Gegard Mousasi siktar in sig på lätta tungvikten efter det att han erövrat mellanviktsbältet

Gegard Mousasi 8

Gegard Mousasis regerande över mellanviktsdivisionen kan bli kortvarigt.

Mousasi (42-6-2 MMA, 9-3 UFC) är nära en titelchans i mellanviktsdivisionen, samma division där han tidigare påbörjat en imponerade vinstsvit innan han skrev under för Bellator tidigare i år. Men han börjar bli trött på bantningen han tvingas genomgå för att klar vikten i divisionen.

”Bantningen är bara för mycket” sa han till MMAjunkie inför matchen mot tidigare mellanviktsmästaren Alexander Shlemenko (56-9 MMA, 12-3 BMMA). Matchen som äger rum på Mohegan Sun Arena i Uncasvill, Conn denna fredag och visas på Spike TV kommer att vara huvudmatch på Bellator 185. ”Det blir för mycket när du är äldre. Jag har gjort det här för många gånger. Du blir trött på det. Men jag presterar som bäst i mellanviktsdivisionen.”

Mousasi som är en veteran med 50 matcher under bältet har aldrig missat vikten i mellanviktsdivisionen. Han har blommat ut i mellanvikten där han vunnit fem matcher i rad mot toppmotstånd i UFC. För närvarande är han rankad nummer sex av USA TODAY Sports/MMAjunkie.

Men Mousasi har även nått framgångar i lätta tungvikten där han ser sig hamna om lyckas ta mellanviktbältet från den regerande mästaren Rafael Carvalho (14-1 MMA, 5-0 BMMA). För åtta år sedan tog han lätt-tungviktbältet i Strikefors som då leddes av Bellators nuvarande president Scott Coker.

”Först Shlemenko den här veckan, sen kan jag se fram emot en titelmatch”, sa Mousasi. ”Efter det, om jag lyckas i mellanvikten, blir det lätt tungvikt.”

För närvarande står förstås Shlemenko i vägen för de planerna. Den tidigare mästaren har själv radat upp segrar på sistone och har nu vunnit sex raka sedan han förlorade sitt bälte (en sjunde seger blev ogiltigförklarad när Shlemenko åkte fast för steroider i ett dopingtest)

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Eric

  Är starkt skeptisk till att han tog lättviktsbältet i Strikeforce! ”För åtta år sedan tog han lättviktbältet i Strikefors som då leddes av Bellators nuvarande president Scott Coker.”

  Han har väl kört som HW med? Eller öppen vikt. Mot bla Mark Hunt.

  • Styrbjörn

   Fun fact: Gegard har mött Fedor i en exhibition match

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Bra där. Jag hoppas fortfarande på att han tar två bälten där i Bellator och blir ett större namn så att han kan komma tillbaka till UFC och få de stora pengarna och fighterna direkt. Hoppas det går snabbt bara.

 • Ric _Ohet

  PV – is it you?

 • jari edvardson

  lyckas han med det så tar han på sig ledartröjan over all.grand pri

Fler Nyheter: