden för rån i Miami i Florida, där han tagit en telefon från ett fan och kastat denna i marken, och sedan stampat på den. McGregor plockade sedan upp telefonen och gick iväg.

McGregor genomgår även processen för händelsen inför UFC Brooklyn förra året, där han kastade en lastpirra mot ett en buss fylld med fighters.

Senast McGregor gick match var mot Khabib Nurmagomedov under UFC 229 i oktober, där han förlorade via submission i fjärde ronden.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Anthony Pettis vill bara gå våldsamma & underhållande matcher

I måndags diskuterade MMA-Panelen helgens huvudmatch vid UFC Nashville mellan Stephen Thompson och Anthony Pettis. Panelen ansåg att matchningen är relativt märklig då Pettis tidigare sätt fysiskt underlägsen till och med i lättvikt. De misstänker nu att den tidigare UFC-mästaren Pettis har lagt drömmarna om titelmatcher på is och nu istället siktar in sig på att gå underhållande matcher och öka sin kommersiella status på det sättet.

Likaså denna gång då panelen var förväntansfulla på ett möte mellan två riktigt tekniska fighters där taekwondo ställs mot karate. Panelen ansåg att Stephen Thompson är skyhög favorit att vinna denna match, inte bara för att han är UFC:s mest tekniska fighter utan även på grund av hans överlägsna fysik.

Ni kan se hela konversationen i videon ovan.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

José Aldo förd till sjukhus

José Aldo (28-4) har förts till sjukhus på grund av en infektion rapporterar MMA fighting.

Den forne UFC fjäderviktsmästaren fick ett litet sår i knäet som senare blev infekterat. Han lades in på sjukhus i onsdags.

Aldo är för tillfället bokad att möta Alexander “The Great” Volkanovski (19-1) under UFC 237 i Rio de Janeiro. Flera källor rapporterar att Aldo förväntas att återhämta sig i tid inför fighten.

Raka segrar för båda kämparna

Aldo har gått segrande ur sina två senaste fighter via knockout mot både Jeremey Stephens och Renato Moicano. Den före detta mästaren har flertalet gånger sagt att han hoppas på att uppfylla sitt avtal mot UFC under 2019. Gå två matcher och sedan pensionera sig.

Volkanovski har 16 raka professionella MMA-segrar bakom sig varav den senaste var hans storstilade knockout-vinst mot Chad Mendez i december. “The Great” har för tillfället 6 segrar och 0 förluster i UFC.

De båda kämparna drabbar samman den 11/5 under UFC 237 där Rose Namajunas ska försvara sin titel mot Jessica Andrade.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
The Notorious har inte släppt siktet på Money Mayweather

När Conor McGregor inte slåss mot bussar eller mobiltelefoner så pratar han gärna om vad som är nästa steg i hans karriär i oktogonen. Eller i detta fall, ringen.

Det var under en Q&A i Chicago som Floyd “Money” Mayweathers namn flöt upp, föga förvånande.

He gets his money and then it comes right back down. He must step back into the ring so I’ll be here ready for him. I’ll be here ready and confident.

Många skulle nog hålla med om att “The Notorious” gjorde bättre ifrån sig än förväntat när han steg upp i ringen med en av boxningvärldens bästa i augusti 2017.

Slogs inte som han brukar

Floyd fought great. Usually he fights defensive against the ropes. Against me, he changed it up. The boxing world had not seen Floyd compete like that, that Mexican style, hands up over his eyebrows, marching forward. In my preparation when I was sparring, all my sparring partners were on the back foot. With the shoulder roll against the ropes. The way he usually would fight.

Trots att McGregor har en uppsjö av motståndare att välja mellan inför sin comeback i UFC bleknar de flesta alternativen i jämförelse med ännu en moneyfight. Matchen vore helt enkelt för lockande. “The Notorious” tycker inte bara att den ska hända inom en snar framtid, utan menar på att denna gång kommer han ta hem matchen.

Next camp, and I do believe it should happen, I mean, why not? Why not? If I have sparring partners in my camp that march forward, trust me when I tell you, I’ll send his head into the bleachers.

Vare sig fansen vill eller inte vill se en re-match mellan de två titanerna inom kampsport så vore det galet av UFC att inte överväga den ytterst lukrativa re-matchen. Detta förutsätter dock att den pensionerade Mayweather också är intresserad av att utbyta slag med irländaren.

McGregor skulle förmodligen behöva plocka åtminstone en vinst i oktagonen för att verkligen sälja denna fight. Han har inte fått höja armarna sedan 2016 då han avslutade Eddie Alvarez och blev den första inom UFC att hålla bältet i två viktklasser samtidigt.

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy
UFC Nashville Matchkort

Video
UFC Nashville: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

Denna helg kommer UFC att återigen anordnas i Nashville, USA där vi får se en rad stora profiler möta varandra.

Huvudmatchen i galan kommer att utkämpas av den tidigare titelutmanaren i weltervikt Stephen Thompson (14-3-1) som möter den tidigare UFC-mästaren i lättvikt Anthony Pettis (21-8) som nu går upp en viktklass.

Stephen Thompson gick sin senaste match mot Darren Till förra året men förlorade där genom enhälligt domslut mot en motståndare som missat vikten grovt inför galan och många ansåg resultatet därför vara kontroversiellt. Nu tar han nya tag mot att titelmatcherna och ser nu att divisionen öppnat upp sig då Kamaru Usman nu är ny mästare. Thompson utmanade tidigare den gamle mästaren Tyron Woodley två gånger där den första av dessa slutade oavgjort medan han i den andra fick se sig besegrad genom majoritetsdomslut. Efter detta besegrade Thompson Jorge Masvidal genom enhälligt domslut innan han gick matchen mot Till. Thompson anses av många vara en av UFC:s mest tekniska fighters och möter nu en annan sådan fighter som dock inte har samma fysik.

Anthony Pettis har precis som Thompson ett facit på 1-2 i sina senaste tre matcher. Hans senaste match slutade visserligen i förlust genom TKO men matchen mot Tony Ferguson vid UFC 229 ansågs ändå vara den mest underhållande under galan och utsågs till Fight of the Night och även en av 2018:s bästa fighter. Pettis har nu stärkt sina aktier efter att tidigare ha besegrat Michael Chiesa genom submission. Pettis har i sina senaste tre matcher fått bonusar för antingen Fight of the Night eller Performance of the Night och många tror nu att han kommer bjuda fansen på stor underhållning mot Thompson oavsett resultat.

Pettis blev UFC-msäatre redan 2013 då han besegrade Benson Henderson genom submission varefter han försvarade titeln mot Gilbert Melendez (submission). Efter detta förlorade Pettis tre matcher i rad mot Rafael dos Anjos, Eddie Alvarez och Edson Barboza innan han valde att gå ner till fjädervikt där han snart ställdes mot den nuvarande dominanten UFC-mästaren Max Holloway som besegrade Pettis genom TKO.

Amerikanska tungviktare i galans co-main event

Denna gala kommer vi även få se två topprankade tungviktare från USA mötas. Curtis Blaydes (10-2) kommer denna helg försöka revanschera sig för sin senaste förlust mot sin nemesis Francis Ngannou och försöka studsa tillbaka mot den hägrande titelmatchen. Blaydes blev i sin senaste match besegrad genom TKO precis som i sin tidigare match mot fransk-kameruniern som är den enda fightern som någonsin besegrat Blaydes. Innan hans senaste match hade han stått för imponerande segrar över UFC-stjärnor som Mark Hunt (enhälligt domslut) och Alistair Overeem (TKO).

Blaydes motståndare är den inom UFC obesegrade Justin Willis som har 8-1 i record inom MMA. Precis som Blaydes har han besegrat UFC-profilen Mark Hunt genom enhälligt domslut vilket var Willis senaste match. Innan detta besegrade han Allen Crowder (KO) och Chase Sherman genom enhälligt domslut. Detta förväntas av många dock bli hans tuffaste match i hans karriär hittills och oddsmakarna tror att Blaydes blir den som bryter Willis vinstsvit.

MATCHKORTET

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider och odds från Unibet. Under det finner ni Bettinghörnan och det senaste avsnittet av MMA-panelen och under detta ser ni utförlig statistik för galans matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 01:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 22:00 och sänds på Fight Pass)

Anthony Pettis vs Stephen Thompson UFC Nashville

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy