Daniel Cormier ufc BÄLTE

Fredagskrönikan: Daniel Cormier – Älskad och hatad

Omtyckt av många, ogillad av vissa och avskydd av andra. Så är det att vara UFCs mästare i lätt tungvikt, Daniel Cormier. Han buas ofta ut av fans när han tävlar och på sociala medier får han mer än sin beskärda del av skit från mma-fans. Han säljer inte heller jättemånga pay-per-views. Han rör onekligen upp känslor den regerande mästaren.

Vad är det som gör honom så kontroversiell i fansens ögon? Ja, det är verkligen inte någon enkel fråga att besvara. Sett till hans bakgrund och hans person borde han vara en omtyckt, kanske t.o.m. folkkär, mästare. Men så är inte fallet. Cormier är en hårt arbetande kille som har representerat sitt land inom en riktig arbetarklass-idrott. Sådant brukar vanligtvis innebära att man går hem hos de amerikanska fansen. Om något brukar det leda till starka sympatier, men av någon anledning är det inte riktigt så för Cormier. Visst finns det många som gillar honom men det är samtidigt förvånansvärt många som verkligen ogillar honom. Han är uppenbarligen en polariserande person.

Personen

Cormier syns ofta i media pga sitt jobb för FOX sports. Medial exponering brukar vara en tydlig fördel när det kommer till att bygga en bred “fan base”, men det är oklart om det är det för Cormier. Där sitter han i Fox-studion, med sitt breda leende, iklädd kostym och levererar underhållning på bästa sändningstid. Det skriker inte direkt arbetarklasskille. Cormier är en intelligent, vältalig och välutbildad herre. Han har humor, viss självdistans och bjuder ofta på sig själv. Han passar troligen inte in i den stereotypa bilden av en den typiske brottaren. Kanske inverkar detta på hur han uppfattas.

Han skulle kunna sägas vara en aning motsägelsefull. Han är som sagt både intelligent och kvicktänkt. Han är rapp i käften och samtidigt otroligt tävlingsinriktad. Han är ganska vass på trash talk. Dessa egenskaper funkar alldeles utmärkt för en fighter som Conor McGregor, som ju är en person som minst sagt väcker starka känslor – och genererar mer intresse än någon annan inom sporten. Cormier är dock väldigt långt ifrån karaktären “The Notorious”, både utseendemässigt och personlighetsmässigt.

Delar av Cormiers personlighet, men kanske framförallt hans utseende, passar inte riktigt in på den trash-snackande mästare han stundtals försöker vara. Instoppad polotröja, khaki-shorts och vita tubsockor, det är ganska långt ifrån minkpälsar och guldkedjor. Sanningen är att Cormier stundtals ser mer ut som en golfspelande turist än en mma-fighter. Det kanske är så enkelt som att man inte kan se ut som Charlton i “Fresh Prince in Bel Air” och samtidigt vara trovärdig i rollen som mma-mästare.

Tyron Woodley är en annan mästare med “church going” look och självpåtagen helylle-framtoning som inte heller går hem hos mma-publiken. Kanske är det så att man inte – åtminstone inte i fansens ögon – kan vara trovärdig om man påstår sig vara helylle och en bad ass mma-fighter samtidigt. Frågar man Tyron Woodley själv anser han att hudfärg är en delförklaring till varför han inte vinner massornas kärlek. Det är sannolikt en mycket förenklad förklaringsmodell men det kan inte uteslutas att vissa fans fäster vikt vid en persons hudfärg. Jag har dock svårt att tro att detta skulle vara någon stor grupp.

Man kan definitivt vara en tystlåten arbetarklasskille och en bad ass fighter – det går hem hos fansen. Att vara tystlåten är inte nödvändigtvis något oöverstigligt hinder. Inte heller att vara förhållandevis okarismatisk. Se bara på herrar som Dan Henderson, Chuck Lidell, Randy Couture och Robbie Lawler. De skötte sitt snack i buren och alla som har sett, eller lyssnat till, en intervju med Henderson eller Lawler vet att det kan vara en tämligen plågsam upplevelse.

Jon Jones är inte bara en exceptionell naturbegåvning rent sportsligt, han är dessutom en riktig bad boy. Visst får han också otroligt mycket kritik, men pga hans person ställer fansen inte särskilt höga krav på honom. Trots otaliga skandaler och det uppenbara hyckleriet är det häpnadsväckande många fans som förlåter hans ständiga snedsteg. Att det går att vara en bad boy och samtidigt en firad stjärna vet vi dock av erfarenhet – se bara på fighters som Tito Ortiz, Chael Sonnen, m.fl.

Det faktum att Cormier aldrig har besegrat Jon Jones spelar troligen in i hur fansen betraktar honom. Många anser fortfarande att Jones är den rättmätige mästaren – doping är inte nödvändigtvis något som amerikanska idrottsfans ser på med samma avsmak som flertalet svenskar. Tvärtom har det varit frekvent förekommande i flera av de stora amerikanska sporterna. Därför anser många att Cormier är något av en bedragare när han kallar sig för mästare utan att ha vunnit bältet genom att besegra Jones.

Bakgrund

Cormiers introduktion till brottning är på sätt och vis kännetecknande för hans liv. En dag hamnade han i slagsmål på skolans parkeringsplats och brottningscoachen på skolan var den som avstyrde bråket. Han sa till de två bråkstakarna att de borde hitta ett mer produktivt sätt att använda sin energi. Detta ledde till att Cormier anslöt sig till skolans brottarlag. Det var ett beslut som skulle komma att förändra den arge ynglingens liv för alltid.

Cormier är en utpräglad “hard worker”. Han inte naturligt atletisk eller välsignad med överjordisk talang, som Jon Jones. Tvärtom har han fått kämpa stenhårt för allt han har uppnått i livet. Hans liv har heller inte varit enkelt. Tvärtom har har genomlevt en rad traumatiska händelser. Händelser som skulle ge de flesta allvarliga men för livet. Cormier växte upp under fattiga omständigheter i Lafayette Louisiana och när han var sju år gammal blev hans far mördad. Han sköts ihjäl av en släkting på Thanksgiving Day. Det var ett mycket hårt slag mot den unge Cormier.

När han gick i high school förlorade han en nära vän i en bilolycka och drygt ett år senare omkom hans kusin, även denna gång var det en bilolycka med dödlig utgång. Några år senare, när han studerade vid Oklahoma State University förlorade han ännu en vän. Denna gång var det en flygplanakrasch. År 2003, drabbades Cormier av sitt livs allra värsta motgång. Hans tre månader gamla dotter, Kaedyn Imri, omkom i en bilolycka vilket av naturliga skäl tog Cormier mycket hårt. Han har i efterhand berättat om hur brottningen hjälpte honom att ta sig genom krisen som drabbade honom efter förlusten av dottern. Den stenhårda träningen blev ett sätt att kanalisera smärtan och den bottenlösa sorgen efter tragedin. Ännu en gång blev brottningen en räddningsplanka för Cormier. Brottningsmeriter var inte det enda han fick med sig från Oklahoma State University. Han tog även en examen i sociologi.

Cormier behåller ett starkt band till sporten i hans hjärta. Han driver idag ett brottningsprogram för barn mellan 5 och 12 år – Daniel Cormier-AKA Wrestling team. Hans brottningsprogram är ansett som ett av de bästa i delstaten Kalifornien.

Slutord
När jag tänker på Cormiers liv, hans bakgrund och vad han har lyckats uppnå är det för mig obegripligt att det finns fans som ogillar honom så starkt som de gör. Personligen ser jag honom som en genuint sympatisk person och dessutom en mycket kompetent fighter. Det han har uppnått inom sporten mma är beundransvärt. Han var obesegrad som tungviktare, och tungviktsmästare i Strikeforce, innan han signades av UFC. I UFC har han blivit mästare i lätt tungvikt och man kan nog konstatera att han är den bäste lätta tungviktaren någonsin, förutom Jon Jones. Det är en enorm bedrift. Men allt det räcker uppenbarligen inte. Han väcker ändå starka känslor och ogillas av många. Annars skulle inte så många fans häckla honom eller bua ut honom under invägningar och i samband med matcher.

På lördag försvarar han återigen sin titel. Denna gång mot den relativt okände schweizaren Volkan Oezdemir. De flesta experter håller Cormier som klar favorit inför matchen. Jag tror att han kommer att besegra Oezdemir, men jag tror inte att det kommer ha någon större inverkan på hur han betraktas av de fans som ogillar honom. Han får nog fortsatt finna sig i att vara en polariserande figur. Älskad av vissa, men hatad av andra. Orättvist kan tyckas, men sådan är sporten vi följer – den väcker känslor.

__________________
Text: Fransisco

0
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier kan tänka sig möta Shogun Rua

Daniel Cormiers galna dopingtest-historik: ”All the cheaters out there sucks!”

Den lätta-tungviktsmästaren och numera tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, kunde förtälja sin dopingtests-historik genom Twitter.

Den 39-åriga MMA-fightern har tävlat på proffsnivå sedan 2009 och hade innan det en framgångsrik karriär inom brottning där han bland annat deltog under Olympiska Spelen, 2004. Han tog sig hela vägen till en semifinal men fick se sig besegrad mot Khadzhimurat Gatsalov. Cormier slutade på en fjärdeplats. Under hans atletiska karriär kan Cormier uppdaga att han blivit testad hela 67 gånger av USADA under en tolvårsperiod. Nedan kan ni se vad Cormier skrev genom Twitter.

Det är mycket möjligt att hans Tweet även är en känga till hans ärkerival Jon Jones som varit i trubbel med USADA flertalet gånger. Jones testade positivt för steroiden turinabol efter deras match som ägde rum UFC 214. En match som Jones till en början vann genom huvudspark i rond tre, men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’. Tidigare i veckan uppdagades det att Jon Jones inte blivit testad på hela 42 veckor under sin avstängning, senare fick vi besked att Jones den senaste veckan fått besök av USADA för ett första test det här året.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 86

UFC Kina: Francis Ngannou möter Curtis Blaydes i returmatch

Ett tungviktsmöte i UFCs toppskikt är så gott som klart. Francis Ngannou ställs mot Curtis Blaydes som galans huvudmatch under UFCs vistelse i Kina den 25:e november, detta bekräftar MMAJunkie.com

Francis Ngannou gick sin senaste match mot Derrick Lewis under UFC 226. Det var en upp-hypad match som många trodde inte skulle gå mer än en rond. Istället blev det en av de båda herrarnas sämsta prestationer i deras MMA-karriärer. Få slag utdelades under tre ronder och vinnaren blev i slutändan Lewis genom enhälligt domslut. I matchen dessförinnan ställdes Ngannou mot Stipe Miocic, en match om tungviktsbältet. Miocic kunde använda sin press och brottning för att nöta ned den explosiva Ngannou och på så sätt vinna genom enhälligt domslut.

Ngannou har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout samt fyra genom submission. Ngannou har aldrig blivit sänkt eller klappat ur, hans tre förluster har endast blivit genom domslut.

Blaydes har endast förlorat en enda gång i sin MMA-karriär, vilket är mot Francis Ngannou. I deras första möte under ‘UFC Fight Night: Rothwell vs. dos Santos’ blev han besegrad av Ngannou genom teknisk knockout i den andra ronden. Efter förlusten har Blaydes samlat på sig fem segrar i tungviktsdivisionen. Det kunde ha stått sex raka segrar om det inte vore för ett positivt dopingtest efter sin match mot Adam Milstead. Machen omvandlades till ett så kallat ‘no contest’ på grund av att Blaydes testat positivt för cannabis.

Blaydes har ett MMA-facit på 10–1 (1) och besegrade MMA-veteranen Alistair Overeem i sin senaste match. En match han vann genom teknisk knockout i rond tre. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout samt två genom domslut.

UFC Kina äger rum den 25:e november i Beijing på Cadillac Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Francis Ngannou vs. Curtis Blaydes

Vem vinner returmötet?

Visa resultat

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

PFL 6: Jonathan Westin förlorar mot Abubakar Nurmagomedov – utslagen ur turneringen

Det blir tyvärr ingen fortsättning för svenska Jonatan Westin i PFL miljonturnering.

Inatt gick Westin sin andra match för organisationen, en ödesmatch för att få fortsätta i turneringen. Det blev dock ingen seger för svensken som trots förlust kämpade tappert in i det sista. Matchen gick hela vägen till ett domslut som Abubakar Nurmagomedov vann enhälligt. Ni kan se höjdpunkter från Westins match i videon ovan.

Westin har ett MMA-facit på 10-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, fem genom knockout, fyra genom submission samt en vinst genom domslut.

Abubakar Nurmagomedov (15-2) har gått 4 matcher sedan oktober 2016 och förlorade precis som Westin sin senaste fight. Även detta vid PFL 3 där han förlorade mot Pavel Kusch genom submission. I juli 2017 besegrade han dock Matt Secor genom enhälligt domslut och likaså besegrade han John Howard i matchen dessförinnan. Men Nurmagomedov har ännu inte säkrat en plats för fortsatt spel i turneringen och måste vinna sin nästa match för att ta sig vidare i turneringen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se trailern för ”UFC 25 Years in Short”

UFC växlar upp för att börja sända ut minidokumentärserien ”UFC 25 Years in Short” som vi på Kimura tidigare berört här och här. Dokumentärserien, i 25 delar, kommer att visa höjdpunkter från organisationens utveckling sedan starten 1993.

Från Royce Gracies häpnadsväckande dominans under MMA:s tid i idrottens undervegetation, till Ronda Rouseys tid på toppen som den första kvinnliga mästaren – ”25 Years in Short” kommer att visa alla de stora ögonblicken och händelserna.

Citat från UFC:s egen presentation av serien på YouTube:

2018 marks twenty-five years of the UFC, and in celebration of our silver anniversary, we’re presenting a groundbreaking, 25-part series of original, documentary short films. UFC 25 YEARS IN SHORT brings together an award-winning team of documentary filmmakers, to tell twenty-five captivating stories, one for each year of the UFC’s extraordinary history. UFC 25 YEARS IN SHORT premieres this September, only on UFC Fight Pass.

UFC är tveklöst den aktör som mest av alla, näst intill ensam, ska creddas för att MMA är så stort som det är idag. I sin tur går mycket av det berömmet till VD Dana White och förra ägarna Frank och Lorenzo Fertitta, som nyligen sålde företaget till WME-IMG, idag Endeavour, för fyra miljarder dollar.

Dokumentärserien kommer endast visas via UFC:s streamingtjänst Fight Pass, och har premiär i september.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 204 poster

Bellator 204: invägningar – en rejält grov viktmiss

Natten mellan fredag och lördag, svensk tid, går Bellator 204 av stapeln på Sanford Pentagon i Sioux Falls, South Dakota, USA. Idag, torsdag, var det således dags för galans invägningar. En av deltagarna på kortet hade eventuellt glömt vilken viktklass han tävlade i.

Kortet toppas av en fjäderviktsmatch mellan Darrion Caldwell (9-1 Bellator; 12-1 MMA) och Noad Lahat (3-1 Bellator; 2-2 UFC; 12-3 MMA), inför vilken båda kombattanterna klarade vikten (145,2 respektive 146 lbs). Caldwell är regerande bantamviktsmästare i organisationen men provar nu vingarna (sic) i fjädervikten. Ingen titel står alltså spel i huvudmatchen. ”The Wolf” gör detta i syfte att bli mästare i två viktklasser (se tweet nedan). Dock verkar det inte som att den forne NCAA-mästaren i brottning får någon titelmatch direkt.

Med två undantag klarade även samtliga galans övriga fighters sina viktgränser. De två undantagen var Cris Lencioni som vägde in på 148,4 lbs för sin fjäderviktsmatch och inte minst (…) Willie Whitehead, bokad mot Romero Cotton i mellanvikt. Mellanvikt är som bekant 185 lbs och i matcher utan titel på spel är 186 lbs den övre gränsen. Whitehead vägde in på – 200,2 lbs. 14 lbs, eller knappa 6,5 kg, för mycket. Det är i skrivande stund oklart om Cotton vs. Whitehead blir av.

Nedan de fullständiga invägningsresultaren:

Darrion Caldwell (145.2) vs. Noad Lahat (146)
Logan Storley (170.2) vs. A.J. Matthews (170)
Ricky Bandejas (135.4) vs. James Gallagher (135.4)
Tywan Claxton (145.8) vs. Cris Lencioni (148.4)

Omar Morales (155.8) vs. Troy Nawrocki (155.4)
Demarques Jackson (155.6) vs. Bryce Logan
(155.6) Jason Jackson (171) vs. Jordon Larson (170.2)
Corey Davis (170.2) vs. David Michaud (170.4)
Romero Cotton (185.4) vs. Willie Whitehead (200.2)
Seth Bass (170.8) vs. Tyler Ray (170.4)
Micah Peatrowsky (154.2) vs. Keith Phathaem (155.8)
Lloyd McKinney (125.4) vs. Robiel Tesfaldet (126)
Wyatt Meyer (182) vs. Jeff Nielsen (183.6)

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Video
FCR 3: Intervju med framtidslöftet Serdar Altas

På lördag äger Fight Club Rush 3 rum och i huvudmatchen ställs Tobias Harila i ett returmöte mot norrmannen Kenneth Evensen. Harila besegrade norrmannen i deras första möte genom teknisk knockout i rond ett under Superior Challenge 17, men Evensen var inte nöjd med beslutet att stoppa matchen. Harila med team har nu erbjudit Evensen en returmatch i Västerås och matchen är nu spikad som galans huvudmatch.

En annan ung MMA-talang som gjorde sin professionella MMA-debut under Superior Challenge 17 är flugviktaren Serdar Altas. Trots en extremt hal matta lyckades Altas att knocka sin motståndare, Luan Jashari Frantzen, i den andra ronden. I Altas andra professionella MMA-match ställs han mot Jake Bond. Ett intressant tillägg är även att Altas har en gedigen bakgrund i amatör-MMA där han vunnit allt som går att vinna, SM, EM samt VM-guld.

Engelsmannen Bond har likt Altas ett ungt MMA-facit. Han har hunnit gå två matcher som proffs där han vunnit en match genom läkarstopp (cut) samt förlorat en genom rear-naked choke.

Vi på Kimura.se fick oss en exklusiv intervju med Altas innan hans match nu på lördag, och han är väl förberedd för engelsmannen. Ni kan lyssna på vad Altas hade att säga om sin proffsdebut och sin nästkommande match i intervjun ovan.

Vill ni se detta fantastiska event på plats kan ni köpa biljetter genom att klicka här. Har ni ingen möjlighet att ta er till Västerås på lördag så erbjuder Fight Club Rush en möjlighet att se galan genom PPV, för 99 kronor får ni tillgång till streamen genom att klicka här.

Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
PFL 6: Jonatan Westin klarar vikten – se matchen här

Svenske Allstars-fightern Jonatan Westin går sin andra PFL-match i vad som kallas miljonturneringen. Westin vägde in för ca. tolv timmar sedan och landade på 170.25 vilket motsvarar ca. 77.2 kilo. Ca. 12:05 in i klippet väger Westin in, det kan ni ta del av i klippet ovan.

Westin ställs mot Abubakar Nurmagomedov den 16:e augusti och matchen visas genom PFLs Facebook som ni kan ta del av gratis, se ödesmatch här.

Jonatan Westin (10-3) har gått 3 matcher sedan juni 2016 där han var frånvarande i 1,5 år fram till sin senaste match i  juli detta år mot Bojan Velickovic vid PFL 3. Westin förlorade tyvärr matchen genom teknisk knockout i 2:a ronden.

Efter en jämn första rond lyckades Bojan ta ned svensken och avancera till en mount-position. Väl i mount började Velickovic att landa slag, Westin kunde inte ta sig ur positionen och domaren var tvungen att bryta matchen.

Nedan kan ni ta del av invägningsreslutatet.

HUVUDKORT
Ray Cooper III (169.5) vs. Pavel Kusch (169.75)
Magomed Magomedkerimov (170.25) vs. Bojan Velickovic (170.25)
Kayla Harrison (155.75) vs. Jozette Cotton (155.25)
Abubakar Nurmagomedov (170.5) vs. Jonatan Westin (170.25)
Joao Zeferino (170.5) vs. Yuri Villefort (171)
UNDERKORT
Rick Story (171) vs. Carlton Minus (170)
Jake Shields (170.75) vs. Herman Terrado (170.75)
John Howard (185.75) vs. Bruno Santos (185.5)
Abusupiyan Magomedov (185.5) vs. Anderson Goncalves (185.5)
Shamil Gamzatov (185.75) vs. Rex Harris (185.25)
Louis Taylor (185.5) vs. Andre Lobato (185.5)
Gasan Umalatov (186) vs. Eddie Gordon (185.5)

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
al iaquinta oktagon tony ferguson oktagon

Al Iaquinta utmanar Tony Ferguson: ”Cant stand that guy”

Den forne titelutmanaren i UFCs lättviktsklass, Al Iaquinta, vill möta Tony Ferguson i november.

Iaquinta vill möta Ferguson i november, detta bekräftar Iaquinta genom MMA-reporter Ariel Helwani. Ferguson som under veckan fått klartecken av läkare att han kan återgå till träning, har nu fått en motståndare på sina händer. Iaquinta själv säger att han aldrig känt sig i bättre form än nu och vill gå matchas mot den karismatiske Tony ”El Cucuy” Ferguson.

Iaquinta gick sin senaste match mot UFCs nykrönta lättviktsmästare, Khabib Nurmagomedov. Efter mycket all kalabalik som skedde innan UFC 223 fick till slut Iaquinta chansen att gå match mot Nurmagomedov. Dagistaniern Nurmagomedov var schemalagd att gå match mot Ferguson, men en oväntad skada satte stopp för matchen. Istället fick Iaquinta chansen. Han förlorade dock matchen men gick alla fem ronder och förlorade genom domslut.

Iaquinta har ett MMA-facit på 13–4–1 och hade vunnit fem raka matcher innan han ställdes mot Nurmagomedov. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout, en vinst genom submission samt fem genom domslut.

Den otursföljde Ferguson var som tidigare nämnt schemalagd att ställas mot Nurmagomedov under UFC 223, en match om UFCs lättviktsbälte. En skada satte stopp för de planerna då han skall ha ramlat över ett par kablar i UFC-studion. Nu har dock Ferguson repat sig och är tillbaka i träningslokalen. Han har imponerande tio raka segrar i lättviktsdivisionen och har ett MMA-facit på 23–3. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout, nio genom submission samt fem genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
James Vick om Justin Gaethje: ”He is a B-level fighter”

En lättviktsmatch mellan #10 James Vick och #7 Justin Gaethje kommer att äga rum den 25:e augusti under ‘UFC Fight Night 135’ i Lincoln, Nebraska.

Inför matchen lovar Vick att han kommer avsluta den ‘sämre’ fightern i Justin Gaethje. Vick har ett MMA-facit på 13-1 och har vunnit sina fyra senaste matcher, tre genom avslut och en vinst genom domslut. Hans enda förlust i karriären är mot Beneil Dariush under UFC 199 och är en match han förlorade genom knockout i rond ett. Annars har Vick besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, fem genom submission samt fem genom domslut.

Gaethje har förlorat sina två senaste matcher. I sin senaste match ställdes han mot Dustin Poirier, en match han förlorade genom teknisk knockout i rond fyra under ‘UFC on Fox: Poirier vs. Gaethje’. Matchen innan ställdes han mot den forne lättviktsmästaren i UFC, Eddie Alvarez. Han förlorade genom knockout i den tredje ronden under UFC 218. Innan hans två förluster hade Gaethje ett imponerande vinstfacit på 18-0, där han besegrat 15 av sina motståndare genom knockout(!).

UFC Fight Night i Lincoln, Nebraska, äger rum den 25:e augusti på Pinnacle Bank Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

HUVUDKORT
Justin Gaethje vs. James Vick
Michael Johnson vs. Andre Fili
Cortney Casey vs. Angela Hill
Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
Andrew Sanchez vs. Markus Perez
Eryk Anders vs. Tim Williams
UNDERKORT
James Krause vs. Warlley Alves
Iuri Alcântara vs. Cory Sandhagen
John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Mickey Gall vs. George Sullivan
Joanne Calderwood vs. Kalindra Faria
Drew Dober vs. Jon Tuck
Rani Yahya vs. Luke Sanders

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Oscar De La Hoya: ”MMA-fighters får inte lön för mödan – det är vidrigt”

Den forne världsmästaren i boxning, Oscar De La Hoya, anser att MMA-fighters inte får den lön de förtjänar. Det är heller ingen överraskning att De La Hoya uttalar sig som han gör, han och UFCs VD, Dana White, kommer inte direkt överens.

MMA-fighters sätter sin hälsa på spel när de kliver in i buren och bör få avsevärt mycket bättre betalt, detta berättar De La Hoya till ‘Fight Hub TV’. De La Hoya har för inte så längesedan grundat Golden Boy MMA och under hans första evenemang kommer ett tredje möte mellan två forna UFC-mästare att ställas mot varandra.

Chuck ”The Iceman” Liddell och Tito Ortiz kommer för en tredje gång att ställas mot varandra inne i buren. Liddell har vunnit de två tidigare matcherna genom teknisk knockout samt ren knockout. Deras första möte ägde rum under UFC 47, 2004. Den matchen avslutade Liddell i rond två. Deras andra möte ägde rum under UFC 66, 2006. Den matchen vann Liddell i rond tre. Deras tredje möte kommer äga rum den 25:e november i Kalifornien.

48-åriga Liddell gick sin senaste match mot Rich Franklin under UFC 115, 2010. En match han förlorade genom knockout i rond ett. I hans två matcher innan Franklin förlorade ”The Iceman” även de genom brutala knockouts (Rashad Evans och Shogun Rua). Han har ett MMA-facit på 21–8 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 13 genom knockout, 1 genom submission samt 7 genom domslut. Det skall tilläggas att Liddell har blivit knockad sex gånger i sin karriär varav tre knockout-förluster i hans senaste tre matcher.

43-åriga Ortiz har trots sin ålder varit mer aktiv än Liddell och gick sin senaste match mot Chael Sonnen under Bellator 170, 2017. Han vann matchen genom rear-naked choke i rond ett. Ortiz har flertalet gånger pensionerat sig från MMA men alltid hittat en väg tillbaka. Han började sin MMA-karriär redan 1997 och gick sin första match under UFC 13. Han har ett MMA-facit på 19–12–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout, fem genom submission samt sex vinster genom domslut.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy