Daniel Cormier ufc BÄLTE

Fredagskrönikan: Daniel Cormier – Älskad och hatad

Jaser Davari

Omtyckt av många, ogillad av vissa och avskydd av andra. Så är det att vara UFCs mästare i lätt tungvikt, Daniel Cormier. Han buas ofta ut av fans när han tävlar och på sociala medier får han mer än sin beskärda del av skit från mma-fans. Han säljer inte heller jättemånga pay-per-views. Han rör onekligen upp känslor den regerande mästaren.

Vad är det som gör honom så kontroversiell i fansens ögon? Ja, det är verkligen inte någon enkel fråga att besvara. Sett till hans bakgrund och hans person borde han vara en omtyckt, kanske t.o.m. folkkär, mästare. Men så är inte fallet. Cormier är en hårt arbetande kille som har representerat sitt land inom en riktig arbetarklass-idrott. Sådant brukar vanligtvis innebära att man går hem hos de amerikanska fansen. Om något brukar det leda till starka sympatier, men av någon anledning är det inte riktigt så för Cormier. Visst finns det många som gillar honom men det är samtidigt förvånansvärt många som verkligen ogillar honom. Han är uppenbarligen en polariserande person.

Personen

Cormier syns ofta i media pga sitt jobb för FOX sports. Medial exponering brukar vara en tydlig fördel när det kommer till att bygga en bred “fan base”, men det är oklart om det är det för Cormier. Där sitter han i Fox-studion, med sitt breda leende, iklädd kostym och levererar underhållning på bästa sändningstid. Det skriker inte direkt arbetarklasskille. Cormier är en intelligent, vältalig och välutbildad herre. Han har humor, viss självdistans och bjuder ofta på sig själv. Han passar troligen inte in i den stereotypa bilden av en den typiske brottaren. Kanske inverkar detta på hur han uppfattas.

Han skulle kunna sägas vara en aning motsägelsefull. Han är som sagt både intelligent och kvicktänkt. Han är rapp i käften och samtidigt otroligt tävlingsinriktad. Han är ganska vass på trash talk. Dessa egenskaper funkar alldeles utmärkt för en fighter som Conor McGregor, som ju är en person som minst sagt väcker starka känslor – och genererar mer intresse än någon annan inom sporten. Cormier är dock väldigt långt ifrån karaktären “The Notorious”, både utseendemässigt och personlighetsmässigt.

Delar av Cormiers personlighet, men kanske framförallt hans utseende, passar inte riktigt in på den trash-snackande mästare han stundtals försöker vara. Instoppad polotröja, khaki-shorts och vita tubsockor, det är ganska långt ifrån minkpälsar och guldkedjor. Sanningen är att Cormier stundtals ser mer ut som en golfspelande turist än en mma-fighter. Det kanske är så enkelt som att man inte kan se ut som Charlton i “Fresh Prince in Bel Air” och samtidigt vara trovärdig i rollen som mma-mästare.

Tyron Woodley är en annan mästare med “church going” look och självpåtagen helylle-framtoning som inte heller går hem hos mma-publiken. Kanske är det så att man inte – åtminstone inte i fansens ögon – kan vara trovärdig om man påstår sig vara helylle och en bad ass mma-fighter samtidigt. Frågar man Tyron Woodley själv anser han att hudfärg är en delförklaring till varför han inte vinner massornas kärlek. Det är sannolikt en mycket förenklad förklaringsmodell men det kan inte uteslutas att vissa fans fäster vikt vid en persons hudfärg. Jag har dock svårt att tro att detta skulle vara någon stor grupp.

Man kan definitivt vara en tystlåten arbetarklasskille och en bad ass fighter – det går hem hos fansen. Att vara tystlåten är inte nödvändigtvis något oöverstigligt hinder. Inte heller att vara förhållandevis okarismatisk. Se bara på herrar som Dan Henderson, Chuck Lidell, Randy Couture och Robbie Lawler. De skötte sitt snack i buren och alla som har sett, eller lyssnat till, en intervju med Henderson eller Lawler vet att det kan vara en tämligen plågsam upplevelse.

Jon Jones är inte bara en exceptionell naturbegåvning rent sportsligt, han är dessutom en riktig bad boy. Visst får han också otroligt mycket kritik, men pga hans person ställer fansen inte särskilt höga krav på honom. Trots otaliga skandaler och det uppenbara hyckleriet är det häpnadsväckande många fans som förlåter hans ständiga snedsteg. Att det går att vara en bad boy och samtidigt en firad stjärna vet vi dock av erfarenhet – se bara på fighters som Tito Ortiz, Chael Sonnen, m.fl.

Det faktum att Cormier aldrig har besegrat Jon Jones spelar troligen in i hur fansen betraktar honom. Många anser fortfarande att Jones är den rättmätige mästaren – doping är inte nödvändigtvis något som amerikanska idrottsfans ser på med samma avsmak som flertalet svenskar. Tvärtom har det varit frekvent förekommande i flera av de stora amerikanska sporterna. Därför anser många att Cormier är något av en bedragare när han kallar sig för mästare utan att ha vunnit bältet genom att besegra Jones.

Bakgrund

Cormiers introduktion till brottning är på sätt och vis kännetecknande för hans liv. En dag hamnade han i slagsmål på skolans parkeringsplats och brottningscoachen på skolan var den som avstyrde bråket. Han sa till de två bråkstakarna att de borde hitta ett mer produktivt sätt att använda sin energi. Detta ledde till att Cormier anslöt sig till skolans brottarlag. Det var ett beslut som skulle komma att förändra den arge ynglingens liv för alltid.

Cormier är en utpräglad “hard worker”. Han inte naturligt atletisk eller välsignad med överjordisk talang, som Jon Jones. Tvärtom har han fått kämpa stenhårt för allt han har uppnått i livet. Hans liv har heller inte varit enkelt. Tvärtom har har genomlevt en rad traumatiska händelser. Händelser som skulle ge de flesta allvarliga men för livet. Cormier växte upp under fattiga omständigheter i Lafayette Louisiana och när han var sju år gammal blev hans far mördad. Han sköts ihjäl av en släkting på Thanksgiving Day. Det var ett mycket hårt slag mot den unge Cormier.

När han gick i high school förlorade han en nära vän i en bilolycka och drygt ett år senare omkom hans kusin, även denna gång var det en bilolycka med dödlig utgång. Några år senare, när han studerade vid Oklahoma State University förlorade han ännu en vän. Denna gång var det en flygplanakrasch. År 2003, drabbades Cormier av sitt livs allra värsta motgång. Hans tre månader gamla dotter, Kaedyn Imri, omkom i en bilolycka vilket av naturliga skäl tog Cormier mycket hårt. Han har i efterhand berättat om hur brottningen hjälpte honom att ta sig genom krisen som drabbade honom efter förlusten av dottern. Den stenhårda träningen blev ett sätt att kanalisera smärtan och den bottenlösa sorgen efter tragedin. Ännu en gång blev brottningen en räddningsplanka för Cormier. Brottningsmeriter var inte det enda han fick med sig från Oklahoma State University. Han tog även en examen i sociologi.

Cormier behåller ett starkt band till sporten i hans hjärta. Han driver idag ett brottningsprogram för barn mellan 5 och 12 år – Daniel Cormier-AKA Wrestling team. Hans brottningsprogram är ansett som ett av de bästa i delstaten Kalifornien.

Slutord
När jag tänker på Cormiers liv, hans bakgrund och vad han har lyckats uppnå är det för mig obegripligt att det finns fans som ogillar honom så starkt som de gör. Personligen ser jag honom som en genuint sympatisk person och dessutom en mycket kompetent fighter. Det han har uppnått inom sporten mma är beundransvärt. Han var obesegrad som tungviktare, och tungviktsmästare i Strikeforce, innan han signades av UFC. I UFC har han blivit mästare i lätt tungvikt och man kan nog konstatera att han är den bäste lätta tungviktaren någonsin, förutom Jon Jones. Det är en enorm bedrift. Men allt det räcker uppenbarligen inte. Han väcker ändå starka känslor och ogillas av många. Annars skulle inte så många fans häckla honom eller bua ut honom under invägningar och i samband med matcher.

På lördag försvarar han återigen sin titel. Denna gång mot den relativt okände schweizaren Volkan Oezdemir. De flesta experter håller Cormier som klar favorit inför matchen. Jag tror att han kommer att besegra Oezdemir, men jag tror inte att det kommer ha någon större inverkan på hur han betraktas av de fans som ogillar honom. Han får nog fortsatt finna sig i att vara en polariserande figur. Älskad av vissa, men hatad av andra. Orättvist kan tyckas, men sådan är sporten vi följer – den väcker känslor.

__________________
Text: Fransisco

0
Dana Sad
Dana Happy
Joe Rogan intervju

Joe Rogan berättar om valet att intervjua DC – bröt löftet till knockade fighters

Ralph Nordahl

Den populäre UFC-kommentatorn Joe Rogan har tidigare sagt att han inte tänker intervjua fighters längre i oktagonen omedelbart efter deras brutala förluster. I juli 2017 fick han ta emot mycket kritik när han intervjuade en hjärnskakad Daniel Cormier direkt efter dennes brutala förlust mot Jon Jones via en huvudspark vid UFC 214.

I helgen ruckade Rogan dock på sitt löfte när Cormier återigen knockades, denna gång mot Stipe Miocic. I och med att han bröt sitt ord väljer Rogan nu att gå ut med anledningen till varför han ändå valde att intervjua Cormier.

Ni kan läsa hans Instagram-inlägg nedan:

Some people were confused as to why I interviewed DC after the fight because I’ve publicly stated that I don’t think it’s a good idea to interview fighters after they’ve been KO’ed. I think most of what happened to DC was those brutal body shots, and although Stipe dropped him with head shots he was never out cold, and seemed clear headed after he stood up and the results were announced to the crowd and Stipe got the belt given to him.

The UFC asked for an interview, and I asked DC if he was ok with it, and he said, Yes. I think interviewing fighters after a brutal loss is kinda sketchy, but I was also thinking that it’s possible that this may be the last time we see DC in the octagon. I love DC, and I would never want to put him in a bad position, but I made a judgment call and felt this would be alright. Whatever he decides to do from here on out the man is a future hall of famer and one of the best to ever do it. It will be very interesting to see what he decides to do from here out.

Daniel Cormier, 40 år, kommer nu att tänka över om han nu lägger handskarna på hyllan eller går ännu en match efter att ridigare sagt att han lägger handskarna på hyllan vid 40-års ålder.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Stipe Miocic returmatch

UFC 241: Lönerna släppta – Stipe Miocic får ej vinstbonus

Ralph Nordahl

Föga förvånande var de fighters som fightades i huvudmatchen också de bästa betalda vid helgens UFC 241.

Den tidigare mästaren Stipe Miocic (19-3 MMA, 13-3 UFC)  återtog tungviktsbältet när han i helgens besegrade Daniel Cormier (22-2 MMA, 11-2 UFC), via TKO i fjärde ronden.

Miocic skulle tjäna 750 00 dollar, cirka 7,24 miljoner kr, vid galan oavsett matchresultat. Han skulle inte få en vinstbonus. Lika så gällde för den regerande mästaren Cormier som tjänade 500 000 dollar, cirka 4,83 miljoner kr, oberoende av resultatet.

Andra fighters om tjänade 7-siffrigt var de två herrarna i den delade huvudmatchen, Nate Diaz (2,4 miljoner kr) och Anthony Pettis (1,5 miljoner kr). De andra herrarna var Yoel Romero (1,45 miljoner kr) samt tre fighters om genom sina vinstbonusar tjänade i miljonklassen; Paulo Costa (1,16 miljoner kr), Derek Brunson (1,83 miljoner kr), och Cory Sandhagen (1,48 miljoner kr).

Nedan kan ni se den fullständiga listan för UFC 241:

 • Stipe Miocic: $750,000 (no win bonus)
  def. Daniel Cormier: $500,000
 • Nate Diaz $250,000 (no win bonus)
  def. Anthony Pettis: $155,000
 • Paulo Costa $120,000 (includes $60,000 win bonus)
  def. Yoel Romero: $150,000
 • Sodiq Yusuff $28,000 (includes $14,000 win bonus)
  def. Gabriel Benitez: $40,000
 • Derek Brunson $190,000 (includes $95,000 win bonus)
  def. Ian Heinisch: $25,000
 • Khama Worthy $24,000 (includes $12,000 win bonus)
  def. Devonte Smith: $23,000
 • Cory Sandhagen $154,000 (includes $77,000 win bonus)
  def. Raphael Assuncao: $79,000
 • Drakkar Klose $56,000 (includes $28,000 win bonus)
  def. Christos Giagos: $28,000
 • Casey Kenney $28,000 (includes $14,000 win bonus)
  def. Manny Bermudez: $20,000
 • Hannah Cifers $28,000 (includes $14,000 win bonus)
  def. Jodie Esquibel: $10,000
 • Kyung Ho Kang $44,000 (includes $22,000 win bonus)
  def. Brandon Davis: $21,000
 • Sabina Mazo $20,000 (includes $10,000 win bonus)
  def. Shana Dobson: $12,000
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
mirko-cro-cop i buren

Cro Cop kritisk mot GOAT-diskussionen – tungviktsklassen är den svåraste

Ralph Nordahl

Diskussionen om vem som är den bästa MMA-fightern någonsin och om Pound-for-Pound rankingen kommer alltid att finnas där. En som är trött på att höra diskussionen om pound-for-pound  är den tidigare UFC-fightern och tungviktmästaren i Pride, Mirko ”Cro Cop” Filipovic.

I en nylig intervju uttalade han sig med att tungviktklassen är den värdigaste divisionen med MMA:s bästa fighters. Han hade följande att säga till Podcast Inkubator.

You say that you are the best ’pound-for-pound.’ And then you go to the bar and all 20 of the bouncers can kick your ass. ’But man, I’m the best pound-for-pound!’ That’s why heavyweight division is royal.

Kroaten Filipovic avslutade i mars karriären då han meddelade att han fått en stroke. Filipovic (38-11-2, 1 NC) senaste match var en seger över Roy Nelson vid Bellator 216 via domslut.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Dana White bekräftar: Tony Ferguson kommer vara redo att kliva in

Ralph Nordahl

Den 7 september äger nästa supergala, UFC 242, rum där vi kommer få se lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov återvända till oktagonen för sitt andra titelförsvar, denna gång mot interim-mästaren Dustin Poirier. Båda herrarna har dock missat matcher på grund av skador och hälsoproblem förr och UFC:s VD Dana White säger att de har en plan b ifall olyckan skulle vara framme.

White blev tillfrågad av ESPN om den tidigare interim-mästaren Tony Ferguson, som just nu har 13 raka segrar, kommer att finnas invägd på plats vid UFC 242 och han svarade då som följande:

I’m pretty sure we have something set up for that. Yeah, pretty sure we do.

Ferguson kommer alltså vara redo att kliva in i matchen i sista minuten.

Ni kan se intervjun med White i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Colby Covington Nate Diaz

Video
Nate Diaz: Vem är Colby Covington?

Ralph Nordahl

Nate Diaz återvände till buren för första gången på tre år i lördagsnatt vid UFC 241 och motbevisade alla som tvivlat på vilken nivå han skulle hålla efter så lång tids frånvaro. Efter tre starka ronder blev Diaz tilldelad segern över Anthony Pettis via enhälligt domslut.

Det var en blytung seger för Diaz som kan ge honom en bra position sportsligt och kommersiellt framöver vilket styrktes av UFC-VD:n Dana Whites hyllningar efteråt.

Trots den skicklighet han visade i buren berättade Diaz dock att han inte tyckte om att fightas alls. Han hade följande att säga vid intervjun efter matchen, som ni kan se längst ner, enligt MMAMania.com:

When you’re in it you’re like ‘What the f**k did I come sign up for this for? I don’t enjoy this at all! Cause that’s what you guys, you enjoy it right? No, I don’t enjoy it at all. But I do enjoy getting it done, what I’ve been doing for so long.

Vid presskonferensen efter galan fyllde Diaz in varför han inte tycker om att fightas och varför han väntat så länge på att återvända:

I don’t want to be all full of myself and cocky and s**t but I got way too much money to be having to fight somebody that’s not interesting. I’m an entrepreneur, I’ve got all sorts of s**t going on and it’s been good, it’s fun. I like the healthy lifestyle, training for something, getting something done, the feeling of getting the job done in what started in the first place, that’s what I’m into.

Diaz säger dock att en potentiell motståndare som han ser som intressant är Jorge Masvidal som han utmanade efter segern i helgen:

People who have been around and can still be on top just like I have? It’s like, you’ve got to recognize that and spit it. And those are the fights I want to see if I’m watching. The realest and the best fighters, the best martial artists fighting each other. Not no phony ass s**t with some guy who’s been in the UFC for two years, had a couple good fights and is the champ. We’ll see if they’re still champs next year or the year after. Or even around at all. Because I’ve been here before they got here, I’ll be here after they got here [sic], and that’s what I like about Pettis and Masvidal.

Vet inte vem Covington är

Diaz vill som sagt fightas mot spännande och underhållande motståndare och inte tekniker som vinner via ”loopholes”.  Diaz fick frågan om han är intresserad av ett möte mot den tidigare interim-mästare i hans viktklass Colby Covington och Diaz hade då ett intressant svar:

Who? Who is he? What weight? I don’t know who that is so if we got somebody good to fight, that’s who I want to fight, that’s what I’m saying. You got to do something. If you’ve been here for two weeks and get a little hype show, I don’t give a s**t.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Krönika: Jag är klar med Conor McGregor

Simon Alvhed

Det är väl knappast en nyhet längre att Conor McGregor slog till en äldre herre på en pub efter att denne påstås tackat nej till ett glas av superstjärnans whiskey. Om ni missat det kan ni läsa mer om det här.

Jag har alltid gillat Conor, jag har följt honom sedan hans debut i UFC, jag har sett hans framgångar, hans motgångar och hans skandaler. Jag har hejat, jublat och nästan gråtit. Jag har konsumerat allt som finns att konsumera kring irländaren. Utöver det har jag försvarat honom. Jag har försvarat hans handlingar, hans attityd, hans mindre framgångsrika matcher och allt däromkring. Jag har blivit kallad för en fanboy fler gånger än jag kan räkna, jag har fått kommentarer här på Kimura att jag är en dickrider och mycket annat. Jag kan sträcka mig så långt som att säga att det är sant…eller var sant. Jag har tyckt att Conor var det absolut bästa som hänt kampsporten sedan Bruce Lee, men det är slut nu.

Går inte att hylla

Jag har länge gått i tankarna att jag skulle skriva en hyllning till McGregor då jag upplevt att alla helt glömt bort hans bedrifter och bara fokuserat på det negativa men jag kände efter denna incident att jag inte förmådde mig göra det.
En annan som ställer sig i mitt led är youtube-profilen ”True Gordie” som efter att videon från puben släpptes la ut en video där han konstaterade ungefär samma sak som jag precis gjorde ovan. Han förklarade precis som jag att han är klar med försvarandet etc.

Oförsvarbart

Jag känner spontant att det här går inte att försvara. Det är helt omöjligt. Då är jag ändå personen som kunde motivera både bussattacken och telefondemoleringen. Vad som hände i puben är oacceptabelt och oförsvarbart, oavsett vilka ord som utväxlades.
Conor McGregor är UFCs största stjärna, med det kommer ett visst ansvar. Han är och har under många år varit en rockstar som inspirerat otaliga människor till så mycket bra. Han har inspirerat folk att börja med kampsport, att följa sina drömmar, att känna att alla kan göra vad de vill så länge de inte ger upp. Hur många unga ser inte upp till Conor? Hur många har honom inte som idol och följer allt han gör? Hur många blir influerade av hans dåliga beteende precis som de tidigare blev av hans utomordentliga bedrifter?

När ska det ta slut?

Det har varit mycket under det gångna året. Det fanns mindre incidenter tidigare också men allt började vid bussattacken. Det var där den Conor McGregor som vi alla kände och många älskade dog enligt mig. Efter det rullade det utför lavinartat, jag såg det inte då för jag var fortfarande förtrollad men jag ser det nu. Vad de jag tidigare kallat ”haters” sagt under ett års tid är nog mer sant än vad jag velat erkänna. Conor har tappat greppet och det här var droppen för mig. Jag har inte ett enda försvar för hans beteende.

Kan komma tillbaka

Jag tror helt och fullt att Conor McGregor kan komma tillbaka, både som fighter med fantastiska prestationer men också som den inspirerande goda personen han en gång var.
Jag tror verkligen det men just nu känns det så långt borta. Jag kan inte försvara honom eller hans handlingar längre.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Rizin FF 18: Kyoji Horiguchi knockad på 68 sekunder

Jaser Davari

Den regerande bantamviktsmästaren i både Rizin och Bellator, Kyoji Horiguchi förlorade sin första match på över 4 år under söndagens Rizin 18. Horiguchi tog sig an landsmannen Kai Asakura i en match där ingen av hans bälten stod på spel, och förlorade via knockout i den första ronden efter blott 68 sekunder. Ni kan se knocken i videklippet ovan.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Stipe Miocic glad

Tungviktsmästaren Stipe Miocic: ”Jag slogs som en kärring”

Markus Thylin

Stipe Miocics vinst tungviktsmästaren Daniel Cormier under helgens UFC 241 var enorm. Det är en vinst som de flesta skulle vara otroligt nöjd över. Den forne och numera ”nya” tungviktsmästaren Miocic är dock lite kluven angående sin egen insats.

Cormier och Miocic bjöd på en ganska fartfylld match. Cormier visade varför han av många anses som en av de bästa tungviktarna någonsin. Trots sin korta längd så prickade han den större Miocic med en hel del slag, både från utsidan och insidan. Han såg betydligt snabbare ut än Miocic, som stundtals såg klumpig och långsam ut.

”I was fighting like a b—h”

I fjärde ronden så tog Miocic kontroll i matchen och började få in hårda kroppslag. Cormier började då öppna upp sig och blev träffad av en hård höger, Miocic öste på med slag och sedan så var det över. Även om Miocic garanterat är nöjd med vinsten så är han tydligen inte alls nöjd med sin prestation i de tre första ronderna och anser att han ”slogs som en kärring”, detta via MMAJunkie.

“I was fighting like a b—h. I really was. I don’t take nothing from ‘DC.’ He’s tough. He’s fought the best in the world and he’s beat the best in the world. It took me a little time to get my mojo, and I just wasn’t feeling it. When I walked out for that fourth round, I knew it was going to be over. I could just see his face, the way he was sweating, the way his hips were moving. I knew it was going to be over.”

”I’m just dumb”

Efter matchen så bjöd Miocic på en liten dansshow, det är något han nu känner lite lätt ånger för.

“It was a little from ‘Old School’ – we watched it today and I was just like ‘Frank the Tank. I had no idea what I was doing. I don’t know why I did it. I feel really dumb that I did it, and I did like the ‘Suck It.’ I don’t know why. I had to do something with my hands and feet. I’m an idiot. I don’t know. I’m just dumb.”

Under intervjun så avfärdade Miocic frågor om nästa eventuella motståndare, han fortsätter.

“Everyone’s question after I fight is, ‘Who are you going to fight next? Honestly, I just bought a new home, lived there for two weeks. I’m going to go in the hot tub, the pool, let my body rest and then we’ll take it from there.”

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Anthony Pettis bröt foten under matchen mot Nate Diaz

Markus Thylin

Helgens gala var en underhållande sådan och vi fick se ett antal bra matcher. Vi också se relevanta omstruktureringar i hierarkin i flera viktklasser. En match som både var underhållande och relevant för framtida uppmatchningar var matchen mellan publikfavoriten Nate Diaz och Anthony Pettis, där Diaz gick ut som segrare efter tre ronder via enat domslut.

Malde ned den mindre Pettis

Matchen var någorlunda jämn i början, Diaz kom med pressen framåt men fick smaka både en och annan högerslägga på vägen in. Under matchens gång så såg man dock att Diaz tempo och press framåt sakta men säkert malde ned den mindre Pettis och ett avslut såg inte ut att vara långt bort.

Efter en blockerad spark så reagerade Pettis illa och det såg ut som att något inte stod rätt till med Pettis fot. Pettis sparkade också mycket mindre efter detta. Efter matchen så har det nu visat sig att Pettis faktiskt fick en fraktur i foten under matchen, något som hans coach Duke Roufus bekräftade till ESPN under gårdagen.

Pettis visade foten i ett inlägg på Instagram och ja, den såg lite ledsen ut.

 

View this post on Instagram

 

@natediaz209 you have a hard ass head homie lol

A post shared by Anthony Pettis (@showtimepettis) on

Det är i skrivande stund osäkert hur allvarligt benbrott det rör sig om men Roufus uteslöt inte att det kunde vara nödvändigt med en operation. De väntar dock med några beslut tills de undersökt foten mer ingående i deras hemstad, Milwaukee.

Detta bröt Pettis vinstsvit som var på två matcher och hans karriär har varit en riktig bergochdalbana de senaste åren, med sex förluster i hans tio senaste matcher.

Diaz har inte gått en match på tre år men har med denna match sex vinster och fyra förluster i sina tio senaste matcher. Hans förra match var på UFC 202 mot Conor McGregor, vilket vid tillfället var det mest sålda pay-per-view eventet någonsin.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
bild på colby covington och kamaru usman i samma

Dana White: Usman vs Covington sker i år

Simon Tingberg

Sedan Colby Covington blev interimästare i weltervikt efter segern över Rafael Dos Anjos under UFC 225, Chicago juni 2018 så har blivit lovad flera titelmatcher utav Dana White. Så har inte fallet blivit då först Darren Till fick chansen att utmana dåvarande mästaren Tyron Woodley under UFC 229, Dallas september 2018. Till förlorade genom submission i andra ronden. Nästa chans gick till Kamaru Usman under UFC 235, Las Vegas mars 2019. Usman lyckades då besegra Woodley genom enhälligt domslut och var därmed ny welterviktsmästare.

Det har sedan fortsatts spekulerats om Covington är den som skall få utmana den nya mästaren om bältet. Ett annat namn som varit i diskussionerna är Covingtons vän och träningspartner Jorge Masvidal. Covington återvände till oktagonen under UFC Newark, augusti 2019 där han besegrade Robbie Lawler genom enhälligt domslut. Sedan dess har Covington verkat vara den som står näst på tur.

Under nattens gala UFC 241, Anaheim så fanns Covington i publiken. Welterviktaren som skapat rubriker som en riktig trash talker väckte stor uppståndelse under galan. Publiken buade och flera andra fighters försökte ta sig till Covington så att säkerwhets ansvariga fick styra upp ordentligt.

UFC:s president Dana White hade följande att säga under presskonferensen om Covingtons närvaro under galan.

“Everybody in that section kept fighting with Colby, So security kept coming over to me 50 times to get him out of there. And I said, ‘No, everybody needs to start acting like (expletive) professionals because I don’t have another seat in this entire building.’

“… That (expletive) game you play in kindergarten was going on over there when I went over there. So I asked those guys (to) listen to me: ‘We’ve got a big night going on here. We have a big fight. I don’t need a fight breaking out with you knuckleheads. Stop it.’”

På frågan om vad som sker härnäst för Covington så svarade White att en titelmatch sker härnäst och att det kommer ske i slutet utav året.

“Yeah, (expletive) will happen by the end of the year,”

Läs mer
+9
Dana Sad
Dana Happy