Nyheter

VIDEO: GALET krig mellan Robert Whittaker och Paulo Costa

Av

Hugo Lindström

18/02/2024
robert whittaker mot paulo costa

Det blev en vild match när Robert Whittaker och Paulo Costa möttes under UFC 298.

Robert Whittaker vs. Paulo Costa

Rond 1

Whittaker skickar direkt en hård benspark, Costa svarar med en minst lika snärtig. Costa med en huvudspark, WHittaker lägger upp en hand men kraften är tydlig… Whittaker studsar in med en snabb jabb, lika snabbt är han därifrån. FIn distanshantering från den forne mästaren. Whittaker får in en överhandsvänster, följer upp med en jabb. Costa skickar men blir ofta kontrad. De skickar varsin benspark, COsta haltar till lite. Whittaker står för pressen, smidig boxning, in och ut. Costa hinner inte riktigt med. Brassen finner mest framgång med sina bensparkar, något han dock inte är ensam om. Whittaker med en ett-tåva, den avslutande högern sitter rent på Costas haka. Costa mot kroppen, men Whittaker svarar, skapar distans med jabben. Whittaker är överlägsen i boxningen. Costa skickar en snurrspark och Whittaker blir rejält skakad. Costa springer in och skickar men ronden hinner ta slut.

Rond 2

Whittaker ser ut att ha återhämtat sig. Är tillbaka med snabba jabben. Costa med tunga bensparkar, Whittaker med sina händer. Något jämnare, men Whittaker träffar mer. Costa har börjat lägga mer fokus på bensparken, hackar på Roberts ben. Whittaker blir rejält petad i ögat, men han vill komma igång direkt. Whittaker skruvar upp tempot, hitta ständigt in med boxningen. Explosiva slag som är fortsatt obesvarade av Costa. Men Brassen är med i matchen. Han måste dock göra något för nu springer Whittaker ifrån. Får in en klockren ett-tvåa, följer upp med en kontring. Costa blir träffad hela tiden nu, men lyckas svara med en stenhård benspark som får Whittaker att snubbla till. Whittaker duckar under en sving, får in en rak höger. Costa med en benspark.

Rond 3

En laddad Costa kliver på. Får in en höger, får en tillbaka. De båda skickar benspark och kolliderar med benen. Hård högerkrok från Whittaker. Costa fortsätter mata på Whittakers ben. Whittaker checkar en benspark och Costa grimaserar lite. Hård kroppspark från Costa. Jämn rond, mycket jämn. Whittaker leder nog i ronder och är därför lite mer passiv. Costa står nu för pressen, jobbar bra med sparkarna. Dock har Whittaker fortsatt övertag när det kommer till händerna. Rent tekniskt är det en vacker uppvisning i hur man hanterar en power puncher. Kort, stum vänster från Whittaker sedan snabbt cirkulera därifrån.

Resultat

Robert Whittaker besegrar Paulo Costa via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 30-27).

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök