17 June, 2024
Nyheter

GBG MMA belönas av 30/30-fonden för sin idrottsgärning

Av

Ralph Nordahl

24/09/2021
Joakim Engberg kollar på när Zvonimir Kralj och Anton Turkalj drillar

Kamsportsklubben GBG MMA har belönats för sin idrottsgärning av 30/30-fonden som är NHL-målvakten Henrik Lundqvist och Unibets initiativ.

GBG MMA belönas för sin inkluderande idrottskultur

30/30-fonden startades för tre år sedan och har sedan dess delat ut 2,7 miljoner kronor till idrottsföreningar som verkar för en” schysst och inkluderande idrottskultur”.

GBG MMA belönas av Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist valde att tacka alla vinnare med följande uttalande:

Stort grattis till alla vinnare och tack för ert hårda arbete för en schysst och inkluderande idrottskultur, det betyder enormt mycket. Tack också för alla fantastiska ansökningar till 3030-fonden. Det har varit otroligt kul att läsa om allt det fina arbete som görs ute i landet.

Vidare gav fonden en motivering till varför de nu väljer att belöna GBG MMA med priset.

MMA må vara en individuell sport, men utveckling sker genom att lära av varandra. När en vinner så vinner alla. Det är coachens budskap till de aktiva i GBG MMA – en klubb som kämpar hårt för jämställd idrott med plats för alla. Det senaste året har varit en utmaning för närkontaktsporter, och det är imponerande hur ni kämpat på med såväl uteträning som digitala och fysiska distanslösningar.

Startades år 2004

Joakim Engberg

GBG MMA startades år 2004 med Joakim Engberg i spetsen som än idag är huvudinstruktör. Som tränare har han hjälpt Per Eklund ta hem den första svenska UFC-segern någonsin år 2008. Han hjälpte även Alistair Overeem besegra Brock Lesnar i Las Vegas år 2011.

Några av de namn som tränat hos GBG MMA är Sirwan Kakai, Rami Aziz, Botan Tokay, Domingos Mestre, Linn Wennergren, Akira Corassani, Assan Nije mfl.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök